tiistai 27. marraskuuta 2012

"Ratsutusta" ja varusteiden ostoa

Joo siis nyt kun Leimulla ei vielä hirveämmin mitään tehdä, niin päätettiin Leimun hoitajan kanssa harjoitella "ratsutusta".Eli lähinnä teoriassa,koska Leimu on jo koulutettu.

Eli siis periaattessa eräänlainen harjoitus.Leimu oli harjoituksessa 4v sh ori ja tämän päivän harjoitus oli mm.ratsastajan painoon totuttaminen,ratsastaja istuu selässä ja muutama askel käyntiä.(edettiin nopeammin kuin oikean nuoren kanssakoska Leimu ei ole nuori)

Ensin talutettiin ratsu kentälle, riimulla ja narulla, koska nuorta ei ole siedätetty vielä suitsiin.
Käveltiin ihan normaalisti taluttaen(ilman että kukaan selässä) jonkin aikaa ja pysähdyttiin sitten tuolin viereen.Sitten Julia pisti ensin vain kädet selän yli ja rapsutteli, kehuttiin nuorta kovasti.
Sen jälkeen Julia nojasi vatsallaan selässä ja rapsutteli, ja Leimu katsoi että mitä se tuolla touhuaa:D
Sitten taas pois siitä.Uudelleen nojaili sielä ja Leimu vähän ihmetteli että mikä juttu tää on.

Jonkin ajan kuluttua julia hypähti makaamaan vatsalleen Leimun selän päälle ja rapsutteli, Leimu suhtautui hyvin, jonka jälkeen Julia taas tuli alas tuolille.Sitten Julia hypähti uudelleen makaamaan Leimun selän päälle, ja taluttelin sillä tavalla pienen ympyrän.Vähän Leimu ihmetteli mutta ei sen enempää.
Koitettiin sitten että Julia meni selkään asti, ensin hän istui kumarassa ja taputteli hevosta, Leimu suhtautui hyvin, sitten hän nousi istumaan.Taas hän tuli alas selästä.Vielä kerran hän meni selkään jolloin otettiin pieni ympyrä niin että hän istui selässä:)

Tämähän oli Leimulle siinä suhteessa hyödyllinen harjoitus kun se on niin kärsimätön nii se oppii seisomaan aloillaa:D ja tosikot, ottakaa huumorilla.Tiedän että Leimu on koulutettu mutta opetellaan käytännössä vaan tällaisia pikkuosia "ratsutuksesta".

Ensi kerralla olisi tarkoitus laittaa jo satula ja harjoitellaan selkään menoa satulan kanssa:D



Käytiin tosiaan sitten myöhemmin vielä börjesissä, ostamassa Donnalle tavaraa, mukaan tarttui riimu,naru,harja ja kaviokoukku sekä piikkisuka:)+Ketju ihan varmuudenvuoksi kun en ole ainut joka sitä taluttaa ja vaikutti melko menevältä.


Photobucket
 
 
Photobucket

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket

6 kommenttia:

  1. Ihan jees mut A) Varsat totutetaan jo 1 vuotiaina suitsiin.

    VastaaPoista
  2. Toihan on oikeesti tosi hyvä harjoitus vieläpä jos hevonen on levoton ja kärsimätön :) Harjoitusta niin ihmiselle kuin hevoselle, että en usko kenenkään kehtaavan tulla siitä valittamaan :D

    Voisitko tehdä postauksen hevosen kouluttamisesta? Vaikka ihan käsittelyn aloittamisesta asti, jos siis tiedät sieltä asti, niin ratsukoulutuksen päättämiseen. Oletko kouluttanut moniakin hevosia? Minkä nimisiä? :) Kuulostat pätevältä siinäkin asiassa. Onnekas tuo Julia kun tarjoat hänelle tuollaisia mahdollisuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on juu:)

      Voin mä varmaan jossain vaiheessa tehdä siitä asti ja sen verran mitä tiedän mutta täydellisesti en kyllä tiedä:D

      Itse asiassa en ole yhtää nuorta VIELÄ kouluttanut, mutta 2koulutksessa olen ollut mukana ja teoriassa siis tiedän miten ratsutus tapahtuu:)Ja haaveena on edelleen se ikioma varsa jonka ostan 6kk ikäisenä ja koulutan itse.Mutta pikkuhiljaa, nyt aloitan koluttamalla osaamattoman 6vuotiaan:)
      Juu juliasta tulee varmasti osaava, saa osallitua kaikkeen!

      Poista
  3. Voih, miten kivan kuuloista :) Kateeksi käy tuollaisia onnekkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D tuu joskus käymää ni pääset edes vähän jotain puuhailee kanssa:)

      Poista