torstai 20. joulukuuta 2012

Luukku 20 (Donnan ratsastus)

Sori mutta tänään en vain jaksa tehdä erikoispostausta normin lisäksi, kun olen ollut kuumeessa 2päivää ja flunnssassa pian 2viikkoa..

Mutta siis tänään piti mennä alunperin Leimun kanssa kentälle mutta koska herra oli erimieltä niin päätin sitten ratsastaa Donnan kentällä.
Se oli ratsastaessa selvästi hermostuneempi kuin pitkään aikaa eli selvästi oli jännittänyt vierasta selässä kun janita eilen meni..

Käynnissä kesti KAUAN ennen kuin sain sen rennoksi..Mutta kävelin puolipitkin ohjin kunnes hevonen käveli rauhassa.Ja kehuin sitä.Taivuttelin samassa hiukan sisään ja menin ympyröitä ja kolmikaarista kiemurauraa.

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Ravi oli aluksi kauheaa...Donna oli todella jännittynyt aluksi, se ei ravannut vaa sähläsi, mutta kun taas ravailin ainakin 15minuuttia puolipitkin ohjin niin se malttoi rentoutua ja ravata rauhassa, Ravissa tehtiin myös ympyröitä ja lisäksi siirtymisiä.Donna kuunteli kivasti kun se oli rento, pariin kertaan jännittyi taas mutta sitten ratsastin rauhassa taas kunnes rentoutuu.Ravissa saatiin lopuksi pari todella kivaa pätkää:)


Photobucket
Tällaista ravi oli aluksi.
Photobucket
 
Photobucket
Tällaista ravia oli lopuksi.
 
Laukka oli tänään huonompi kuin koskaan! Vasen laukka on noussut aiemmin pienestä avusta suoraan, tänään Donna lähti juoksemaan kiitoravissa apua pakoon...Mutta rauhoitin sen aina kun lähti juoksemaan ja yritin uudelleen kunnes nosti laukan rauhassa.Meni myös pitkään ennen kuin sain sen laukkaamaan taas rauhassa.Sitä sen normaalia laukkaa ei tullut ollenkaan, se halusi vain mennä täysillä kun aiemmin se on kuunnellut, mutta lopetettiin laukkatyöskentely kun saatiin yksi kierros rentoa laukkaa.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
 
Sitten ravailtiinkin loppuravit joissa Donna alkoi viimein olla oma itsensä ja uskalsi ravata isoa pitkää ja rentoa ravia kaulaa venyttäen, siihen oli hyvä lopettaa.

Hoitaja menikin sillä loppukäynnit ekaa kertaa:)Se meni ihan hyvin kun hoitaja vain ratsasti puolipikin ohjin että hevonen on rento vaikka eri ihminen selässä, raviakin otti pienen pätkän.:)En tiedä oliko Donna eilisestä näreissään vai mitä mutta kertaakaan aiemmin ei ole mennyt noin kauaa saada sitä rennoksi.Huomenna sillä onkin kevyempi päivä, ehkä menen ilman satulaa.

Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket

9 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää tuo Donnan meno :)

  VastaaPoista
 2. huh miten sä uskalsit pistää hoitajan donnan selkään kun just se oli hermostunut edellisestä uuesta ratsastajasta? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän että hoitaja ei pelkää ja osaa olla rauhassa siellä selässä:) ja tiedän että Donna ei tee mitään jollei Julia itse hermostu selässä;)

   Poista
  2. niin joo :) tää edellinen ratsastaja tais sit olla vaan jotenkin epävarma/pelokas? donnalle ei siis saa antaa periks!

   Poista
  3. Edellinen ratsastaja vaati "liikaa" Donnan mielestä ja se otti siitä nokkiinsa:D

   Poista
  4. rupeeksä donnanki kans siihe, ettet voi vaatii silt mitää, ku sehä rupee kapinoimaa?
   ihan ku tää tapaus ois nähty kerran jo lassin kans...

   ihmettelen myös et miten voit väittää nyt jo tuntevas hevosen noin hyvin, vaikka se on ollu sulla mitä, kaks viikkoo tai jotain?

   Poista
  5. vaadin asioita pikkuhiljaa.Mielestäni tärkeintä aluksi on rento ja rauhallinen hevonen, koska jännittynyt ja pelokas hevonen ei opi mitään.rento ja rauhallinen oppii.Kyseessä nuori hevonen jola ei paljoa ole tehty! Kyllä jos se jotain koittaa pomottaa niin heti komennan , mutta en ratsastaessa vaadi vielä enempiä:)

   Poista
 3. Olet oikeassa, että nuorelta hevoselta ei voi vaatia samaa kuin 12 vuotiaalta kouluhevoselta, mutta ei se tuollaisella hissuttelulla ainakaan parane! Olisit pyrkinyt jatkamaan siitä millaisen homman Janita eilen Donnan kanssa teki.

  VastaaPoista