lauantai 12. tammikuuta 2013

Hevosten hieronnat

Eilen tosiaan hierottiin Donna ja Leimu.

Ensin Donnasta.Donna oli alkuun vähän epäilevä hierojaa kohtaa,(koitti purra ja potkia) mua rauhoittui aika nopeasti.Se oli IHAN jumissa, hieroja sanoi että se on selvästi jumissa siksi kun ei ole tehnyt mitään pitkään aikaa ja sitten alettu ratsastamaan (vaikkakin kevyesti)Hän sanoi myös että Donnalta ei saa nyt vielä vähään aikaan vaatia minkään laista muoto tai mitää mutta suositteli laittamaan gramaanit jotta se ei kulkisi pää ylhäällä ja näin ollen ei menisi edestä niin jumiin.Eli pitäisi saada liikkumaan rentona eteen alas meiningillä.
Hän keksi myös yhden mahdollisen syyn siihen että Donna potkii harjatessa.Se kutiaa.Hän suositteli ettäö nyt jonkin aikaa harjataa pääasiassa kovilla harjoilla ja piikkisualla.Koska kun hän hieroi hellemmin niin Donna ei tykännyt ja kun kovin niin Donna nautti:)

Ja hän sanoi ette mitään kokoamista voi vaatia Donnalta ainakaan ennen kesää koska sillä ei ole mitään ns.ratsunlihaksia edes alkanut kehitty.Eli sillä ei siis todellakaan ole tehty aiemmin melkein mitään.
Ja sanoi myös ettei varmaan siksikään ole pitänyt loimittamisesta tai harjaamisesta kun on ollut liahkset tosi kipeät..Donnaa tullaan siis hieromaan säännöllisesti tulevaisuudessakin.Hieroja myös kehui että Donna on kiva hevonen ja siitä tulee tosi ihana kaveri kun se oppii luottamaan ihmiseen:)
Ja nyt Donna saa myös speedpoweria ruokaan lisäksi  kun hieroja sanoi että ei ole saanut aiemmin tarvittavia ravintoaineita.

Sitten Leimuun.Leimulla oli jotain pikkujumeja muttei mitään enempää, se on kuulemma hyväss kunnossa vaikka sairaslomalla vähän menettikin lihaksia.Joten sitää ei nyt tarvitse usein hieroa:)


 

3 kommenttia:

  1. Hyvä et sun hepsut on kunnossa :)

    Sä kyllä pidät niistä tosi kokonaisvaltaisesti huolta ja oot muutenkin kauheen tarkka ja semmonen... hyvä omistaja!

    VastaaPoista
  2. Hyviä neuvoja hierojalta! Mietinkin jossain vaiheessa, että kehtaisko ehdottaa jos Donna kutiaa tmv, mutten halua ketään olla neuvomassa ja vaikuttaa törkeältä :D Kiva kun teillä käy hieroja tuolleen niin kertoo tärkeitä asioita, joita en itse ainakaan osaa katsoa :o

    VastaaPoista