tiistai 1. tammikuuta 2013

Erikoispostaus (päiväkirjamerkintöjä)

Eli nyt tulee vähän pidempi postaus näistä päiväkirja  jutuista :D

2007 (vuosi jona sain leimun)

7.12.2007 (Leimu on ollut minulla vähän alle kuukauden)
Olin marleenan kanssa tallilla, saimme leimun ihan hyvin tarhasta. Harjasimme leimun, ja laitoimme sen kuntoon. Ensin marleena ratsasti itse ja sitten juoksutusliinassa käyntiä, ravia ja laukkaa. Marleena hyppäsi myös n.60 cm pystyesteen ja 20cm ristikon. Kun vaihdoimme hyppäsin myös n.60cm ja 20cm esteitä ja tein myös laukka ja raviharjoituksia. Ja tietenkin harjoitin myös pohkeenväistöä ja pystähdyksiä. Löysimme myös kentältä lasinsirpaleita ja siivosimme ne pois. Leimu meni todella kiltisti. Kun tulimme tallilta, marleena lähti noin 1.5h päästä. Sen jälkeen katsoin TV:tä ja tylsistyin. Noin kello 17.40 äidin kännykkä soi, ja äiti ilmoitti että nyt lähdetään Börjesiin. No sitte puettiin ulkovaatteet ja lähdettiin. Minä ostin börjesistä päiväkirjan, riimunnarun, kynän, ja heppanameja. Ja äiti osti tavaroita hevoselle ja itselleen yhteensä 194 eurolla. Kun tultiin kotiin, kokosin äidin ostamat suitset, ja kävin suihkussa sekä söin. Huomenna on joulumarkkinat.

8.12.2007
Iltapäivällä menin tallille, ja otin mukaaan uudet suitset, riimunnarun, vaaleanpunaisen raipan ja heijastimet. Tallilla harjasimme hevosen ja kokeilimme rintaheijastinta, ja tarkistin Leimun jalat. Sitten hain satulan ja uudet suitset. Olin myös laittanut satulaan uudet jalustimet. Kun satuloin leimua, se peruutti vaikka kuinka monta kertaa, ja jouduimme käskemään sitä. Mutta suitsiessa se ei välittänyt juuri ollenkaan, vaikka suitset olivat uudet. Ratsastaessa huomasin, että uudet kuolaimet olivat vahvemmat, koska leimu pysähtyi todella herkästi. Ja tietenkin melkein heti kun olin aloittanut ratsastuksen, alkoi sataa kaatamalla. Leimu meni todella hyvin, sekä käynnissä, ravissa, että laukassa. Tallissa laitoimme solle viltin selkään ja annoimme iltaruuat. Sitten illalla kotona äiti ja isä syyttivät että olen pitänyt yhteyttä Kimiin, vaikka en ole. Myöhemmin menin ylös katsomaan TV:tä.

9.12.2007
Aamulla nousin n. 10.00 ja heti sen jälkeen söin muroja ja vaihdoin vaatteet, ja sitten lähdim tallille. Maneesissa tunti meni hyvin, ja leimu oli tosi energinen, ja Maakan mukaan sen kunto oli noussut. Tallilta tulon jälkeen elämä olikin silkkaa helvettiä. Isä paasasi että minun olisi käveltävä kouluun. Raivostuin vanhemmilleni todella paljon, ja huomenna aijon tekeytyä kipeäksi, koska en kuitenkaan pääse tallille.

11.12.2007
Aamulla nousin ylös, söin puin, ja sitten isä vei minut kouluun. Koulussa (kivakiva) mun bestis oli sopinut mun "kaverin" kanssa et ne menee niinku kahestaan turkuun shoppaa perjantai hiukan mä niinku suutuin niil. Sit koulust suoraan menin honkkariin ostaa hiusvärin. Oli tarkotus värjätä blondiks, mut epäonnistus vähän... Jakaus on blondi mut muuten hiukset on toffeen väriset. Johtus siit et ekaks en osaa värjätä hiuksii ja tokaks kaveri lähti mielummin vaihtamaan tietsikkaa ku autto mua värjäämään niinku hiukset. Et kiva nyt niinku sit. En ollut tänäänkään tallilla mutta huomenna vihdoin pääsen. Leimu <3

2008

19.1.2008
nousin ylös noin kello 12. Noin yhdeltä olimme äidin kanssa tallilla, ja satoi kaatamalla. Pauliina juoksutti hevostaan Lunaa vapaana kentällä. Myös me päätimme tehdä niin. (ei oltu koskaan ennen irtojuoksutettu) Ainut ongelma oli että leimu ei olisi halunnut lähteä pois ihmisten luota, mutta kyllä se sitten meni pukkilaukkaa ja kiitolaukkaa pitkin kenttää. Hassua oli mielestäni se, että vaikka se ravasi suoraan kohti, se pysähtyi kun se tuli luokse. Leimu on niin ihana <3 Huomenna on Maakan tunti.

8.4.2008
Nousin kello 7.00, söin ja menin kouluun. Koulun jälkeen soitin isälle että hän veisi minut tallille , koska staa vettä. Tallilla ratsastin  ensimmäistä kertaa kannuksilla, mutta lopussa tarvittiin raippaa. Olin läpimärkä. Hain myös Airyn ja Aatun tarhasta janinan kanssa. Sitten söin omenaa, ja äiti tuli hakemaan minut kotiin. Lauantaina kisatt. Toivottavasti en tuu kipeeks ku kurkku on pikkasen kipeä.

11.9.2008
Tänään heräsin aamulla kello 7.30 koska olin mennyt eilen nukkumaan kello 23. No ehtisin kuitenkin syömään vähän, ja laittamaan ripsiväriä. Tänään koulussa oli aika tylsää. Pidän edelleen Robbysta vaikka kaverini sitä ihmettelebätkin. Koska Robby kiusaa ja haukkuu minua. No onhan se aika ärsyttävää, mutta Robby on hyvännäköinen. Tänään kyytsäsin Mellun skootterillani kotiin, en kyllä ymmärrä miksi, koska Mellun takia Jantte pitää minua jonain ADHD hulluna.
6.10.2008
Tänään herätyskelloni soi  6.00 ja sitten menin herättämään Marin, ja puimme ja menimme alakertaan syömään. Lähdimme ajamaan tallille joskus 6.40 ja tallilla olimme viisi vaille 7. Tallilla jaoimme aamuheinät, ja sitten Nora saapui. Sen jälkeen menimme siivoamaan pikkutallia. Pikkutallilla loimitin myös varsan, ja riimua en saanut laitettua! Hoppu oli silti kiltti viedä ulos. Siivosin myös ison tallin bokseja 5 ja veimme KAIKKI vedet. Sen jälkeen jaoimme jo päiväheinät, ja haimme sekä söimme pizzaa. Illalla talutimme tunneilla, ja se oli kivaa. Myöhemmin illalla raivostuin kaikille (koska olen ilmeisesti hirveän tyhmä) ja Marikin oli IDIOOTTI !!!

2009

8.3.2009
Menin tallille 6.30 koska minulla on työpäivä. Autoin janinaa tallin hoidossa. Veimme hevoset ulos, siivosimme boksit sekä laitoimme vedet. Päiväheinien jakamisen jälkeen sovimme että menemme iltapäivällä yhdessä maastoon. Janina tuli fammunsa kanssa hakemaan minut ajallaan 15.00 ja menimme tallille. Tallilla haimme hevoset tarhasta ja harjasimme ne ja laitoimme varusteet. Laitoin leimulle myös korvahupun, koska se on yleensä hankala maastossa jos muita on mukana. No ensin otimme tutussa kohdassa ravilaukkapätkän ja se meni hyvin. Toisella suoralla leimu pukitti emmua kohti ja ryösti laukassa ja laukkasi ojaan ja kaatui. Sitten menimme lenkin, näimme myös 4 peuraa. Sen jälkeen menimme myös pellolla jossa emmu meni piehtaroimaan satulan kanssa! Sitten otimme laukkakisoja ja leimu meni täysillä. Leimu jahtasi myös variksia pitkin peltoja.

31.5.2009
Nousin todella väsyneenä n. kello 5.40 koska minun piti olla tallilla jo 6.15 mutta olin kyllä siellä jo 5.55. Annettiin janinan kanssa kaurat ja vietiin hepat tarhoihin. Autoin Hajatia Usvan laittamisessa kun on tallikisat. Laitoin usvalle sykeröt ja leimulle verkkoletin koska sen harjaan ei saa enää sykeröitä. Osallistuin 60 ja 70cm esteluokkiin ja ihme kyllä, voitin ne molemmat. Kisojen jälkeen hepat pääsivät láitumelle.

TÄLLAISTA TÄLLÄ KERTAA :) LISÄÄ TULEE JOS JOKU JAKSAA EDES LUKEA. kommenttia saa antaa. Jep, noloa, tiedän etten ole ollut valmis vielö tuolloin omaan hevoseen;D


14 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus :)! Voi ihana leimu jahtaa variksia <3<3 olispa se mun oma <3<3 ainaki hoitsu<3<3<3

    VastaaPoista
  2. Kivat noi Leimu<3 jutut XDDD hahha toi varis juttu :Dd

    VastaaPoista
  3. Leimulla olisi mielestäni jossain muualla parempi koti. Sulla on joku keskenkasvuinen hoitamassa sitä, mitä se tyttökään oikeasti tietää? Ja tämä on ihan asiallinen kommentti. Kysynpähäm vain, millä perusteilla ja resursseilla valitsit juuri hänet?..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. AI mulla on huono koti vain siksi että hoitaja on 13v? Juu ei, ensinnäkään Julia ei hoida vielä edes yksin kuin karsinat vaikka pärjäisi yksinkin.Ja julia tietää paljon ikäisekseen.Perusteet oli, luotettavuus,Sinnikkyys ja se että uskaltaa kokeilla asioita ja ottaa neuvoja vastaan ja tulee mun kaa toimeen hyvin, yms:D eli miksen olis ottanu häntä hoitmaan?

      Poista
  4. Mistähän arvon keskenkasvuinen ano keksi tuollaista syyttää? Miksi minulla on ihan hyvä käsitys Juliasta ja ennen kaikkea Nadjasta ja heidän hevosten käsittelystä? Kaikki hienohelma pennut eivät näkisi niin paljon vaivaa mitä olen Nadjan nähnyt tekevän hevostensa eteen! Toden totta sekään jos hoitaja ei olisi pätevä ei tee kodista huonoa. Ai saamari kun pistää ärsyttämään nuo selvästi väenvängällä keksityt syytökset kun ollaan kateellisia ja yritetään pistää omaa pahaaoloaan eteenpäin...

    Hauska postaus jälleen :) Huvittavaa varmaan itsekin lukea omia höpötyksiään myöhemmin vaikka kokemuksesta tiedän että välillä ehkä tekee mieli läpsiä vanhaa minää naamaan xD

    Harmi kun sulla ollut noiden kavereiden kanssa hankaluuksia toisinaan :/

    No ainakin Julia vaikuttaa nyt kivalta ja kuulostaisi et menee muutenkin hyvin? :)

    VastaaPoista
  5. Juu menee muuten ihan kivasti. Totta tosiaan vähän nolottaa nää vanhat jutut :D Ja kyllä vaan, ihan jostakin tyhmästä pitää valittaa...

    VastaaPoista
  6. Näit on kiva lukea :-D lisää! Ja postitathan kuulumisiannekin taas :-) hyvät uudet vuodet!

    VastaaPoista
  7. Kiva postaus :)! Millasta postausta tänään? Vai tuleeko edes??

    VastaaPoista
  8. Hahah :D marikin oli IDIOOTTI!!! :D

    VastaaPoista
  9. Miksi ei ole kuvia? Leimu on niin hieno! Ja Jonna kaunis! Kiva postaus!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvia tulee viim.10päivä kun saan netin toimii:) kiva että pidit:)

      Poista
  10. Hauska postaus :):):):) voisitko laittaa jtn vanhoja kuviA Leimusta??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:D laitan kuvia heti kun saan netin toimii eli viim.10päivä:)

      Poista