perjantai 25. tammikuuta 2013

Tää päivä

Tänään hoidin eka aamutallin,eli loimitin ja pistin hepat pihalle.Jätin kuitenkin Leimun ja Donna sisään koska päätin hoitaa ne aamulla:)

Eli kun muut hepat oli ulkoo ni otin eka Donnan käytävälle harjattavaks, ja se oli paskanen:D oli hiuka nukkunu karsinassa tietty paskasimmassa kohdassa...No harjasin taas ensin pitkään piikkisualla, ensin liat pois ja sitten vain muuten kun Donnalta on alkanut lähteä karvaa :)
Kun olin harjannut piikkisualla koko hevosen niin otin kovanharjan jotta saan kaikki liat pois karvasta ja harjasin myös huolella jalat (ei Donna toki muuttunut ole, aiemmin ei kyykyssä olo jalkojen lähellä ollut mahdollista kun sai kaviosta, nyt tamma luottaa muhun jo niin että voin rauhassa harjata vaikka vatsanalusta kyykyssä) Sitten selvitin hännän ja harjan ja otsatukan.Vaihdoin sitten pehmeämpään harjaan ja harjasin naamaa, Donna nautti silmät kiinni ja lepuutti päätään, on sevaan söpö. No heitin sitten vaan liinan kiinni riimuun ja sitten kentälle.Oli pieni neuvottelu ensin askellajista mutta sitten jo sujui.En juoksuttanut kuin 20min, siis sen aikaa että tamma rentouti ja juoksi pää alhaalla, kaulapitkänä selkää venyyttäen:) Otettiin vaan käyntiä ja ravia:) Sitten tamma sisälle ja vielä harjaus ja sitten boksiin odottelemaan:)

Otin sitten Leimun käytävälle, harjasin senkin ensin piikkisualla.Sitten pölyharjalla jota teinkin pidemmän aikaa kun halusin kaiken pölyn pois:D
Sitten harjan ja hännän selvitys ja jalkojen harjaus+kaviot ja pään harjaus:)
Leimulle laitoin myös liinan kiinni riimuun, mutta kentälle päästyämme totesin että päästän pojan irti kun olisin tappanut käteni jos olisin juoksuttanut, sen verran virtaa oli.Ja kun Leimu pääsi irti niin se vetelikin pukkilaukkaa kentällä ihan intsinä:D ja kun se oli juossut tarpeekseen niin se antoi kiinni heti:)
Sitten Leimu sisälle ja harjaus ja loimitus ja sitten heitin hepat pihalle.
Siivosin sitten vielä Donnan boksin ja laitoin veden ja tein ruuat hepoille:)

Kotona olen tiskannut ja siivonnut  ja käyny suihkussa ja nyt meen kohta hakee kaverei kylään:D

2 kommenttia:

  1. Mukava postaus taas, kun ihan perusasioita mitä oot tehny :) Kiva kun selostat myös tuosta miten Donnankin kanssa on kehitytty! Onko teillä muuten kunnon juoksutussysteemitkin? Meilläkin hepat juoksutettu yleensä vain riimusta niin ei ole tullut kokeiltua ihan kunnon systeemejä :D

    Eikai sun kädessä mitään vaivaa vai muutenko vaan se Leimun kiskominen olisi tappanut? :o Heti huolettaa :)

    Pitäkää hauskaa kavereitten kanssa! Postaa taas pian ja kerro mitä vaan kuulumisia, tosi kiva lukea ja kuulla et hengissä oot :D

    Onko muuten jotain tulevaisuuden suunnitelmia nyt lähi ajoille, esim. miten etenet Donnan kanssa? Mitä aiot Leimun kanssa? Mitä teette ensi viikolla, onko jo lähipäivien ohjelmaa tiedossa, nämäkin kiinnostaa aina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On juoksutussysteemit mutta eilen en käyttänyt:)
      Ei mitään vaivaa muutakun että on heikot ranteet ni en viitsi turhaan rasittaa:)

      Juu hauskaa oli:)

      No teen postauksen niistä jossain vbaiheessa, kiva että tykkäsit postauksesa:)

      Poista