sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hoitajan työ( hoitajan näkökulma kaikesta)

Hoitaja siis kirjoittaa itse millaista hoitaminen on, miksi hän käy siellä ja mitä hänen hommiinsa kuuluu, ja mikä on kivaa ja mikä ei ja mitä hän on oppinut (jos on oppinut:D)

*Karsinan siivous
*Turvetus  (tarpeen vaatiessa)
*Vedet (ämpärin pesu ja täyttö)
*Ruuat
*Harjaus
*Tarhasta haku
*Ruokintavuorot
*Loimitus
*Kuvaaminen
*Tunneilla avustus (talustus, varustus yms)
*Varustus
*Koiran hoito (ruokaa ja lenkkejä :D)
*Varusteiden hoito (pesu...yms)
*alku- ja loppuverkat


En tiedä mistä aloittaa, joten saattaa olla vähän sekavaa..?
Eli Muddaisissa kävin ekan kerran 24.7.2012 ja vettä tuli kuin esterin perseestä, tuuli ja sää oli myrskyisä ja ukkosti. Silloin vaan hoidettiin Leimu.
Yksinkertaisesti käyn muddaisissa koska heti kun näin ne kaikki hepat (varsinkin leimun) ja tallin, ympäristön ja kaikki ni sit se vaa meni jotenki hienosti :D Koska siihe on ihan lyhyt matka ni muistan ku aina pyöräilin kesäsin sinne iha täysillä ku olin oikeestaa aina vähä myöhässä XDD Ekan kerran ku ratsastin leimulla ni vetelin ilman satulaa ja shortseissa ja crocseilla laukkaa ympäri kenttää.

Millaista tallilla on? Hmm... kivaa. Lyhyt vastaus, mut perustuu hyvään tallihenkeen ja siihen et kaikki on kavereita ja apua saa jos pyytää. Siellä saa tehdä vähän kaikenlaista myös ei niin tallihommiiin liittyvää. Yks päivä just paimennettiin lampaita. Ekaks kun näin Lissun ajattelin et en varmaa koskaa sais edes taluttaa sitä, sama pätee suleviin. Mut nykysin talutan niit harvase päivä. Eikä se nyt nii kovin erikoista ole :D Eka ns "kauhea" asia oli ku Leimu piti hakee yksin laitumelta mis oli oja portin kohalla ja sit se aina pomppas siit kauhee loikan ja sit se kerra hyppäs mun päälle:D Nooo ei voi mitääääääää.

Leimu on hoitaessa kiltti, sählä ja jumalattoman ahne. Se antaa kauniistii kaviot ja harjata. Varustuksessa se on ihan suhteellisen kiltti. Tarhasta hakiessa se on ihan .. öö.. nallekarkki :3 Paitsi jos herralla on heinää siellä niin silloin ei voisi vähempää kiinnostaa jos joku kutsuu ja kilisyttelee ríimunnarua. Loimittaessa se on kiltti ja ahne, kuten aina... Taluttaessa ihan kiltti, joskus päättää vähän mennä edelle ja kokeilla josko vähän sais jyrätä. Ratsastessa kiltti, terveenä.

Donna on hoitaessa kiltti. Aika herkkä ja tarkka kuitenkin, ja vatsa on sille private alue. Harjaus on vähän laidastalaitaan kulkevaa. Joskus kiltti, joskus ei. Kaviot antaa nykyäänm ihan kivasti. Loimitus on vaikeaa ja vaativaa.. Talutus on oikeastaan aika katastrofaalista välillä. Ei aina onneksi ;) Ratsastaessa menevä ja reipas ja todellakin herkkä. Luonteeltaan aika symppis ja nallekarkki sekin :)

Hyviä asioita tällä tallilla:
-tallihenki
-kiltit ja erilaiset ja vatipäät hevoset
-iltatallit
-hoitaminen
-ratsastus
-rauhallisuus
-sijainti
-oppiminen
-ei olla niin kauhean pikkutarkkoja (tuolla on heinä, ota se HETI pois !!)<--- ei noin
-hyvät laitumet
-plus paljon muuta mutta eipä tietenkään nyt tule mieleen

huonot puolet
-ulkovessa
-muutama vaikea loimitettava (oikeesti vaikeaa, nytkin jäljet jalassa kun heppa päätti hampailla näyttä mielipiteensä loimesta)
-kentän valojen sytytys vintiltä
-talvisin liukas tallipiha
-vesi jäätyy kovalla pakkasella
-siinä nuo olivatkin :D

Mitä olen oppinut:
-Itsevarmuutta
-ratsastamaan paremmin
-taluttamaan kahta ihan KUNNONKOKOISTA hevosta samaanaikaan (joku ehkä sanoo että helppoahan tuo, minulle se ei ollut mikäön itsestäänselvyys)
-sähkölankojen korjausta :D:D
-käsittelemään isoja ja vaativia hevosia paremmin
-oppimaan lisää gramaaniratsastusta
-kehittänyt lisää  tasapainoa
-HABA KASVAA
-väsäämään kaikkien ruuat
-jotai muutakin varmaan (kuvaamaan)

Kuvaamista olen oppinut myös. Kuvaan pellolla, kentällä,maastossa, tarhassa, tallissa, boksissa, laitumella , traikussa ymsymsyms.

Koira: Vien sitä ulos, puen sen,teen ruokaa ja pesen sit, selvitellään takkuja, föönataan ja se jopa luottaa tulla kanssani ovesta ulos (ei se kovinkaan moneen ole koskaan luottanut)

Älkää nyt vaan ihmiset kommatko: "teetkö sä kaiken?!" "nadja on laiska orjapiiskuri!" Hiljaa! Ei se mee niin. Lukemattomia kertoja nadja on sanonut siivoavansa karsinan, johon totean, "tein sen jo" ja karsinat ei ole ainut asia että juu oon vaan tällänen duracel :D -aamen

3 kommenttia:

 1. Kuuluuko hoitajan työhon myös hoitaa koirasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitajalle mukavaa vaihtelua kun haluaasirun kanssa touhuta

   Poista
 2. Hauskoja juttuja ja itse huomioin heti että Juliahan on Nadjan kaveri ja voi varmasti itse päättää missä raja menee. Kokemuksesta tiedän että voi olla vain kivaa auttaa toista eläinten hoitamisessa :)

  VastaaPoista