maanantai 17. joulukuuta 2012

Luukku 17 (Hevosen hankinta)

Tällaistakin postausta multa toivottiin...En tiedä olenko itse toiminut juuri oikein mutta...

Yleisesti, ensin selailen ilmoituksia ja valitsen kiinnostavimmat, joiden ilmoituksiin joko soitan tai laitan säpöä,riippuen onko ilmoituksessa numero..
Sitten hevosta/hevosia jotka vaikuttivat kiinnostavilta, niin menen katsomaan.
Koeratsastuksessa ratsastan sen mukaan missä kunnossa hevonen on, jos on mainittu ett vaikka (On HeB tasoinen ja re 100cm ja on kisakunnossa)Kokeilen osaako HeB asiat ja hyppään mielellään 100cm rataa...Jos hevosen tasoksi sanottu (HeB ja re 80cm, mutta huonossa kunnossa tai seissyt kauan) Niin ratsastan vain perujutut läpi..Jos huomaan että hevonen stressaa paljon ratsastuksesta tai on todella jännittynyt niin teen asioita vähemmän (kuten Donnan kanssa menin vain käyntä ja ravia ja ympyröitä n30min).

Jos hevonen vaikutti koeratsastuksessa kivalta niin sitten sovitaan ostotarkastuksesta (mikäli tällainen tehdään, Donnan kanssa en tehnyt(ei valituksia kiito) ), jonka jälkeen keskustellaan vielä hevosesta ja sovitaan ajankohta milloin hevonen haetaan/tuodaan ja milloin kauppakirja allekirjoitetaan yms.(tuleeko varusteita mukaan, mitä? ja milloin heppa on kengitetty,rokotettu yms)
Kun hevonen saapuu niin ensin otetaan iisisti ja hevosen mukaan aletaan tehdä enemmän.

P.S. En halua valituksia tästäkään, mutta vaikka itse ostin projektin jolla en koeratsastuksessa laukannu,en satuloinut itse, enkä ottanut kavioita tai harjannut enkä hypännyt, niin en suosittele ketä vaan tekemäään niin.Otin riskin mutta otin sen tietoisesti, uskon että Donnalla on kapasiteettia, sen laukasta tietää nyt jo että se on sellainen että kun se alkaa pyöriä niin sitän saa säädelty todella hyvin (tällä hetkellä veikkaan että siitä tulee aikaratsastushevonen esteille mikäli hyppää hyvin)
Ja saan apua tarvittaessa ja kunhan Donnan kunto alkaa nousta niin valmennuksiin mennään myös...

7 kommenttia:

  1. Mikä on aikaratsastushevonen / aikaratsastus?

    Kiitti tästä postauksesta, oli sitä mitä toivoinkin!! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kun on esteratsastusluokkia joissa ratkaisee aika ja virhepisteet niin aikaratsastus hevonen on sellanen jolla saa hyvän ajan helposti eli hevonen jolla hyvin säädeltävä reipas laukka:) Hyvä että tykkäsit:)

      Poista
    2. Nadja sun epävarmuus ja kokemattomuus paistaa tosi paljon läpi näistä sun postauksista. "ei valituksia" "en halua valituksia" jne jne. helkkari teet niinku ite teet ja sillä selvä! jos olet yhtä epävarma donnan kanssa, niin en yhtään ihmettele, jos se vielä hetken päästä pompottaa sua ihan kuusnolla ja sitten olet peukalo keskellä kämmentä sen kanssa. ei muuta kuin tsemppiä!

      Poista
    3. Epävarmuus juu sen suhteen mitä tänne uskallan kirjoittaa.Donnan kanssa en ole epävarma, sen kanssa ratkon ongelmat sen mukaan mikä on parasta/turvallista meille molemmille.Jos olisin sen kanssa epävarma olisi se tänä aamunakin mut jyrännyt.
      Ja en tietenkään halua valituksia, olen niin monta kertaa meinannut jo lopettaa koko bloggaamisen että enää en halua kuunnella valituksia, pian blogista tulee joko yksityinen tai vain rekistöröityneet lukijat saavat kommenttoida

      Poista
    4. Todellakin epävarmuus liittyy tähän kirjoittamiseen, koska täältä saa sontaa vain niskaansa. Hevosten kanssa on ihan eri asia, jos itse olisitte paikanpäällä näkemässä tajuaisitte paremmin! Vielä kun Nadja saa negatiivisti palautetta turhan kovalla tykitykselä ja aiheetta, selkeän kateuden aiheuttamaa panettelua.

      Poista
    5. En tuu ikinä olemaan kateellinen Nadjalle, en ikinä. On ihan turhaa yleistystä vetää kaikki kateuden piikkiin? Nadjassa ei ole mitään niin erityistä että häntä pitäisi kadehtia.

      ps Nadja, keskity edes vähän oikeinkirjoitukseen... Uusimmassakin postauksessa, löysin pikaisella vilkaisulla yli kymmenen virhettä. Ruuanlaitto erikseen mutta raha-asiat ilman väliviivaa. Rahaasiat...olis meinaan kivampi lukea jos olis oikeinkirjoitus edes vähän hanskassa :)

      Poista
    6. tähän on pakko sanoa, että tahtoisin nähdä sen kun menet siistin hyvän 100cm radan

      Poista