maanantai 29. heinäkuuta 2013

Leiri

Koitan nyt tehdä teille jonkinlaisen koosteen leiristä, kuvineen.

Maanantai:Klo.10 tytöt tuli tallille ja mentiinkin siitä sitten mun luokse käymään säännöt läpi ja kertomaan viikon alustava suunnitelma.Sitten tehtiin Julian kanssa tytöille spagettia ja jauhelihakastiketta:) Maistui hyvin.
Tämän jälkeen lähdettiinkin rannalle kun tytöt sitä ehdottivat ja oltiinkin siellä sellainen 1,5h ja tytöt nautti ja Siru nautti:)




Sieltä sitten vanhemmille hakemaan patja ja jätettiin koira sinne hoitoon ja sitten mun luokse syömään välipalaa, lihapiirakkaa ja nakkeja:)
Tämän jälkeen oli hetki vapaa-aikaa ja sitten alkoikin teoriatunti jossa käytiin läpi asioita hevosen kohtelusta, ja siitä kuinka herkkä eläin hevonen on ja millaisen luottamuksen siihen voi oikealla kohtelulla saada ja näytettiin esimerkkivideoita youtubesta, +molemmat sai koittaa läpsässtä toisiaan vyöllä (kuvainnoillisti miltä raippa tuntuu).Tämän jälkeen oli iltapala, voileipää,leikkelettä ja juustoa ja maitoa.pai

Käytiin sitten vielä ajelemassa paraisilla ja potkimassa palloa ja oli sitten juoksukilpailukin :)








Sitten olikin Leirikaste osa 1 (jaettiin se 2osaan) eli teipattiin tyttöjen kädet vartaloon ja sitten autolle, jossa sidottiin tyttöjen silmät, tässä kohtaa nuorempi (Eerika 9v) tokaisee että tää on paras leiri missä on ollut, aika hyvin että ekana iltana jo:D
Ajettiin sitten hakemaan avustaja Ella kyytiin, tytöille sanottiin että Julia haki vaatteita ja lähdettiin ajamaan Susikuopille, siellä "aave" ryömi mustiinöpukeutuneena maassa, kolkutteli ja "raapi" auton ikkunoita ja "sieppasi" Julian jolloin tytöt on autossa ihan järkyttyneinä että "ei kai Julia kuole?"

Sitten Julia pääsee pakenemaan mutta "demoni" juoksee perässä ja Julia kertoo että hänen äitinsä ja isänsä on kai "kaapattu" ja että hänen kännykkä jäi metsään, tässä kohtaa Susanna (10v) sanoo että "Nyt alan uskoa että tä ei oo suunniteltua"

Ajetaan autiotalolle ja matkalla Julia kertoo että yksi Demoni on kyydissä mutta sitä ei saa katsoa, tässä kohtaa tytöt menee paniikkiin ja paljastettiin kokojuttu jolloin tytöt alkaa vaan nauraa:D
Kysyttiin oliko liian pelottavaa mutta ei kuulemma ollut:)

Löydetään sitten vielä koira kadulta ja laitetaan siitä kuva faceen ja se nukkuu mun luona yön, aamulla pääsee omistajan luo:D Oli tapahtumarikas päivä, ekana päivänä ei oltu tallilla:)


Tiistai: Herätään 9aikoihin jonka jälkeen mennään tallille, haetaan hevonen laitumelta ja hoitopaikalla ja tytöt harjaa ja sitten satuloidaan yhdessä ja suitsitaan, Eerika menee ensin selkään, tunti alkaa istunnan läpikäymisellä liinassa.Käydään läpi asioita mihin pitää yrittää kiinnittää enemmän huomiota:)




Sitten otetaan liina pois joka olikin tiistain huonoin päätös, Eerika ravailee ja sujuu hyvin, sitten hän nostaa laukan,Leimu pukitttaa ja Eerika tippuu, ei loukannut ja otti vielä yhden laukan joka sitten sujuikin tosi hyvin.





Sitten Susanna menee, ravi sujuu hänelläkin mainiosti, nostaa laukan ja pukkisarja ja susanna tippuu...Ei loukannut ja meni toisen kerran ja tippui taas, tämän jälkeen sanottiin ettei tarvitse mennä ellei halua mutta halusi ja annettiin vielä mahdollisuus.No huonoin päätös, otin hevosen liinaan ettei se ainakaan karkaa ja juokse hullun lailla kentällä..No Leimu vetää jäätävän rodeosarjan ja Susanna lensi, Nyt sattui...No Susanna kävi isänsä kanssa terveyskeskuksessa, ei onneksi ollut kuin kolahdus:)







 

Silloin kun Susanna oli terkkarissa niin käytiin Eerikan kanssa syömässä päivällinen, makaroonilaatikkoa ja 3 mentiin uudelleen tallille sillä oli vuorossa talutus "ratsastus" Donnalla!
Riina talutti ja Eerikalla sujui hyvin:) Mitä nyt sekin päättyi siihen että donna säikähti pyörää ja hyppäsi sivuun ja Eerika tippui..no mutta Ei loukannut:)




Sitten Susanna tulikin takaisin ja lähdettiin kotiin syömään välipalaa/päivällista, Nuudeleita ja lihapiirakkaa.Tämän jälkeen mentiinkin taas uimaan:)Tytöt viihtyi rannalla taaskin hyvin.









 
 
Sitten mentiin taas syömään, en nyt muista mitä syötiin:D
Ja tytöillä oli omaahauskaa ja kikattivat ties mitä:D
 
 



 
Keskiviikko: Käytiin Börjesissä ja Klinikalla tutustumassa (piti hakea lääke mikä ei ollutkaan tullut)
ja  uimassa ja grillattiin..ja Tallilla harjaamassa Leimu..+koirapuistossa ja Oli Leirikasteen osa 2.Tytöt sai syödä hevosen ruokaa ja kaivaa kivia turve-vesi sotkusta:D Illalla otin kipsin pois:D
 



 


 
Torstai: Hevosen käytöksestä johtuen koitin ratsastaa itse, ja mun kanssa hevonen meni hyvin, sitten Eerika meni selkään muttei saanut Leimua edes pysähtymään, se kusettaa tuntilaisia...
 



 
Eläinlääkäreiden luvalla laitettiiin myös Donna takaisin laitumelle, nyt ei kuitenkaan ruoho ole edes vahvaa:)
 




 
Lauantaista ja sunnuntaista ei ole kuvia mutta aika samaa puuhattiin, ja HUOM.tekstissä EI lue kaikkea mitä tehtiin..Ja niin söikö tytöt vain nakkeja ja pillimehua?:D
 
Sunnuntaina oli tehtävärata leirikisa jonka Susanna voitti.Tytöt olis halunneet jäädä pidemmäksikin aikaa eli onnistuin leirinpidossa:)Ahh tätä rauhaa..
 

24 kommenttia:

  1. "Onnistuin leirinpidossa" ja julian kiitos missä, saikohan eees palkkaa..... Ja etkö sä nää että sun hevoset ei sopeudu kokemattomille !! Oikeesti vaarannat noiden hengen... Et varmaan kehtaa julkasta tätä kun tiedät että puhun totta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. julia sai palkkaa ja isot kiitokset..kyllä ne soveltuu kun ei anna ristiriitasia apuja

      Poista
    2. Eiköhän Julia itse hoida hommansa.

      Poista
  2. Huh onneks tytöille ei käynyt pahemmin ja hyvä et leiri onnistu niin hyvin :)
    Ootko aatellut koskaan et isona perustaisit oman ratsastuskoulun tms?
    Selvästi tuut nuorten ja lasten kanssa juttuun ja osaat touhuta heppojenkin kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Törkeää tekstiä ekalta anolta, hyvä ihminen järkikäteen, ehkei niitä kiitoksia jaella netissä vaan irl suoraan :'D Saa taas nauraa.

    Aivan mahtavan kuuloinen leiri! Epäreilua minäki tahdon! Tv. 20v. :') Oisin kyllä saanu trauman tosta leirikasteen ekasta osasta... Kovapäisiä tyttöjä ja vielä kestivät kolhutkin, hienoa! Minusta vaan hienoa jos oppii nopeasti sen ettei hevosten kanssa selviä kolhuitta ja jos vielä säikähdyksillä selvittiin niin mikäs sen parempi :) Tosi kivan kuulonen juttu kokonaisuudessaan, tuli tosi hyvä mieli :D

    Nauti rauhasta ja postaile taas pian! Tätä täytyy lueskella uudestaan, kun oli niin hauska ja kuvatkin pirteitä, kun erilaisia kuvia ja itse leiriläisistäkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos todella paljon pirteestä ja positiivisesta kommentista..postaan heti kun aihetta:)

      Poista
  4. Löysikö koira omistajansa? :) Millanen koira? Ihanan kuulonen leiri <3

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus ja leiri :) voisitko tehä sellasen kysymyspostauksen mihin Julia sais vastata? Se olis oikeesti kiva ! Ja videopostaus kans :) mut toi julian kysymyspostaus olis aika kiva! Ja sellanen kysymys vielä että jos näkee teijät tai jommankumman jossain ni saaks tulla moikkaa? :D ehkä vähän pölö kysymys oulussa asuvalta mut silti . Kiitti jos vastaat :)!!!

    VastaaPoista
  6. Onks sulla lasten vanhempie lupa julkasta niiden kuvia netissä?

    VastaaPoista
  7. Vastaat nii tympiästi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oisko Nadjan pitäny vastata et " Kyllä minulla on vanhempien lupa julkaista heidän lapsien kuvia netissä, kiitos että huolehdit" -.-

      Poista
    2. En tarkottanu sitä vaa ylipäänsä. En tiiä julkaseks sie tätä mut siu blogin taso on laskenu iha hirveesti ku et postaa... Tais julia kirjottaa ne postaukset ku oli hyvää kielenkäyttöä ja tasainen tahti... Leimu ja madonna on kuitenki ihania (:

      Poista
    3. Madonna XD anteeks. Harmi et taukoa :(

      Poista
  8. Luin sun yhdestä postauksesta, että sulla on ollu ylläpidossa 2kk shettis, Biana. Tätä ponia tietääkseni sanottiin Biksuksi myös. Hoidin ponia 11pvä vaille 3v, ja poni 1.8 pääsi vihreämmille. Ajattelin kertoa, kun ajattelin että kiinnostais ponin asiat vähän (jos nyt puhutaan samasta :D)..
    Tiiäkkö muuten sen varsoista mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin on sama poni...eioo ainakaan tietääkseni lopetettu ja ei sillä tietääkseniole edes varsoja...ja missä päin suomea poni oli kun sitä hoidit??

      Poista
    2. Kovasti on saman näköinen mitä sulla kuvia irkissä on, sama loimikin on.. ja Nivalassa oli. Voin kuvankin laittaa

      Poista
    3. on se sama...voi biksua..:(miksi lopetettu?

      Poista
  9. http://aijaa.com/9jkdLz

    ^^tossa..

    VastaaPoista
  10. Tallissa ei tilaa ollu ja kaviokuumeen sairasti talvella. Ja sillä nyt vanhempana ollu talvisin kylmästä kipeet jalat, että ei kävellä pysty kunnolla.. ++Sillä luultavasti oli EMS-tauti. Paras poni, en unohda koskaan♥

    VastaaPoista
  11. Sillä oli luultavasti EMS, kaviokuumeenkin sairasti talvella ja talvisin on jalat kipeenä sillä. Se oli parhaaksi sille, vaikka kauheelta tuntuukin..

    VastaaPoista
  12. Kiva postaus. Eikö sulla ole tuosta leirikasteen osasta 1 kuvia?

    VastaaPoista