maanantai 3. joulukuuta 2012

Juoksutusta ja harjailua

Hain Donnan tarhasta ja Julia otti Leimun. Leimu laitettiin ensin vaan karsinaan ja Donsku käytävälle. Harjattiin sitä siinä taas ihan kunnolla ja etukaviot antoi tänään jo Julialle hyvin mutta takakavioiden kanssa oli probleemia(koitti potkia) mutta antoi nekin kun vain sinnikkäästi Julia yritti ja komensi väärästä käytöksestä, kehui oikeasta.

Laitoin tammalle sitten suitsetn ja deltan ja juoksutusliinan ja Julia laitto sille suojat.
Mentiin sitten ulos ja odoteltiinn kun Julian kaveri kävi laittamassa kentälle valot, tästäkin neuovteltiin Donnan kanssa kun hänestä oli ihan kauheea seistä paikallaa ja steppasi yms.Mutta loppujen lopuksi seisominen onnistui ja kentällekkin saatiin valot.

Sen jälkeen mentiin kentälle ja Julia talutti Donnan ympyrälle,  mutta todettiin heti että Donnaa on aiemminki juoksutettu liinassa, niin kauniisti se meni:)
Autoa se säikähti pari kertaa ja lähti laukkaamaan:D Juoksutin noin.20minuuttia.Oikea laukka oli sille TODELLA vaikea.Eli treeniä...

Tulipa sitten mieleen että onkohan Donnalla ratsastettu ilman satulaa ja kysyin josko Julia haluaa kokeilla, ja halusihan hän.Ensin hänen kaveri punttas hänet makaamaan selkään, tästä tamma ei sanonut mitään.Hän tuli alas ja Donna säikähti..kaveri punttasi hänet vielä uudelleen niin että hän istuu selässä, ensin ajateltiin että on menty ilman satulaa mutta pienen hetken päästä se köyristi selkäänsä ja laski takapäätään ja huusin vaan että "Tuu alas" Ja julia hyppäsi alas.Donna siis oli pukittamassa...Eli ilman satulaa ratsastuksen siedätys alkakoon:D

Huomenna ajattelin koittaa miten Leimun satula liikkeessä sopii Donnalle, juoksutan sen ensin satulan kanssa jonka jälkeen menen sen kanssa käyntiä ja ehkä ihan vähän ravia kentällä..


Harjattiin sitten vielä Leimu kunnolla, ja se nautti selvästi.Tänään sillä oli vapaa päivä mutta huomenna olisi tarkoitus silläkin ratsastaa.:)


Hoidettiin sitten vielä iltatalli ja kun olin antamassa Donnalle iltaruokia niin kappas, tamma jyrää mua päi! No ärähdin sitten ihan kunnolla jonka jälkeen pysyi kauniisti noin puolen metrin päässä siihen asti että annoin luvan mennä kupille.Me otetaan alusta asti se että ihmisen yli/päälle ei todellakaan tulla, varsinkin kun on pomottamiseen taipuvainen tamma.

Photobucket

3 kommenttia:

  1. on donsku kyl melkone pommi :D saattaa koska vaa posahtaa :D no, huome ratsaille ja mä leimul :))-J

    VastaaPoista
  2. On kyllä jäätävän oloinen tamma :D Itse en uskaltaisi olla tekemisissä ihan suorilta, kun vähän koviksen oloinen, mutta hienoa kun on saanut päättäväisen omistajan ja etkä yksin sitä joudu kouluttamaan jos apulaisia riittää :) Pointsit taas Julialle rohkeudesta!

    VastaaPoista
  3. :D oon tottunu toho et vähä peppu lentää Leimulla tai et joutuu vähä lattiamatoks, mut en luovuta nii vaa :D Heppa tyttö kerran, heppatyttö aina. Mä taidan olla kyl itsesuojeluvaistoton sellanen :DD - Julia

    VastaaPoista