maanantai 22. huhtikuuta 2013

21.4. Epäonnistumisia ja onnistumisia...

Juu...Tallinpitäjä soitti aamulla 8 aikaan että Leimu oli ollut yöllä karannut karsinasta ja oli syönyt ainakin 10l kauraa ja n.10kg porkkanoita...No mentiin sitten tallille Julian kanssa jo 9jälkeen ihan senki takia että voitiin tarkkailla leimua...Täytetiin kaura astia ja vietiin tarhoihin 200l vettä ja rakennettiin esteet kentälle...

Tarkoitus oli hypätä Donnalla...No sehän sujuikin aluksi hyvin, mutta ongelma ei ole itse esteet vaan matkan niiden jälkeen uudelleen esteelle...Heti kun esteet loppuu ja hidastaa tammaa niin se ei pysy nahoissaan..vaikka kuinka pyytäisin eteen niin se hyppää 2jalalle...Ei auta mikään...mun hyppääminen loppui siis siihen että meno meni vaaralliseksi kun heppa hyppäsi kunnolla pystyyn..pelkään oikeasti että se kaatuu vielä mun päälle..




 
No päätettiin sitten päästää se irti ja se sai juosta liian enegian pois ja hypätä irtona hieman, ja siitä oli selvästi kivaa hypätä.
 



 
Huuhdottiin sitten hikinen tyttö, otettiin muutama kuva ja vietiin tarhaan missä neiti tietenkin heti heittäytyi piehtaroimaan:D
 




 
Vaikka tamma onkin tällä hetkellä erittäin hankala ratsastaa välillä niin silloin kun se toimii niin se on ihan huippu.Ja se mikä auttaa jaksamaan tamman kanssa on se tieto takaraivossa että suurimmalla osalla kilparadoilla pärjäävillä hevosilla on luonnetta enemmän.Eli koitan tällä ajatuksella jaksaa..Ja kun muuten vcisinkin ajatella että se olisi kipeä mutta ei oikein voi olla..kipeä vain kun ei saa kääntyäa vasemmalle kun haluaa...kipeä eniten esteiden jälkeen ratsastaessa...ei kuulosta loogiselta varsinkin kun ei hypi aina näissäkään tilanteissa.
Nyt pyysin yhtä kaveria tulemaan hyppäämään Donnalla, hänellä on kokemusta vaikeistakin hevosista,jos hän osaisi auttaa..koska itse myönnän että juuri nyt en kunnolla uskalla etenkään hypätä tammalla, mutta siksi pyydänkin apua:)
 
Leimu irtojuoksutettiin kentällä :)
 



 
Vielä hypytettiin siruakin kun siitä on tarkoitus tulla agi-koira ja sehän hyppäsi, vaaikka välillä jäikin "seisomaan" puomin päälle:D
 




 
Julia ja Vivekin innostui hyppimään:D
 
 
 
Sitten käytiin vielä Sirun ja Julian kanssa iltalenkillä:)
 









 
 
 
 
 
 

16 kommenttia:

  1. Huh Leimua! Miten se oli karkuun päässy? :O tosi kiva postaus ja hauskoja kuvia! :-D toivottavasti leimulle ei nyt tule mitään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä...ei tietoa..mä ja julia suljettiin kyllä ovi... kiitti:)

      Ei tule , oli aamullakin normaali, hyvä ruuansulatus

      Poista
  2. Eikö vieläkään projektista mitään? :D alan olla jo liian malttamaton !!! xD

    VastaaPoista
  3. No hyvä et Leimulla hyvä ruuansulatus :D Aikamoisen annoksen veti.

    VastaaPoista
  4. kannattaisko raspata ton donnan suu, kun et ole vieläkään sitä hoitanut, näyttää siltä että selkä ois jumissa, kokeileppa kynnellä vetää selkää pitkin, aristaako? ja myötää esteillä, hackamore on todella vahva ja voit murtaa hevosen nenäluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ell ei ole vielä päässyt tuulemaan:DD ja ei arista kuulemma enempää kuin normi hevonen (pari asiatuntiaa kokeillu) ja juu myötään mutta kun tuo lähtee aika yllättäen ja räjähtäten hyppyyn ni ei ole niin helppoa..tule itsratsastamaan tammaa esteillä paremmin:)

      Poista
  5. Sulla on kyllä harvinaislaatuisen huono tyylitaju ikäiseksesi... :D Mutta jokainen tavallaan, onhan se tietty tärkeää, että vaatteet joita pitää, ovat mukavat päällä ja sitä varmasti ovat nuo sinun vaatteesi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa...kiitos..:D mutta pitääkö tallilla ollakaan tyylikäs?:D mielestäni ihan sama vaikka tallille mennessä pukeudut jätesäkkiin:D ja mitä erikoista noissa on? urheilurintsikat ja toppi ja ridahousut?:D

      Poista
  6. Kannattaa yrittää soittaa jollekin muulle eläinlääkärille. Tai vaihtoehtoisesti jollekin muulle hammasasiantuntijalle :) Tuolla seudulla kulkee kuitenkin useampi ammattilainen.

    VastaaPoista
  7. haloo, se heppa ois vähä niiku raspattava???? varmaan kiva syödä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. raspataan HETI ku elle tulee...syö kyllä ihan hyvin, niin heinät kun mössötkin eli mitään niin pahaa siellä ei ole että aiheuttaisi kipua syödessä jos suussa ylipääsnä mitään on:)

      Poista
  8. Ei jessus näitä kommentoijia, sietäisi useampi ihan vaan riviin ja... Kyllä ottaa koville kun joku ei pukeudukkasn teidän pissismassamuotinne mukaan ja käyttääkin omanlaisia vaatteita eikä edes pidä meteliä siitä. Voin kyllä kuvitella miltä näytätte tallilla kun ynnää nykymenon. En siedä meikkimuotipellejä varsinkaan tallilla, katson alakanttiin moisia. Että osaa ihmisten päässä niksahtaa kun meno vaan pahenee ja maalaisjärki katoaa...
    ps. Oikein käytettynä hackamore ei murra luita, onko sekin niin vaikeaa ettei kaikki mene niin kuin teillä ehkä? Voimia Nadja näiden pellejen kanssa :)

    VastaaPoista
  9. Ootko päässy selvyyteen siitä Donnan tiineysepäilystä, onko kantava vai ei? (:

    VastaaPoista
  10. Ahaha, toi Sirun viimenen hyppykuva. :D Näyttää ihan kun se istuis ilmassa ja korvat vaan lepattaa. Ihana!

    VastaaPoista