tiistai 2. huhtikuuta 2013

Donnan kehitystä+kuntoiluinto jatkuu:D

Ajattelin tehdä nyt ensin kuvamuodossa Donnan kehityksestä postauksen, ja mikäli ei tule pelkkiä kommentteja sävyyn: ei se ole mennyt kuin paskempaan suuntaan, olet pilannut yms. Niin en tee videomuodossa:)



Tässä ensimmäinen seisotuskuva Donnasta 2.12..Eka päivä kun oli mulla.Kuvastakin näkee että karva on likainen ja hevosen ilme äärettömän epätyytyväinen.Lihakseton takapää ja kaula.Karva yleisesti huonossa kunnossa.


 Tässä uusin kuva.29.3.2013.Karva kiiltää, lihaksia on tullut etuosaan, kaulaan ja takaosa on pyöristynyt huomattavasti.Hevonen näyttää yleisesti tyytyväisemmältä ja rennommalta:)
Karva myös puhdistunut runsaan harjaamisen myötä.Näyttää yleisesti paremmalta. Tämä tulos siis saavutettu nyt noin 4kuukaudessa.


Tässä on ravikuva alkuajoilta ihan .Kun tamma oli ollut mulla n,2viikkoa.Miten liikkuu?..ei ainakaan rennosti, korvat niskassa ja takaosa tallissa.Ja erittäin jännittyneesti.


Tässä kuvassa tamma on ollut minulla n.3kuukautta, eihän sillä ole aina todellakaan lihasta liikue tällä tavalla, mutta siltikin, aiemmin ei edes välillä hakenut alas ja liikkunut pyöreänä.Tässä hevonen on rento, ja takaosa ja selkä tekee töitä ja muutenkin tyytyväisemmän oloinen:)


Ei ole pitkää aikaa siitä kun tämä oli arkipäivää.Tammaa ei voinut pysäyttää tai se oli HETI 2jalalla..
Tämän ongelma ratkominen kesti pitkään.Tamma ei tuntenut oloaan rennoksi ja tyytyväiseksi pysähdyksessä.Kukaan muu ei erityisemmin halunnut sillä tällöin ratsastaakkaan..

Noin pariviikkoa edellisen kuvanotosta, Donna seisoo kauniisti ilman satulaakin, tätä en olisi uskonut pystyväni tekemään(tai ainakaan harkinnut julian tekevän) vielä pitkään aikaan:)
Tamma uskaltaa jo seistä rentona n5s.sen jälkeen alkaa kiemurella herkästi mutta pysyy kuitenkin jo 4jallalla.
 

Laukan kehitys ei niinkään näy vielä kuvissa.Mutta toivottavasti näkyy jokin ero:)Mutta siis, aluksi laukka oli kauheaa kaahotusta, se ei ollut laukkaa vaan tasapainotonsta kiitolaukkaa joka kaatui PAHASTI kurveissa.Tamma ei ollut rento nostoissa Vaan räjähti eteenpäin.
 

 Nyt tamman kanssa voi laukata ilman satulaakin mitä en räjähtävän noston takia uskonut voivani tehdä pitkään aikaan, mutta tamma on rentoutunut sen verran että nostokin on jo suurimmaksi osaksi nosto ja laukka on laukkaa, eikä vain päätöntä kaahotusta kokoajan.

 




Toivottavasti huomaatte saman kehityksen minkä itse tammaa päivittäin nähneenä olen huomannut.Ainakaan se ei mielestäni ole paskempaan kuntoon mennyt:)

Sitten intoon:) Nyt olen päivittäin käynyt vähintään yhden 40min-2h mittaisen lenkin Sirun kanssa ja syönyt terveellisemmin, ehkä se paino lähtee siitä laskuun:)Kuntoilu jatkuu:)

Ostin itselleni uudet lenkkikengätkin ja olen ihan rakastunut niihin:D ne on niin mukavat jalassa ja niin kevyet:)



















8 kommenttia:

  1. Todellakin eron huomaa! Vautsi, aivan mahtavaa kehitystä noin pienessä ajassa kun kuitenkin ajattelee :) Donna näytti joissain kuvissa jopa ihan eri hevoselta :D Oot kyllä tehy ihmeitä, onnittelut! Ehdottomasti videopostinki myös! Tsemppiä myös kuntoilussa, parasta jos oma olo paranee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että joku muukin näkee eron:) on tosiaan edistynyt::D kiitos:)

      Poista
  2. on kyllä tosi nopeasti kehittyny! :o ei uskois että noin nopeeta voi heppa kehittyy noin paljon!!

    VastaaPoista
  3. Saa olla sokea jos ei eroa huomaa tai väittää huonommaks :D

    VastaaPoista
  4. Musta olis myös kiinnostavaa, et vielä kertaisit mitä oot Donnan kanssa käytännössä tehnyt, että oot päässyt tähän pisteeseen.

    -Ruokinta?
    -Käsittely?
    -Ratsastus ja liikunta?
    -Terveydenhuolto?

    Nii ja löytykö siitä raspauksesta mitään sillon? :)

    + Miten aiot jatkossa edetä Donnan kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koitan toteuttaa tämän jossain vaiheessa.:)Raspaaja ei ole vieläkään käynyt...

      Poista