perjantai 23. marraskuuta 2012

Golden Primadonna

Ensinnäkin, juu Leimu on elossa:) Vähän parempaan päin on vointi.

Ja nyt itse asiaan.Hevonen on siis Golden Primadonna, "Donna", uusi tuleva hevoseni.
Ei ole vielä ihan 100% varmaa että tulee mutta 99,9%.:D

Se on tamma.Suomenhevosen ja Lämminverisen ravihevosen risteytys:)Se on 6vuotias ja säältään n160cm:)
Se on nyt aika lihavassa kunnossa kun on seissty 2kk..Se on muutenkin hiukan raaka, mutta osaa kulkea peräänannossa yms:)

Olin tänään sitä kokeilemassa, kivan oloinen oli, pirteä, mutta se on vain hyvä asia.Projekti taas siis tulossa.Ja joku kuitenkin ihmettelee niin hevonen on halpa, joten siihen on rahaa, ja uskon että sillä on kapasitettia:)
Ja se on todellakin tamma isolla T:llä:D jos sitä ei jokin asia kiinnosta niin ei kiinnosta:)

Kysykää jos jotain tulee mieleen:)

Photobucket
 
 
 DSC_0084_zps02c7a471

Photobucket
 

DSC_0103_zps5c6d3784
 
Ja P.S. hevosta ei löydy sukupostista.Se on rekisterissä vain numerolla mutta omistaja sanoi että sen saa ihan itse ristiä:)
Ja kun tämän hetkinen "nimi" on KUKKA niin todellakin vaihdettiin:)
 
 
 

30 kommenttia:

  1. Kiva että sulle kuuluu vaihteeks jotain hyvääkin.

    Hauskan ja herkän oloinen kaveri tuo tamma, eiköhän siitä työllä hieno tule! :)

    Mitä se on tehnyt elämässään tähän asti?
    Voiko sillä maastoilla?

    Koska se sulle tulee, jos tulee? :)

    ...Ja asia mikä on itseä mietityttänyt nyt kovin, mistä löysit itselles mieluisan hepan?
    Mitä kautta kannattaa kysellä kivoja harrasteheppoja?

    Tsemppiä Leimu<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on ollu huonos kodis mis sitä pahoinpidelty...voin tehdä siitä postauksen joskus.. varmaan 3viikon sisäl ehkä---ht netin kautta:)

      Poista
  2. hih onko tää muuten joku ravitallin rakkausvarsa? :D tai tiedätkö sen tarinaa silleen, oliko teetetty vai vahinko varsuli? :)

    pitäisikö tää nyt sit rekisteröidä jotenkin nimelläkin? Vai voiko heppa olla suomessa silleen pelkällä numerokoodilla varustettu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä onko vahinko..myytiin onnistneena risteytyksenä että tiedä sitte.::D en usko et pitää rekata muutaku numerolla, toivottavasrti ei

      Poista
  3. Ootko löytäny hevostallinetist? Mäki oon tainnu kattella tota..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu en mää heppaa oo ostamassa :D ei riitä aika, eikä oikestaa rahakaa, täytyy saada opiskelut valmiiks, turha sellast tähän hätään hankkimaan, koko elämä edessä hevosen ostoon :D + ollu jo yks heppa, joka tosin meni kuoppaan pari vuotta sitte, no worries

      Poista
  4. Miten sä koko ajan jaksat noita uusia hevosia?? Otat ja sit taas annat takas ja taas otat ja annat pois. Mä en voi käsittää tuota sun tarvetta vaihdella noita hevosia koko ajan!! Hoitaisit yhdenkin kunnolla ensi... HUOH! Ei voi kuin säälittää noiden hevosten puolesta :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Että hoidan kyllä kunnolla...olen tässä viimisen 2viikkoo talutellu kipeetä hevosta 4-10h tallilla, että hoidan kyllä hyvin:D ja jos miettii että vaihdan usein...hmm..Leimu ostettu 2007..on edelleen..wispi joo ostin ja pidin 3kk ja myin..lassi oli mul 2vuotta, ja myin ku ei sopinu mun käyttöön enää..Ja sit soma...eli mul on ollu kokonaista 4hevosta joista yks on mulla edelleen ja toinen oli mulla 2vuotta.Että joo todella USEIN vaihtelen hevosia...

      Poista
    2. Huhhuh ylin anonyymi. Oliko sun tekstillä mitään muuta tarkoitusta kun mielipahan tuottaminen?

      Nadja on taatusti tehnyt kaikkensa hevostensa eteen, ja minusta on oikein luopua silloin jos kuviot ei kohtaa. Jos Lassi olisi edelleen Nadjalla siitäkin varmaan valitettaisiin; kuinka "liian hyvä" hevonen menisi hukkaan ja kuinka tyttö on niin ylpeä ettei voi myydä sitä toiselle kuskille ja muuta paskaa.

      Hohhoijaa, lopettakaa jo...

      Tsemppiä Nadja projektiin :D

      Poista
    3. On sitä jo facenkin puolella joku ihmetellyt, et kuinka kauan aiot katsoa tuota leimun ähkyilyä, kun ei tunnu loppuvan. Kärsimystä hevoselle vain..

      Poista
    4. Se ei ole yksin Nadjan hevonen, eikä hän saa tehdä yksin Leimusta päätöksiä.

      Poista
  5. Mä en tarkota pahalla, mut sinuna miettisin kahdesti ennen kun ton hevosen ostaisin. Ensinnäkin, mitä kertoo KUUS vuotiaasta hevosesta, kun sille täytyy tunkea tollanen määrä varustetta niskaan, olympiat viimisissä rengaissa, eikö heppa muuten käsissä pysy? Löytyy martingaaliakin. Oikein koulutettu, käsitelty ja ratsastettu hevonen ei tartte olympiaa suuhun. Se että hevonen kulkee "peräänannossa" olympiat suussa, ei tarkota että se kulkis peräänannossa rehellisesti.
    Mä en tarkota tätä pahalla, mut sä oot halunnu kilttiä ratsua, helppoa ratsua, mitä oon sun puheista ymmärtäny. Onks tää sitä? Sä olit epävarma Leimun kanssa aluks, sun epävarmuutes takia Lassi riehaantu, haluutko sä ostaa ihan oikeesti tän ja ottaa riskin et tänki kans käy niin. Mikset sä vaan eti oikeesti kilttiä, hyvin koulutettua ja käsiteltyä hevosta, jonka kanssa sä voisit oikeesti edistyä ratsastuksessa, viettää normaalia, kivaa arkea ja kilpailla normaalisti.
    Nuori, kaltoinkohdeltu hevonen tarvii oikeesti osaavan, kokeneen, varman ratsastajan ja paljon aikaa. Mä en tosiaan oo sanomassa ettet sä tota vois ostaa, etteikö kaikki vois mennä hyvin, mut sinuna miettisin kaks kertaa kuitenkin, mitä sä hevoselta haluat. Et sä voi pelastaa jokasta hevosta, joka on kaltoinkohdeltu ja tarvii uutta kotia, se vaan on fakta. Osta mielummin vähän suuremmalla summalla hyvä hevonen, älä hevosta halvalla josta voi EHKÄ tulla hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^^ Ja kaiken tämän H tietää pelkkien kuvien perusteella?
      Eiköhän Nadja itse käynyt koeratsastamassa, jutellut omistajan tai myyjän kanssa ja varmaankin saanut heiltä selityksen, miksi hevosella käytetään juurikin näitä varusteita.

      Ja toiseksi, Nadjalla on kyllä hyvä tukiverkko, eli jos hän itse uskoo pärjäävänsä tämän kanssa, en usko että siitä tulee ongelmaa. Eiköhän aikuinen tyttö tiedä mitä tekee. :-) Eikä ole tosiaan ekasta omasta hepasta kyse.

      Poista
    2. Syy matringaaliin, ei oo kuulemma tolle hepal ostetut suitset (vaan kyseisen omistajan toisen hevosen vanhat) joten martingaali jääny niihi, ei siis tarvitsisi sitä:) Ja olympiat vikas renkaas(maastossa kuulemma on TODELLa reipas ja siksi ollu ne, kentällä oli enemmän laiska)
      Ja tykkään enemmä haasteista kun löllyköistä:D
      Mä olin epävarma leimun kaa aluks, enj ole enää, lassi riehaantu vatsahaavan takia:D

      Poista
    3. Ja selityksiä selityksien perään. Ja taas vedit esiin "Hevonen teki niin kun oli kipeä"-kortin. Mä en vieläkään voi uskoa, että olet jo aikuinen.

      Poista
    4. No hevonen oli kipeä:D ja jos se johtus vaa musta se käytös ni miks se heitti janitanki 2kertaa alas kisa verkas ja radalla(janitan syyhän oli liikaa energiaa, eli tekosyy sit sekin)
      Ja sen viivin se on 2kertaa ainaki heittänyt alas,(eli sekin oli sit siitä et ne on epävarmoja vai?):D

      Poista
    5. Joo Nadja älä välitä noista. Ei ne tiedä mistä puhuu :)))))

      Poista
    6. Eka anonyymi vois painua helvettiin, missähän kohtaa mä väitin tietäväni kuvien perusteella? Mä arvelin, esitin kysymyksiä?
      Fakta on se, ettei hyvin koulutetulla hevosella oo olympiat suussa, se pitää muistaa.
      Edelleen sun päätös, mut kannattaa vähän miettiä eikä suinpäin ottaa jokasta hevosta.

      Poista
    7. Hmm.. Musta tuntuu että mikään hevonen ei oo sun käsissä pysyny terveenä, niin ehkä se tosiaan on sitten susta kiinni että ne hevoset kans sairastaa nii pal? Siinä siispä selitykselle selitys?
      Ja se että jotkut tippuu joskus hevoselta niin on aivan normaalia. Mutta omaa taidottomuutta ja epävarmuutta on turhaa tunkea hevosen syyksi, joku tolkku sentää.. Ne jotka lukee sun blogii, kattelee videoi yms, niin huomaa kyllä hyvinkin nopeesti asioiden oikeen laidan..
      Ja kuten H sanoi, tuon ikäsellä hevosella ei todellakaan kuulu olla martingaalei kaulal ja olympioi suussa vaikka kuinka olisi tilapäisesti, niin EI. Ja se että hevonen meneee virkkuukoukkuna hyvin jännittyneenä ja kaiken lisäksi päin vittua taivutettuna, niin hyvää tulee.
      Osta ihmeessä pois tollane, voisinpa veikata, ettei se hevone sulla paria kuukautta kauempaa säily.. Jos todella haluut virkeempää tapausta, niin hanki sellane opetusmestari ja satsaa rahaa, eläkä revi väkisi puoliraakaa omenaa puusta ja haukkaa, paska maku siitä vaa suuhu jää ku huomaa, ettei toi hevone itteä varten oo..

      Poista
    8. minua mietityttää, että jos vika oli lassin kanssa sairaudessa, miksi se oli niin upea janitan kanssa? Olisikohan aika myöntää, että et pärjää hankalammille tai sinulle liian tasokkaille hevosille. Miksi leimu ei kelpaa? Eikö se oo muka tarpeeks hieno sulle voi hyvä jumala. Toki jos toisilla on rahaa tunkee sitä suoraan sanottuna hevonperseeseen kun ostetaan mitä sattuu ja kohta on tääki myynnissä kun et pärjää. Opi virheistäs ja keskity siihen yhteen hevoseen; LEIMUUN!

      Poista
    9. Onko niin vaikea tajuta että lassi lähti ylläpitoon vasta kun vatsa oli parantunut?
      Donna on hankalmpi ja pärjään JA LEIMU OLi hankala kun sen ostin.Leimu ei riitä yksinään koska sillä ei enää voi aktiivisesti kilpailla.Leimu riittäisi varsin hyvin ja on todella hieno suokiksi mutta itse haluan kilpailla myös.Miksi mun pitäs keskittyy vaan Leimuun? Mulla meni aikaa että sain sen toimimaan, nyt se toimii...

      Poista
    10. no voitko muka tällä kilpailla tyttö hyvä? ET TODELLAKAAN, joten miksi et vaikka osta oikeaa, sinulle sopivan tasoista(HeB-A & re90) KOULUTETTUA opetusmestaria ja kisahevosta. Se olisi reiluinta niin näille nuorillekin kuni myös SINULLE. Kullä poni varmaan paremman kodin sinulta saa, mutta se saisi vielä paljon paremman kodin jostain muualta.

      Poista
  6. tuli mieleen et kuinka pitkä oot? :D

    VastaaPoista
  7. Lisää kuulumisia :))))))))))))

    VastaaPoista
  8. Mie en kyllä oikeesti kehtais mennä koeratsastamaan hevosia kumisaappaissa :D Eikö siulla tyttö hyvä ole rahaa laittaa saappaisiin jos on varaa ostella hevosia kuin keräilyesineitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokuule saappaita en viitsi tollasen mutaseen paikkaan laittaa:D +et saappaista vetskat rikki.
      Ja en ostele kuin keräilyesineitä jos toi on mun 4oma hevonen:D

      Poista
  9. Mä en nyt mitenkään kritisoi tai mitään, mut pistää miettimään et palautit Soman sillon aiemmin takaisin omistajalleen, koska sulla ei ollut varaa pitää sitä, ja nyt OSTAT itsellesi toisen hevosen? Miten sulla nyt yhtäkkiä on varaa? En siis meinaa millään pahalla, kunhan ihmettelin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskosiksi että a.saan lassista rahaa +b.saanrahaa nyt mutenkin ja c.teen tallilla töitä joilla saan tallivuokran melkein maksettua

      Poista