sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Leimu ja Donna

Joo, en nyt keksinyt parempaa otsikkoa tähän hätään.
Aloitan nyt aamusta.Eli siis oltiin Julian kanssa aamutalla tekemässä aamutalli, Donnalla oli melkoinen kiire tarhaan, Leimu taas oli oma rauhallinen itsensä.Sen jälkeen siivottiin karsinat ja en ollut uskoa kuinka siisti karsina Donnalla oli.Kaikki kakat takana ja pissa niiden vieressä, kun Leimulla on aina kaikki paskat vähä jokareunassa ja PALJON pissaa:D

Laitettiin myös vedet(kuumaa vettä niin ettei jäädy päivän aikana)Ja tehtiin Donnan ruoka(joo siis laitettuun pieni kourallinen kauraa sen ämpäriin:D
Mentiin sitten välillä kotiin ja rahdattiin jotain mun kamoja mun uuteen kämppään ja kikateltiin siellä:D

Sitten menttin takasin tallille, hain Donnan tarhasta, kauniisti antoi kiinni ja käveli  nätisti.No nähtiin sitten pihassa et marjo(tuttu) oli hevosensa kanssa kävelemässä ja jäätiin sitten juttelemaan siihen.Donna seisoi aluksi ihan nätisti, mutta kun se paskoi ja Julia korjasi paskat talikolla ja oli viemässä talikkoa talliin(n100metrin päässä), niin ilman mitään varoitusta Donna hyppäs ihan kynttilänä pystyyn..No siinä sitten komensin että EI! mutta eipä se uudelleen yrittänytkään..Melkonen luonne taitaa olla :D


Photobucket
Tästä pisteestä lähdetään..
 
Sitten vietiin se hoitopaikalle talliin, Julia halusi koittaa ottaa kaviot ja olihan siinä aluksi hommaa:D Donna ei vain nostanut ensin, ja veti jalan heti pois kun julia sai siitä otteen..No n20minuuttia kun meni niin julia sai kaikki 4jalkaa putsattua.
Sitten harjattiin Donnaa taas pitkään, vaikka ei se paljoa auttanut kun se lika on niin karvan juuressa ja sitä on paljon, mutta saatiin ainakin hevosta HIUKAN puhtaamman näköiseksi...
Laitoin sitten tammalle suitset ja mentiin ulos, otettiin pihalla muutama kuva ja vietiin kentälle.
 
Photobucket
Noi kuolaimet lähtee heti ku ostan jotkut muut...
 
Photobucket
 
Kentällä päästettiin sitten Donna irti, se juoksi hyvin vain kun maiskutti:D Mutta kun kentältä tuli tilsoja välillä(koska hiekka takertuu lumeen,lähtivät juostessa) niin ei halunnut mennä hirveän kovaa..
Koittipa se kerran mennä kentän portinkin yli/läpi:D
Juoksutettiin siinä sitten jonkin aikaa, en tiedä onko tamman laukka vain pieni vai laukkasiko vain varovasti tilsojen takia.
Pysähtyikin tyyliin ääniavuilla kesken juoksemisen:)
 
 
Photobucket

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 
Ja kiinni Donna antoi todella nätisti:)Juoksutuksen jälkeen otettiin vielä pihalla muutamia kuvia, ja voi että se on kaunis hevonen ! en usko vieläkään millään että se oli niin halpa:)
Kun se saa lihasta ja laihtuu niin siitä tulee UPEA!
 
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket
 
Sitten harjattiin Donna vielä kertaalleen ennen kuin laitettiin se takaisin tarhaan:)Samassa sitten haettiin Leimu tarhasta.Leimu antoi yllättävän hyvin kiinni, mutta Donna alkoi hirnua heti Leimun perään ja ihmetteli minne kaveri viedään.
 
 
Photobucket
 

Photobucket
 
Otettiin Leimusta myös poseeraus kuvia pihalla:) Ja harjattiin tietty myös se hyvin, ja oli se ihanann erillainen Donnan jälkene ku sen kanssa nyt voi tehdä melkeimpä mitä vaan, ja Juliakin huokasi helpostuksesta kun sai putsata Leimun kaviot ku tää uudempi hoitsu ei anna niitä niin helposti:D
Leimulle jätettiin vaan riimu päähän kun vietiin se kentälle.
 
 Photobucket


Photobucket

Kentällä kun Leimu pääsi irti se lähti pukkilaukassa kentän keskelle, koska kun kerrankin oli ilman loimea niin meni tietty heti piehtaroimaan:D
Sen jälkeen juoksutettiin sitä jonkun aikaa, kun virtaa näytti olevan:)
Vähän tuli Leimulle hikikine, ja tuli kauniisti luokse kun otettiin kiinni, olin oikein yllättynyt:)Otettiin Leimustakin vielä pari poseeraus kuvaa ja sen jälkeen sitten harjattiin vielä Leimu suht nopeasti ja laitettiin fleece+toppaloimi sille ja se pääsi tarhaan.Donna hörisi kun kaveri tuli takaisin.
 
 Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 

Photobucket

Photobucket
 
 
Ja nyt loppuun vielä pieni kysymys.Jaksatteko lukea näin pitkiä postauksia vai teenkö Leimun ja Donna postaukset erikseen?

9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva juttu, ni ei tartte alkaa 3postautsta päivässä tekemään:D

      Poista
  2. Tosi kiva kun pitkiä postauksia! Ja vielä kun näin paljon asiaa niin jaksaa aina lukea ja kuvilla vielä niin täydellistä :) Ihana Donna, vaikuttaa niin hienolta hevoselta, millaistahan teillä tulee olemaan esim. vuoden päästä, niin mielenkiinnolla seuraan tilanteen etenemistä! Leimua voisi luulla muuten haflingeriksi joistain kuvista kun on niin ponimaisen näköinen välillä :D Sellainen veikeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hänt on livenäki haflingeriks luultu:D Kiva et pidit postauksesta.Juu itekki mietin mis vaihees ollaa vuoden päässä:)

      Poista
  3. Ainiin ja onko sulla nyt oma asunto? Missä päin paraista jos viitsit täällä kertoa :D Oletettavasti siis siellä tallin paikkakunnalla kuitenkin? Onnea senkin johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on joo, muuttanut en vielä ole.:) tallin lähellä on .kiitos

      Poista
  4. En ymmärrä. Ostit uuden hepan vaikka annoit ed. Yp. Suokin pois aika ja rahapulan takia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. rahapulan taki, en aika pulan..Mutta nyt edellinen heppa myyty niin sain rahaa +meen varaa työharjotteluun täs jossain vaiheessa:)

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista