lauantai 8. joulukuuta 2012

Päivtiystä ja kuvia

Joo siis en ole todellakaan ehtinyt kirjoittaa hirveesti noitte joulukalenteri postausten lisäksi.
Mutta nyt tulee jonkinäköistä tekstiä Donnan ratsastuksestakin.

Ja Leimu siis oli eilen klinikalla ja sen vatsahaavat ovat täysin parantuneet!:)Se sai myös rokotuksen joten sillä on nyt muutama päivä kevyempää liikuntaa ja sitten pikkuhiljaa aletaan palailla normaaliliikutukseen.

Mutta nyt siis Donnaa, yhden videon laitoinkin siitä jo aiemmin.Ratastin sillä siis ekan kerran tiistaina, se meni hyvin,joskin selkään nousu oli hieman hankalaa..Donna nimittäin vihaa paikallaan olemista ja sillä on joskus ollut selkäänousu pelko(syytä en tiedä)Kun korokkeelta nousee niin menee nykyään jo ihan ok,kunhan saa hevosen oikeaan kohtaa.
Ratsastin myös keskiviikkona, ja meni  myös ihan ok:)
Torstaina aikomus oli mennä pellolle ratsastamaan, mutta päätinkin mennä kentälle koska Donna innostui liikaa..alkoi hyppiä pystyyn yms..Kentällä sitten otettiin hiukan enemmän ravia kuin keskiviikkona muttei kuitenkaan paljoa.Harjoiteltiin myös pysähdyksiä jotka on donnalle siksi niin vaikeita kun se vihaa paikallaan olo, ja alkaa silloin hyppiä herkästi pystyyn myöskin..

Photobucket

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 
Sitten mennäänkin perjantaihin, koska Donnalla oltiin ratsastettu ti ke to niin päätin että juoksutan sen ja mentiin sitten pellolla...Mutta pellolla ei oltu kauaa koska tuli pienet tilsat ja Donna liukasteli kuin bambi liukkaalla jäällä:D
 
 Photobucket

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Väliin söpö kuva leimusta<3

Photobucket
 
Mentiin sitten kentälle, ja päätin antaa Donnan juosta vapaana, ja se oli niin innoissaan että:D
Veteli häntä ylhäällä ihan intona kaikki askellajeja:)Loppujen lopuksi olikin ihan hikinen:D
Antoi hyvin kiinni ja sai fleecen päälle mennessää tarhaan.
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
 
Sitten päästään tähän päivän mikä oli tavallaan fiasko ja tavallaan erittäin onnistunut:D
Kaviot Donna antoi tänään todella kauniisti,eli fiksu nuori hän on:)
Satuloinnissa ei sanonut mitään, MUTTA kun kiristin vyötä vielä kun oli jo suitset päässä niin näykkäisi hoitajaa kädestä..No toi tapa me opetetaan siltä pois pikkuhiljaa:)
 
Oltiin sitten ajateltu, että kun on vaan kentällä menty ja Donna on kerran maastovarma että mennään maastoon joku pieni lenkki.Ensiksikin, tuli pienet tilsat(lähtivät onneksi, +että hevonen säikähti heti alkuun traktoria:D No ajateltiin että kävellään ison pellon(sillä saa ratsastaa) kautta pieni lenkki.Se olikin päivän huonoin idea.Mentiin pellolle jossa ensin pysäytin Donnan, tästähän tamma suivaantui, ensin hyppäsi hiukan pystyyn...Ja tässä kohtaa ajattelin mielessäni että o ou.
 
 Photobucket
 
No ajattelin että mennään pois pellolta jos se saa aikaan tollasen reaktion, no vielä pahemman reaktion sai aikaan se että pyysin tammaa eteenpäin..Nimittäin sitten hypätiin ihan kynttilänä pystyyn(juu tiedän jäin suuhun kiinni, mitä ei saisi tehdä mutta en ehtinyt ihan reagoimaan)Ja olin ihan sillee että WOU..Tän jälkeen sanotte mitä sanotte kun sain tamman pois pellolta tulin alas selästä ja talutin tallille, ihan itseni ja hevosen turvallisuuden vuoksi.
 
 

Photobucket
 
Ja ei, en lopettanu ratsastusta siihe, menin sitten pihalla takaisin selkään, mutta niinkuin arvatya saattoi niin hyppiminen jatkui vielä pihallakin..Jonkin aikaa siinä hypittiin enemmän ja vähemmän kunnes sitten kärsivällisen neuvottelun jälkeen päästiin kentälle:)
 Ja kuten kuvasta näkyy en jäänyt suuhun kiinni enää kun osasin ennakoida tilanteen.
 
 Photobucket

Photobucket
 
Kentällä tamma kulkin todella kivasti, vähän oli jännittynyt mutta muuten hyvin.Otettiin ravipätkiä ja siirtyisiä.Ja siinä vaiheessa ajattelin että hyppiminen johtuu varmaan energiasta, joten otan nyt sitten pätkän laukkaakin, ja sen laukka olikin UNELMA.Siis niin ihanan pehmeä eteenpäin vievä laukka.Otin pari kertaa yhden pitkän sivun jonka jälkeen ravailtiin vielä ja otettiin sitten loppukäynnit.Eli ratsastus sujui hyvin ja huonosti.Ainiin unohtu mainita että vielä siinä kun oltiin loppukäyntejä menemäs ni pari tyyppii pysähty tölläämään meitä ja donna näytti vielä pari pientä pystyynhyppyy ku häntä jännitti.
 
 Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 

Photobucket
 

Photobucket
 

Photobucket
 
P.S.olympiat oli vikas renkaas ihan vaa et jos ois maastossa lähteny viemään!
 
Mutta osaa Donna söpökin olla:)
 
 Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 
Toivottavasti ei ollut tylsä kun enemmä kuvia kuin tekstiä:)
Nyt olis tarkotus hommata Donnalle hieroja ihan vaan koska menee varmasti herkästi jumiin kun ei ole 2kk tehnyt mitään ja nytten tekee jotain päivittäin:)

12 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No toi ongelma sillä on ollu monta vuotta...Kuten näet jos selaat paripostausta taaksepäin.. Eteenpäin pyydän kyllä ja seuraavaksi aijon toisesta ohjasta vetää sivulle että laskeutuu...
      Ja periksi en oo antamassa:D

      Poista
  2. Tosi hieno banneri ! Sun blogi on muutenki kiva ja joulukalenteri on iha paras! Jos sult loppuu ideat ni mite olis jos tekisit vaiks sellasen mis kerrot tallist perusasiat? kuivike, montako hevosta, minkä nimisiä, rotuisia, millainen tallihenki, montako karsinapaikkaa, millaiset tarhat ja laitsat ymsymsyms:) haluisin ainaki tietää ja luulen et muutki :)

    VastaaPoista
  3. aaa, ja älä ota missään tapauksessa pahalla tuota edellistä kommenttiani! Tuli vain vähän tökerönä.. En vain halua, että sinullekin tulisi keulimis-ongelma hevonen.. Ole nyt kaikista jämäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että tolla ongelma vähenee myös energian vähenemisen myötä, ja kun oppii luottamaan muhunkin, mutta aiemmin ollu jo haastava ratsastaa, ihan tällee yleisesti sanon tässä nyt, että ei tyuu valituski kuinka TEEN siitä ongelma hepan niiku lassistakin kuulemma TAHALLAAN TEIN;)

      Poista
  4. aika outoo et kaikki valittaa et sä teit Lassist ongelmahepa ja aiheutit sirun ontumiset yms... Pitäkööt iha suunsa kiinni ku ei mistää mitää tiedä :) valittajat vois tulla vaikka viikoks meijän kaa tallil ni näkis mistä valittaa, turhast. Minä tunnen nadjan paremmin ku te joten pitäkää puheet omana tietonanne :)! -j

    VastaaPoista
  5. Siis yleinsähän käy juuri niin, että hevonen on aluksi oikeasti kipeä, mutta sitten se käyttääkin ihmisen periksiannon vähän eri tavalla ja kun hevonen pääsee johtajaksi, on se aika vaikea tiputtaa paikalta, jonka on ottanut :D

    VastaaPoista
  6. Vau hienoja kuvia noi takajaloillaan nousut :D Hyvin sä siellä pysyt! Todella kiva postaus taas! Tosi kiva ehdotus anonyymilta tuo tallipostaus! Kiinnostaa :)

    Ihana ulkoasu myöskin tosi talvinen ja kotoisa :) Muissa blogeissa niin usein jotenkin tylsiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti:D kiva et pidit:) hah, kiitti:D musta toi baneeri ei ees onnistunu hirvee hyvi:D

      Poista
  7. Tuli mieleen,kun nyt tuolla olympialla joudut ratsatelemaan jonkun aikaa niin voisitko ajatella, et laittaisit siihen kahdet ohjat. Siihen isoimpaan renkaaseen ja sitten hätäjarruksi siihen alimpaan. Voisit kuitenkin normaalisti ratsastaa sillä isolla renkaalla ja tarvittaessa turvautua isoon jarruun :)

    Ihanaa et Leimu on kunnossa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voisin ehkä kokeilla ainakin joku kerta, en vaa ole mitenkää hirveen hyvä ratsastaa 2ohjalla(gramaanit nyt erikseen mutta..

      Poista