maanantai 8. huhtikuuta 2013

Mikä päivä..(+somasta)

Tänään oon kyl iha puhki.Aaamulla aamutalli ja siivosin 2 boksia.Sitten työkkäriin hoitelee asioi, jonka jälkeen kauppaan ja kotiin.

2h olin kotoo ja sitten tallilla ja siivoomaan 4boksia ja sitten 6karsinaan vedet ja 6hepan ruokien teko.
Sitten 2hepan perusteellinen harjaus ja kotiin.
Nyt lepään hetken ja sitten meen iltalenkil ja nukkuu, paino lähteny jo laskuun, jee..





MUTTA nyt pakko puhua teille somasta.Olen saanut ihan liikaa negatiivisia kommentteja tammaan liittyen, mutta kaikkia en tosiaan ole julkaissut.

Minulle on tultu sanomaan että Soma lopetettiin siksi että se oli niin huonossa kunnossa multa tullessa, joka ei ole totta!

Tamma oli mulla 3viikkoa ja se harjattiin ja liikutettiin päivittäin, harjaa hoidettiin voiteilla ja öljyillä kesäihottuman takia ja hevonen loimitettiin asianmukaisesti ja harja oli ratsastaessa usein kiinni jottei hankaudu.

Tammaa ruokittiin myös oikein ja se oli laitumella päivät.Jalat ja kaviot katsottiin myös päivittäin.

Ja kun tamma haettiin kotiin niin oli kyllä taatusti yhtä hyvässä kunnossa kuin lähtiessään...En tiedä miten muka olisi ollut huonossa kunnossa?

Liikutettiin ja hoidettiin asianmukaisesti, ei ollut mitään mikä olisi lopetukseen johtanut.Ei ollut laihtunut tai muuta vastaavaa, minulle omistaja itse sanoi että tamma lopetettiin koska hän ei halunnut sille enää uutta kotia etsiä, joten jos nyt lopettaisitte turhat syytökset kun ette kerran selvästi tiedä faktoja!

Tästä lähtien en julkaise yhtään tammaa koskevaa negatiivista kommenttia koska asia on loppuun käsitelty.MUTTA jos joku tietää miten tamma oli MINUN takia niin huonossa kunnossa että piti lopetttaa niin voi kertoa sitten syyn lopetukseen:)

9 kommenttia:

  1. Vaikka en aina olekkaan sun kanssa aina samaa mieltä näistä hevosasioista, on todella vaikea uskoa että yksikään hevonen joutuis sun huonon hoidon takia lopetettavaks. Näkeehän Donnasta ja Leimusta, että ei ne hoidon puolesta näytä kärsivän mistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, itsekkään en ole aina samaa mieltä asioista sinun kanssa mutta c'moon soma oli sinulla 2 kk? Ei siinä ajassa oikeesti pilata hevosta ja donna ja leimukin ovat hyvässä kunnossa ja täältä blogista huokuu se että rakastat niitä ja teet kaikkesi niiden eteen. :) Aurinkoista kevättä sinulle!

      Poista
    2. Kiitos teille:) toka ano: soma oli mulla 3 viikkoa... Kiitos kommenteistanne:)

      Poista
  2. Siis mitä? Kuka voi väittää että siinä ajassa edes oikeasti huono hoito voisi saada hevosen siihen kuntoon että se pitäisi lopettaa. Nyt sairaat ihmiset se pää sieltä perseestä ja aivot mukaan! Tuossa ei ole enää laitaa keksiä tuollaisia syytöksiä! Saisitte hävetä elämänne loppuun saakka, kun kehtaatte edes omin silmin nähtyänne ettei hevonen voinut olla missään kunnossa mikä edellyttäisi lopetusta, en voi sanoa muuta kuin, että olen järkyttynyt toiminnastanne ja harkinta kykynne puutoksesta. Teidät sietäisi lopettaa, kun ei aivotoiminta riitä tuon pidemmälle. Voimia Nadja, älä vaan anna tuollaisten kommenttien mennä läpi, täyttä kateutta ja ajattelemattomuutta, ehkä olet jo huomannut mitä tällaisista kommenteista voi enää ajatella? Vain kateutta, sulla on niin hyvin asiat, ettei voi kuin kadehtia, osaat käsitellä hevosia, omistat kaksi hevosta, ihanan ystävän/hoitajan, koiran ja vanhemmat, ainakin näin etäältä luettuna :) Pidä kiinni niistä ja ole ylpeä! Siihen on aihetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et tiedäkkää kuinka kommennttisi lämmitti mieltä!:) ihanaa tietää että sinunlaisia löytyy bloginlukija piiristä muutamia:)

      välillä meinaa into loppua koko blogiin mutta sun kaltaisten takia jaksan sitä edelleen pitää:)

      KIITOS!:)

      Poista
  3. Ymmärrän hyvin ettei into ehkä riitä idioottien takia, mutta uskon täällä ruutujen takana olevan kuitenkin useampia järkeviä ihmisiä joista kaikki vaan ei vaivaudu kommentoimaan ja puolustamaan. On vain helpompi olla hiljaa jolloin negatiiviset kommentit tuntuvat suuremmalta määrältä, sillä ihminen nauttii toisen kurjuudesta ja pahaa lähtee helpommin sanomaan :/ Koitetaan silti jaksaa, ottaa itsellekkin koville lukea mitä joudut kuulemaan vaikket sitä ansaitse! Häpeän näitä ihmisiä, sitä aina vaan toivoo että kaikki aikuistuisivat lopulta ja hankkisivat sen elämän jolloin ei olisi aikaa KEKSIÄ ilkeyksiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinullekkin ihanasta kommentista!
      On totta että varmaan helpommin sanoo jotain ilkeää tai on hiljaa kun puolustaa:) mutta kommettisi lämmitti:)

      Poista