tiistai 6. marraskuuta 2012

Aarggghh!

Tääki päivä oli kyl nii perseest..

Aamutallin ku hoidin ni samas rupesin ihmettelee et miks tallikanii ei näy(sil oma karsina) ja menin sit kattoo sielt...löysin sit Rutun kuolleena:(

Rest In Pease Ruttu pieni<3 Olihan se jo 10vuotias mutta silti..
No loppu aamutalli meni hyvin.

Sitten illemmalla tallille, siivosin karsinan ja tein ruuan, ja hain hevosen tarhasta koiran kanssa:)
Harjailin ERITTÄIN levotonta hevosta, se steppasi yms kokoajan..
Laitoin sitten vain suitset ja jätin raipan pois, ajatuksena jos pukittelu johtuisi kuitenkin satulasta tai sitten raipasta..

Alkukäynnit meni ok, Leimu kuunteli istuntaa tosi kivasti, no sit ku aloin ottaa ohjii kätee ja pyytää reippaampaa käyntiä ni alko jumittaminen, no sit pyysin pohkeel enemä eteen ku raippaa ei ollut ja sit leimu yritti pukittaa...Teki sen muutaman kerran, no kävelin sitten hetken ja päätin että en viitsi ratsastaa jos hevonen on kipeä jostain.

Hain sitten liinan ja heti kun sain liinan kiinni ja annoin pidempää narua niin Leimu lähti kuin tykin suusta ja veti kiitopukkilaukkaa varmaan 10minuuttia, tietoakaan pysähtymisestä, lopulta alkoi kuunnella edes hiukan, molemmissa suunnissa sama.Ajattelin sitten että päästän sen irti hetkeksi ja irtona se veteli kiitopierupukkilaukkaa varmaan 15min, sitten ei meinannut antaa kiinni...No sain sen sitten lopulta kiinni..

Sitten harjaus ja boksiin.
Leimulla on nyt klinikka aika jokatapauksessa torstaina koska mennään kattoo se silmä mis oli se kasvain, et milt se näyttää nyt, ja mietin että pitäiskö esim tähystää samas?...Itse pelkään vatsahaavaa,...reagointi saman tyyppistä kun lassilla...Mutta kun Leimun elämässä mikään ei ole muuttunut eli mistä se vatsahaava olisi..

Ehdottakaa syitä käytökselle, ratsastaessa pukittelee, juoksutuksessa vetelee täysillä ja harjatessa on levoton ja yleisesti on säikympi kun aiemmin.Nyt jätettiin speedpower rehu pois että jos johtuisi siitä...

4 kommenttia:

 1. Voi ei Ruttu :'( Osanotot täältäkin...
  Kurja juttu kun tuollaisia ongelmia, toivottavasti selviää klinikalla jotain hyödyllistä, eikä mitään vakavaa vaan hoidettavia juttuja jos olisi jotain niin pääsisit vihdoin jatkamaan normaalia elämää Leimun kanssa :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos..Samaa toivon minäkin...Kiitos tsepeistä

   Poista
 2. Kylläpä tuntuu et tänä syksynä on ollut kaikenlaista epäonnea hepparintamalla.
  Useampi bloggari kirjoittelee ongelmista; on jalkavaivaa ja jotain muuta mysteeriä. :/
  Meidän talliltakin lähti kaksi heppaa taivaslaitumille syksyllä. Niin ja naapureiden 2kk varsan emä. Eiköhän jo riittäisi...

  Toivotaan et Leimun ongelmat selviäis ja pääsisitte takaisin treeniin..!

  Niin ja en nyt meinannut et Leimua kuoppa odottais vaan halusin vaan yleisesti manata tuota huonoa tuuria. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, alkaa menee hermo ku mikään ei onnistu:(

   Toivon et ongelmat ratkeis ennen ku se tiputtaa taas lihaksensa

   Poista