torstai 18. huhtikuuta 2013

Antakaa ihmisten elää omaa elämäänsä!

Olen jo kauan miettinyt miksi ihmiset puuttuvat toisten asioihin?
Joo, ymmärrän että jos kirjoittaa blogia ja jakaa elämänsä kaikkien nähtäville niin kaikki ei voi olla samaa mieltä kaikesta.
Mutta silti, miksi ventovieraat haukkuvat ne ihmiset jotka tekevät eritavalla kuin heidän mielestään kuuluisi, eikö jokaisella ole oma tapansa toimia, omat mielipiteet ja oma tahto?

Minullekkin tultiin esim baarikuvan laiton jälkeen kommenttoimaan että  "tiedätkö miksi kutsutaan ihmisiä jotka vaihtaa partneria kokoajan?"  Tämä komentti innosti minut tekemään tämän postauksen, sillä harva blogini lukija kuitenkaan tietää elämästäni paljoa kun en omasta elämästäni niin paljoa kerro. En nimittäin todellakaan vaihda partenria usein, sillä juu, saatan tapailla lyhyen ajan sisällä  monta ihmistä, mutta en tapaile heitä KOSKAAN yhtäaikaa..

Eli onko väärin että jos tapaan vaikka "Villen" 3kertaa ja hänen kanssaan ei synkkaa joten sanon hänelle että tämä oli tässä eikä tästä kehity mitään ja sitten 3päivän päästä esim tapaan "Simon" jonka kanssa ei myöskään synkkaa...

Sitten "Simon" tapaamisesta viikon päästä tapaan "Ramin" ja hänen kanssaa synkkaa ja alan esim seurustella hänen kanssaan...Ei voi sanoa että vaihdan ihmistä, mutta mielestäni tapailua on turha edes koittaa jatkaa jos ei yhteisiä asioita ja puhuttavaa löydy eikä muutenkaan synkkaa..Olen sen verran luonteikas ihminen että monet luulet että olen huora tai pleijeri...

Todellisuus on ihan muuta, etsin vaikituista kestävää parisuhdetta, mutta olen todella tarkka millainen kumppanin tulee olla ja harva mun luonnetta jaksaa pitkään, tekeekö se musta huoran? tai pleijerin?..Mielestäni ei...En kuitenkaan ole sen tyylinen että maanantaina menisin sänkyyn timon kanssa ja tiistaina tommin...Ei, en todellakaan...Enkä myöskään myy itseäni, en siis ole huora.

Eli älkää tulkoo haukkumaan jos ette tiedä kaikkia faktoja.Tällä hetkellä tapailen baarikuvan jätkää, mutta en seurustele hänen kanssaan...

Eli oikeasti, miksi ihmiset menevät aukomaan päätään asiasta mistä he eivät tiedä kokototuutta?.
Oletteko joskus miettineet miltä teistä tuntuisi saada sen tyyppinen kommentti?

Tiedän että suurin osa haukkujista on kateellisia ja siksi haukkumassa, tai sitten heillä on huono itsetunto ja koittavat pönkittää sitä haukkumalla anonyyminä netissä, tai yleisesti netissä.


Harva tietää minunkaan oikeaa luonnettani, suurin osa tulee blogiin sanomaan että ole täynnä itseäni ja itserakas ja luulen olevani täydellinen, mutta ei, tuosta ei täsmää mikään. mulla on todella huono itseluottamus, tuntuu että en osaa oikein mitään,en ole itsevarma enkä pidä itsestäni,
Minua on kiusattu koko ala-ja yläaste.Mistä ihmiset siis repii ton että olisin itserakas?
Siitäkö että iloitsen jos olen onnistunut esimerkiksi edistymään Donnan kanssa tai saanut Leimun kulkemaan niin kuin halusin?

Jos teillä lukisi nyt vaikka blogissa että "Jee, pipsa kulki tänään kuolaimella ja oli tosi tasainen edestä ja oli ohjan ja pohkeen välissä tosi hyvin, vihdoin kova työ palkitaan" Ja olisitte kirjoittaneet tuon blogiin koska olette onnellisia kun vihdoin hevonen toimii ja sitten saisitte kommentin kyseiseen postaukseen tyylillä " vittu sä oot itserakas paska ja luulet olevas hyväki hevosen kouluttaja ku oot saanu polles rullattu kaulakaarella kuolaimen alle"  Miltä se teistä tuntuisi?


Nyt ehkä ja toivottavasti rupeatte miettimään kommenttejanne myös vastaanottajan kannalta, ja ehkä mietitte ennen kommenttointia että tiedättekö nyt faktat että voitte kyseisen kommentin laittaa..

Nyt en viitsi enempää tästä aiheesta puhua, anteeksi, mutta oli pakko avautua.

10 kommenttia:

  1. Ei herra jumala mitä ihmisiä jos saat vielä tollastakin tän blogin perusteella kestää. Itse en todellakaan ole saanut käsitystä missään vaiheessa, että sinua voisi edes lähellekkään haukkua noin...

    Ihan ensimmäisenä haluan sanoa sen, että Nadja toimii mielestäni hyvin. Varsinkin jos ensin vain tapailee ihmistä ja katsoo miten yhteiselo sujuu, miten edistyy ja sopiiko ylipäätään yhteen. Mitä parhain tilanne mielestäni? Itse katson kieroon oikeasti nykyteinien menoa, enkä ala siitä luennoimaan vaan varmasti itse kyseenalaisesti toimivat ihmiset itsensä tiedostaa mikä ehkä aiheuttaakin tämän Nadjan haukkumisen.

    Ehdottomasti jatka Nadja sillä linjalla, että toisen on hyväskyttävä sinut sinuna eikä mitään esittämistä kummankaan puolelta eikä minkään kusipään matkaan lähdetä!

    Tämä oli tosi hyvä teksti sinulta ja aina sopii toivoa, että ihmiset ottaisivat sen järjen mukaan toimintaansa, mutta valitettava tosiasia on se etteivät he sitä tee vaikka tietävät toimivansa väärin. Heille on juurikin tärkeämpää päästä lyttäämään muita, joko kateuden tai oman huonon itsetuntonsa pönkittämiseksi, kuten itsekin tiedostat :) Olen iloine, että tiedostat nämä asiat, etkä toivon mukaan anna näiden lannistaa. Jo senkään puolesta, koska nämä ihmiset eivät sinua tunne.

    Minä tunnen ja tiedän voivani sanoa sydämeni pohjasta ettet ole huono ihminen, etkä ole itserakas vaan liiankin nöyrä ja soimaat itseäsi suotta. Sinulla olisi aihetta ylpeyteen! Olet edistynyt hevostesi kanssa hienosti! Älä lannistu vaan pidä mieli virkeänä ja jätä haukkujat omaan arvoonsa, heidän ongelmat tiedetään jo siitä että vaivautuvat pahaa sanomaan SINUSTA :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi!:) kiva että en ole ainut joka ajattelee tällä tavalla..olisi kiintoisaa tietää kuka olet jos minu tunnet...en tiedä puoliakaan tutuistani jotkam blogiani lukaa...ET tiedä kuinka hyvältä tuntui lukea tämä kommentti:)

      Poista
  2. Et varmasti ole ainut joka ajattelee noin, kaikki vaan eivät taaskaan avaa suutaan tätä kiusaamista vastustamaan :/
    Nnnoooo... Oon vanha tuttu päiväkodista asti xD Kävin joku aika jo sit sun mukana tallilla kerran, sulla ei ollu Donnaa viel sillon, näin Sirunkin ja se riehu söpösti :D Sit ratsastit Leimulla maastossa vähän ja kentällä sain iteki mennä hetken, ilman satulaa huii oli hauskaa :D Nimi alkaa J:llä... Älä sano nimee ääneen jos arvaat :D

    Ihan vakiona luen sun blogia ja kommentoin aina varsinkin jos vääryyttä tapahtuu, ku en kestä lukea sitä et sua herjataan, et oo sitä ansainnu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tunnistin nyt juu.kiva tietää et luet vakituisesti, tuu donnaa kattoo joskus

      Poista
  3. Joo! :D Oonki aatellu et ku kerkee nii ehdottomasti :) t. J

    VastaaPoista
  4. En mä puhunu huorista mitään? :D ja sanottava on myös se, että en haukkunu sua huoraks, pleijeriks en ylipäätään haukkunu sua yhtään miksikään. Ite sä toit noi kaikki esille?
    Ja mistä mä voin tietää jos sul on jatkuvasti joku kierroksessa, puhut raskaaks tulemisesta yms blogissas?
    1 + 1 = ?

    Ja ei, pakko sanoa, en todellakaan ole sulle kateellinen? :'D Mulla on erittäin hyvä itsetunto, hyvä kroppa, iso ystävä- ja tuttavapiiri, läheinen perhe ja onnellinen elämä? En todellakaan kadehdi sua, sun elämää ja vaikeuksia. On ihme olettamus et aina jos joku kommentoi jotain ei-positiivista, on heti kateellinen. Mainitse piruttas mikä sussa on niin kadehdittavaa?

    Kiitän kuitenkin tästä postauksesta, on ihana olla tällanen innoittaja kirjoittamiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin sinulla on vain vikaa päässäsi jos koet tarpeelliseksi tulla arvostelemaan toisen elämää siten, että siitä voisi edes ymmärtää, että haukut toista siten miten nyt on käsitetty. Sietäisit hävetä ja hankkia järkeä tuon meriittilistasi jatkeeksi.

      Nadjassa on paljonkin kadehtittavaa, mutta olet selvästi itseäsi täynnä etkä sitä näe ja kuulut tähän surulliseen kategoriaan joka kokee vain tarpeelliseksi pönkittää omaa egoaan muiden lyttäämisellä.

      Vihaan tuollaisia ihmisiä ja henkilökohtaisesti voin sanoa, ettei tuollainen ihminen ole onnellinen jos todella käy toisen ihmisen elämää arvostelemaan ja jää vielä itseään siinä puoltamaan jatkaen omahyväisellä asenteella. HYI, toivottavasti saat opetuksen elämäsi varrella ja tajuat miten iljettävästi käyttäydyt!

      Poista
  5. tosi hyvä postaus :)

    VastaaPoista
  6. Surullisten tekojen takana on surullisia ihmisiä.

    Hyvin kirjotettu Nadja, voimia ja varmaan muillakin bloggareilla samanlaisia ongelmia, eli ei todellakaan turha aihe :)

    VastaaPoista