torstai 6. joulukuuta 2012

Ratsastusta(video)



Video ratsastuksesta ja hoitamisesta...Huomenna tulee kuvallinen postaus.Leimu menee klinikal   myös

13 kommenttia:

  1. Voi ei mitä siellä klinikalla? Ja kiva video! :)

    VastaaPoista
  2. Anna sille ohjaa ku se laittaa vastaan sun kädelle kun et myötää, se tuntee olonsakkin paremmaksi ja osais ehkä luottamaan sun kåteen.
    Näillä pärjäät alkuun sit valmennukseen.
    *rentoudu oot ihan jännittynyt
    *ulko-ohja tuntumalla, sisä-ohja myötää
    *rauhota kevennystäs ettet ole niin kiireinen.

    Älä suutu:) vinkki vain

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiiiin samaa mieltä edellä olevan kans. Ja se kans, et jos sä pyydät eteen ni et sä voi samantie/samaa aikaa vetää ohjasta. Ku kerran pyydät etee ni pyydä eteen äläkä hipsuttele. Et voi pyytää reippaampaa ja hitaampaa samaa aikaa.
      Ja tottakai hevonen liikkuu selkää noustessa, jos tökit sitä varpailla kylkee, nouse oikeeoppisesti satulaa.
      Ja viel sen verra, et suosittelisin kattoo mallii hoitajaltas mite kaviot nostetaa...et sä voi vaa mennä ja ottaa kaviost kii ja yrittää nostaa. Alkeisjutut hallintaa !

      Poista
    2. Hoitaja ottaa takakaviot ihan samalla tavalla.niitä kun ei hissutellen voi ottaa tai saa kaviosta.;)

      Poista
    3. Olenko mä sanonut, että ongelma ei oo ollu kaikilla omistajilla? Ongelmaa tuskin kuitenkaan auttaa se, et jos selkään nousussa tökkii kylkeen? Ja vittuako ootte heti huutelemassa, että se on kehittyny !11!1 kaikilla on ollu ongelma !1!!1 tuu ite kokeilee !! jnejnejne, OLENKO MÄ MISSÄÄN KOHTAA KIELTÄNY NOI EDELLÄ MAINITUT? En, yritin vaan antaa vinkkiä, mut ole kiittämätön ja vinise vaan, ei se multa poiis ole.
      Ja kato tolta videolta ite, että miten sun hoitajas putsaa kaviot ja miten sä teet sen? Sä meet ja nappaat jalasta kii ja yrität nostaa ja ihmettelet ku poni liikkuu? Sun hoitajas liu'uttaa oikeeoppisesti jalkaa pitkin ensin kättä, ja sitte nostaa, eikä hevonen reagoi mitenkään? Yhdistääkö? Tiedätkö sä miten kaviot oikeaoppisesti puhdistetaan? Hevonen ehkä tykkää enempi ku kerrot sille toimillas mitä aiot tehdä, etkä vaan tee.

      Poista
  3. voin vahvistaa äskeisen et jos sinne menee ja hissuttelee ni saa satavarmasti kaviosta päähän:) Ja tuo selkäännousu pulma on ollut ihan kaikilla omistajilla (sillä on ollut selkäännousupelko) ja siihen nähden kehittynyt tosi hyvin. Joten te valittajat voisitte olla ihan hissunkissun itse :) -hoitaja ;)

    VastaaPoista
  4. Muuuuutama hassu kysymys tässä heräsi. Jos haluu opettaa hevosen seisoo paikallaa selkää noustessa, ni kannattaisko nousta sinne ripeesti, et sä voi vaatia hevosta seisomaan paikallaan tunti tolkulla heti aluks :o Ripeesti vaan selkään ja pikkuhiljaa pidentää aikaa?
    Toiseks, muistaakseni sä sanoit et hevonen osaa kulkee peräänannossa tuol koeratsastuksen yhteydes? Mut miten se voi kulkee peräänannos, jos se ei edes taivu? Ainakaan tos videol se ei yhdessäkää pätkässä taipunu. Tietty jos et vaadi silt mitää ni tota...mut en kyl ymmärtäis mikset vaatis.
    Kolmanneks, hevonen on muutenki hermostunu, ni miks ihmees hääritte kaksin puolin sitä harjaten? Eiks kannattais totuttaa hevone ensi siihe et on nätisti ku yks harjaa?
    Eipä oo mun poni, mut eipä kai mun tarvii kaikkee ymmärtää.......kukin tyylillään....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva ku viittit vastata :(

      Poista
    2. nousen sinne kyllä nopeasti, mutta nouse vasta kun seisoos sen hetken paikallaanm..Enkä kauan vaadi seisomaan.Koeratsastukses kulki ja käynnissä osaa kulkee..enkä vaadi vielä paljoa koska nuori jolla ei oo paljoa tehty.Harjattiin aluksi 1kerrallaan n6pvän jälkeen 2kerrallaan

      Poista
  5. Suosittelen lukemaan ton aikaisemman kommentin :) mun mielestä kavioiden otto tapa on iha okei koska jos muuten saa kaviosta. Kiva video, me like !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun ymmärrät.Kaviosta tosiaan tulee takajalkojen kohdalla jos sinne menee kättä liu'uttamaan, koska kokeiltiin sitä ennen ja oli melko riski peliä.Tietty sit kun oppii ni otetaan takakaviotniiku etukaviotkin:)
      Kiitos.

      Poista
  6. Mun hevosella oli myös selkäännousukammo. Sain sen pois niin, että oli aina kiinni riimusta selkään noustessa (siis riimu turvalta auki, niskalta kiinni ja naru kiinni puomissa), menin nopeesti selkään ja selässä odotin tekemättä yhtään mitään niin kauan kunnes hevonen rauhottuu paikoilleen ja sit kovasti kehuja kun seisoo nätisti. Riimun saa myös helposti ite selästä otettua pois avaamalla vaan niskahihnan ja riimu tippuu maahan ja pääsee suoraa liikkeelle ;) Näin menin selkään niin kauan kunnes useemman kerran peräkkäin seiso nätisti paikallaan KOKO selkäännousun ajan (siihen menin noin 2vuotta..). Kannattaa kokeilla ;) Tosin jos tarviit koroketta selkään pääsyyn nii ei varmaan tää toimi..

    VastaaPoista