lauantai 1. joulukuuta 2012

Donna on kotona!

Donna saapui tänään puoliltapäivin.Omistaja talutti sen ulos traikusta ja vei karsinaan.Mukaan sain nahkariimun,suojat,suitset ja martingaalin.Edes riimunaru ei tullut mukana.

Sitten käytiin kirjoittamassa omistajanvaihdos paperit ja maksoin hevosen ja sain sen passin:)
Sen jälkeen harjailin Donnaa hetken karsinassa, ei hirveämmin auttanut, koska se oli NIIN likainen...Meinasin ensin heittää sille loimen päälle mutta koska lumisade lakkasi niin vein sen tarhaan ilman loimea.Oli se hiukan pirteä taluttaessa ja kyttäsi yhtä lavaa, mutta tuli kauniisti sen ohi:)


Photobucket
 
Vein Donnalle heinää tarhaan ja lähdin käymään kotona.Äiti hoiti Leimun tänään.
 
Illemmalla (n5aikaan) menin uudelleen tallille, hain Donnan tarhasta ja vein sen hoitohuoneeseen.Ajattelin että koitan harjata vielä lisää sitä jos saisin sen edes vähän puhtaammaksi, mutta ei auttanut...
Tässä kuva, ja toi  vaalea ei oo karvan kiiltoa vaan hilsettä ja likaa joka näkyy valossa ihan karvan juuressa...

Photobucket
 
Harjasin Donnaa varmaan 30min, jonka jälkeen menin kävelemään pihalle hiukan.Säikähti pyörää ja koitti jyrätä mutta kerroin heti että mun ylitse ei juosta, ja hoksasi heti.Fiksu tamma.
Sen jälkeen tehtii vähän kunnioitus harjoituksi, Donna pysähtyi hyvin heti kun itse pysähdyin, koitin myös ihan vain nopeasti Donnalle Leimun satulaa, ja silmämääräisesti näytti että se sopii.

Photobucket
 
Kun laitoin Donnan karsinaan sen oli heti näytettävä leimulle että on tamma.(ovat vierekkäin)Kun Leimu tuli nuuhkimaan ensimmäisen kerran, niin Donna hyppäsi pystyyn ja kiljaisi.Ja monta kertaa jälkeen vielä potkaisi jalalla ja kiljaisi, saattaa myös olla että sillä on kiima.Sillä tyrkytti takapäätään Leimulle, jonka jälkeen kääntyi,nuuhki Leimua ja kiljaisi:D
 
Huomenna on tarkoitus juoksuttaa Julian kanssa molemmat hepat(erikseen) ja mennä sitten taluttelemaan niitä maastoon, eli huomenna pitäisi tulla parempia kuvia:)
 
 
Photobucket


13 kommenttia:

  1. Hui, miksi se noin likainen oli? Meinaatko saada miten puhtaaksi? :) Kivaa, että tamma nyt sinulla ja onko nyt virallista ettei se lähde pois? Toivottavasti! Tosi söpön oloinen kaveri ja no tammat on tammoja :D Kuvia sitten vaan paljon kaikesta jos vaan mahdollista! Eripaljon onnea teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no koska sitä ei oo harjattu. no harjaamalla,aattelin ja keväälä pesu.on jäämässä mulle.kiitti

      Poista
  2. Huhhuh, meil on huome aikamoine puhistusoperaatio :DD

    VastaaPoista
  3. Eikö aiempi omistaja harjannut hevosta? Oliko se heillä kaltoin kohdeltuna vai olivatko he vasta saaneet sen eivätkä kerenneet sitä hoitamaan kuntoon? Kuulostaa jännältä jutulta :o Kiva kuitenkin että nyt tammalla parempi koti :)

    VastaaPoista
  4. No huh :D Selvähän tuo, jännää kerrassaan :)

    VastaaPoista
  5. Paljon tsemppiä teille tamman kanssa jatkoon! :) todella kivannäköinen hevonen

    VastaaPoista
  6. Ja miksihän tolle tuli martingaali mukaan, ku just pari postausta sitte sanoit ettei se tarvii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kysy myyjältä..en kai mä ruvennu sitä kauppojen yhteydessä irottamaankaan:D

      Poista
    2. no etkö sä tajua että sulle voidaan valehdella/valehdellaan suu ja silmät täyteen...

      Poista
    3. Oli miten oli niin mä en sillä rupea martingaalia käyttämään ellei ole ihan pakko..MITÄ VAÄLIÄ vaikka mulle valehdeltaisiin ettei se tarvii martgingaali vaikka tarviii..Jos näyttää siltä että kulkee pää kirjaimellisesti katossa kokoajan (eli menee siitä jumiin) niin käytän siihen asti että oppii rentoutumaan.

      Mun luona sillä sentään on rakastava huolehtiva koti

      Poista
    4. Jos järjellä ajattelis eikä tunteella, niin miettis että jos sulle valehdellaan tollasesta, ni mistä kaikesta muusta sul on valehdeltu?
      Toki poni on paremmas kodis joo, mut mieti mitä yllätyksii sielt viel tulee. Onnee, sitä sä tarviit :)

      Poista
    5. Nii tyhmält ku tä kuulostaaki ni mul ei oo mitää välii, vaikka pelkäis kengitystä ja ryysis ratsastaes ku kunto nousee... Tärkeinrä on että hevonen saa hyvän kodin, Kyllä mä sen kaa pärjään ja saan apua ammattilaisilta jos tarvitsen:)Kiitti

      Poista