lauantai 15. joulukuuta 2012

Ratsastusta ja juoksemista

Ensin siivottiin Julian kanssa karsinat ja laitettiin vedet,ajateltiin siinä vaiheessa että ratsastuksesta ei tule mitään kun lunta satoi järkyttävän paljon ja tuuli kovin.
No mentiin välillä sitten mun luo ja lumisade onneksi lakkasi:)

Haettiin Donna tarhasta mikä ei ollut hirveän helppoa kun Leimu koitti pomottaa donnaa..Mutta saatiin se turvallisesti ulos sieltä.Harjattiin taas Donsku kunnolla ja kaviothan se antaa nykyään jo kuin se olisi maailman tavallisin asia, fiksu nuori kun pariviikkoa sitten koitti potkia ihan kunnolla kun kavioita otti ja nyt antaa ne ilman mitään.
Satuloinnissakin se on parantanut,kyllä se edelleen luimii ja näykkii ilmaa mutta PALJON vähemmän kuin aiemmin.Suitsien laitto sujuu muuten hyvin mutta niskahihnan laitto on hankalaa kun Donna ei tykkää kun korviin koskee.

Mentiin sitten kentälle,alunperin Julian piti ratsasta liinassa ensin, mutta koska Donna oli HIEMAN jännittynyt niin päätettiin että menen itse.Talutettiin Donsku siis harjauspuomille mistä pääsee nopeasti selkään,tänään se oli erimieltä,se liikkui kokoajan ja potkia taakse päin, mutta kun pääsin selkään niin pysähtyi ja kiitin heti, jonka jälkeen pyysin eteenpäin.

Käynnissä keskityttiin aluksi taas ihan vaan siihen että se kulkee rentoa pitkaskelista käyntiä, välillä tuli "takapakkiakin" kun se säikähti autoa ja alotettiin taas siitä että rentoutuu ja luottaa ratsastajaan.

Kun käynti oli rentoa siirryttiin raviin, siinä haettiin vain rentoa pitkäaskelista ravia ettei vain kaahotettaisi eteenpäin ja saatiinkin tosi kivoja pätkiä, nyt vaan Donna vaatii paljon tasapaino lisää kun on sellaista"hessuhopomaista" se ravi jos ymmärrätte:D

Ravissa kun saatiin hyviä pätkiä useampi niin otin ihan vain pari laukkapätkää, tänään Donna meinasi vaan kaahottaa laukassa ja tekikin monta helposti niin että nosti,kiitoravasi ja laukkasi taas.Kun saatiin yksi ok,laukkapätkä niin lopetettiin, koska Donna kuumuu laukasta ihan järkyttävästi.Laukan jälkeen alkaa aina stepata ja pomppia hiukan ylöspäin..Eli laukan jälkeen palattiin alkuun, etsittiin taas se rento ja rauhallinen käynti, sitten otettiin vielä pätkät ravia jonka jälkeen loopukäynnit, 30min pidempiä treenejä ei vielä tehdä. Kunhan käynti ja ravi alkaa sujua kunnolla otetaan enemmän laukkaa.

Ratsastuksen jälkeen vielä harjattiin Donsku ja laitettiin sille kaulakappaleellinen sadeloimi. Ja vietiin tarhaan.

Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 
Mentiin sitten taas välillä mun luo +käytiin hakee koira vanhempien luota hoidosta.Ja 2jälkeen mentiin sitten uudelleen tallille juoksuttamaan Leimu, tarhasta haku oli melko katastrofi muttei siitä sen enempää:D
 
Pikaharjattin Leimu vaan ensin(Julialla oli kiire kotiin) ja vietiin kentälle, siellä juoksutetiin Leimua vapaana n15min.Ihan intona veteli vapaata "hankitreeniä" siellä ja yllätti juoksutuksen jälkeen tulemalla itse mun luokse kun yleensä se ei anna kiinni millään.Mutta kuvia siis:)
 
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 
 
P.S.illalla sain viestiä että Donna oli karannut ja hajottanut tarhan portin josta voikin todeta että sitä ei voi yksin jättä normi(ei lauta)tarhaan...
 

3 kommenttia:

  1. Harmi, kun siellä kuulemma myrskysää tänään niin varmaan joo ratsastaminen vähän hankalampaa :/ Kiva kuitenkin, että onnistuitte vähän menemään ja kivan kuulosia harjoituksia teette Donnan kanssa :) Ja tosi upeita kuvia Leimusta! Tosi tarkkoja ja mallikelpoisia! Lisää tällaisia postauksia!

    Ohoh, eli oliko Leimukin päässyt karkuteille kun Donna rikkonut portin? :/ Toivottavasti ei mitään pahempaa käynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit, itsekkin noista leimukuvista pidin:)

      Ei, siis Donna oli yksin tarhassa ja siksi karannut:D vaikka sanottiin ettei oo riippuvaine muista hepoista:)

      Poista