keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Maastoretki:)

Piitkästä aikaa olin siis maastossa.Julian kanssa:)

Hain ensin Julian koulusta ja hän vaihtoi vaatteet autossa, tallilla mentiinkin sitten hakemaan heti hepsut tarhasta.Laitettiin molemmat hepat käytävälle vastakkain:)
Sitten eka kriisi oli, että mitrkä hanskat Julia laittaa, löyty sitten jotkut:D ja sitten molemmat otti "omalta" hepalta loimet pois ja sitten suhteellisen nopea harjaus.

Sitten Donnalle heijastin bootsit, satula ja suitset ja Leimulle Heijastinratsatusloimi ja ratsastusvyö ja suitset ja suojat.Sitten kypärät päähän ja ulos.Donnan selkään  nousu meni ihan ok:) Leimun selkään meno meni julialla tietty hyvin.
Ja matka alkakoon:D

Heti aluksi Donna pelkäsi jotain työkonetta joka oli tien vieressä...Ja Leimulla oli alkuun vaikeuksia pysyä perässä:D.. Ensin tulee auto takaa ja ollaan sillee säikähtääkö hepat..no ei sanonut mitään kumpikaan, sitten hetken päästä takaa tulee taas auto ja oon sillee Julialle ei täs mitää ei ne äskökää sanonut mitää...mut just ku auto kohdal ni julia vaa "se on isompi auto" JA Donna melkeen hyppää pystyyn +alkaa stepata, ja Leimu säpsähtää kun Donna säikähti:D No sain Donnan sit onneks rauhottumaan ja matka jatkui...Ainut asia mitä pelättiin koko matka kun mentiin tietä pitkin oli että jos tulee rekka vastaan tai takaata( Jos rekka ajaa Donnan näköetäisyydelle hyppää tamma pystyyn ja kunnolla ja sekoaa...) Mutta onneksi rekkaa ei tullut ja päästiin "metsäpolulle".

No siellä sitten tietenkin on traktroi pellolla...Ollaan molemmat sillee ou fuck..Donna pysähtyy..jumittaa ,...alkaa hyppiii, mut sit oon vaa ihan rauhassa ja hengitän syvään ja pyydän rauhassa eteen ja päästän traktorin ohi rauhassa, fiksu tamma:)
Matka jatkuu..Leimulla on energiaa..se koittaa kokoajan jyärätä Donna ohi ja Julialla oli kova homma sen kanssa..se veti päätä alas, koitti pukittaa ja puri häntä jalkaan yms:D no mentiin jonkin matkaa tätä metsätietä ja sitten käännyttiin koska ei ekalla kerralla viitsitty mennä kokomaastolenkkiä joka on pitkä.
Kun käännyttiin takaisin päin nii  alkoi Donnakin kiihdytellä:D no taas hengitin syvään ja rauhoituin niin Donna rentoitui heti, samaa suosittelin Julialle Leimun kanssa (Julialla meinasi käämi palaa:D)
Oltiin jo melkein takas tiellä ni se sama pahuksen traktori ajaa meijä ohi, onneks saan Donnan  pidetty rauhallisena ja Leimu meinaa pukittaa..Ja tästä n500m päästä Leimu säikähtää oravaa tai jotain ja lähtee laukkaan ja pukittaa-->kiihdyttää taas ja hyppää pystyyn ja pukittaa ---> törmää Donnaan, joka lähtee täysiä ja meinaa pukittaa..:D no saadaan hepat hallintaan ja huomataa että ratsloimi melkein tippuu..No julia alas selästä ja seuraava ongelma, kun Donna ei suostu seisomaan maastossa hirveän miellään hyppimättä pystyyn..Julia kävelee jonkin matkaa ja ratsastan sitten pellolla ympyrää jotta Julia pääsee takaisin selkään...Ja kun Julia on selässä niin TIETENKIN metsästä juoksee 5peuraa meijän eteen ja molemmat hepat on ihan lähdös perää:D

Peuraongelma jälkeen meni loppumaasto ihan hyvin:) Donna paskoikin maastossa VAIN 13kertaa joista 10kertaa oli joku 3pientä kikkaraa...:D vähän jännitti toista...No tallilla mentiin vielä hetki käyntiä kentällä.Donna oli kuitenkin selvästi tyytyväinen maaston jälkeen, se oli rauhallinen ja rento harjatessa:) Sitten siivottiin karsinat ja hepat boksiin ja vesien ja ruokien laitto:) Sitten tavarat pois ja kotiin.
Illalla käytiin vielä äidin synttäreillä.

Huomenna Leimulle tulee tuntilainen ja Donnalla meen varmaan kentällä gramaaneilla.Perjantaina mennään varmaan taas Julian kanssa maastoon:)
Toivottavasti tää oli kiva postaus:)

Photobucket

Photobucket

13 kommenttia:

 1. Olipas teillä tapahtumarikas maasto. :D
  Eikö sua pelota Donnan tai Leimun kanssa?
  Onko Donna tai Leimu sellaisia, että saattaisivat lähteä viemään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oli juu;:D
   Ei pelota, Leimun kanssa pelkäsin silloin kun sen ostin...Silloin se saattoi lähteä viemään muttei nykyään:) Donnasta en vielä tiedä voiko rysötää mutta en pelkää sitä:)

   Poista
 2. ei donna ryöstä. oli teillä tosiaan tapahtumarikas maastoilu :D huhhuh! mistähän se on tuon rekkapelon kehittänyt itselleen (plus nuo kaikki muutkin sätkyilyt). silloin kun oli minulla, ei ollut moisia ongelmia. siksi silloin myinkin sen maastovarmana hevosena, koska maastoiltiin todella paljon ja pitkiä matkoja. kummallista. terkuin Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna sanoi myydessään että maastossa OLYMPIATVIKAAn reikään kun voi lähteä viemään.ihan nivelrenkaassa olen pitänyt.Sanoi myös että ei pelkää mitää lastenvaunuista rekkoihin ja silti ekasta päivästä asti pelännyt kaikkea lastenavaunnuista rekkoihin:D että en tiedä.Ruvetaan nyt maastoilemaan enemmäö ja katsotaan muuttuko hevonen:)

   Poista
 3. Oikein kiva postaus! Aikamoinen maasto ootte kumpiki kova hermoisia :D

  VastaaPoista
 4. Mä vaan mietin, että miten sä tosissas pidät tunteja aloitteleville lapsille, kun sun poni on ihan pinkeenä virtaa? Kannattais ehkä osaavienkin käydä siellä selässä vaan niin että poni joutuu edes vähän töihin joskus, eikä vie ihmistä täysin kunnioittamatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen purettiin just sitä virtaa:) Ja Leimu on AINA kiltti pikkulapsien kanssa ja alottelijoiden , ikinä oo niiden kaa mitään tehnyt:D Ja itse läpiratsastan ja treenaan hevosta kyllä myös:D että niin:D

   Poista
 5. olisi kuitenkin hyvä että joskus joku KOKENUT RATSASTAJA läpiratsastaa hevosesi että ne tosiaan joutuu töihin, liikkuu oikeinpäin jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan kyllä ratsastaa Leimun kulkemaan oikein päin:) kiitos huolenpidosta:D pikemminkin harva muu saa sitä liikkumaan oikein päin kaikissa asxkellajeissa:D Donnalle pyydän aina välillä jonkun ratsastamaan mutta nyt sitä ei saa edes vaatia vielä kulkemaan peräänannossa kun sillä ei ole siihe lihaksia ja näin ihan hieroja minulle sanoi:)

   Poista
 6. Käytätkö samaa satulaa molemmilla hevosilla vai miksi Julia meni ilman satulaa? Kuvissakin näyttää että olis sama satula..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sama satula joo, en viitsi ostaa Donnalle omaa kun Leimun satula sille menee.Ostan DOnnalla oman heti kun se alkaa olla normikunnossa , eli laihtuu ja saa lihasta, titenekin ostan toisen satulan aiemmin mikäli Leimun satula tulee epäsopivaksi.

   Poista
 7. Puri jalkaan :Dd haha anteeksi mutta mielikuva XD :D

  VastaaPoista