torstai 8. marraskuuta 2012

Klinikalla käyty

Tänään siis oltiin siellä klinikalla.Lähdettiin sinne aamulla 8jälkeen.

Ensin otettiin heppa ulos traikusta ja äiti kävi kysymässä mihin karsinaan se menee, laitettiin se sitten karsinaan.Sitten odoteltiin heti ja päätettiin että laitetaan rauhottava täl kertaa geelinä kielen alle, kun Leimu vihaa piikkejä, no se vihasi geelin laittoakin, ketju leuan alla ja kuolaimet suussa ja 2 ihmistä pitää kii, ja leimu liiskaa kaikki seinään yms...No saatiin sitte geeli jotenki laitettuu...no sitten ooteltiin n40min, ja oliko geeli vaikuttanut...? EI...nositten uus tappelu ton yhden pölön kanssa, et saatiinse geeli kielen alle...Jasitte vaikutti, silmä katottiin ensin, ja oli täysin normaali nytten, JEE!

Sitten oli odottelua reilu 1,5h ennen tähystystä ja käytiin syömässä.Sitten takasin klinikalle jossa Leimulle annettiin vielä yksi rauhoittava...piikillä, mutta ei huomannut sitä kun oli niin "kännissä" vielä:D

Tahystyksessä oli ensin vaikeuksia kun Leimu sai käännettyä letkun kurkussaan ympäri, niikuin u käännöksen:D.Päästiin sitte vatsalaukkuun asti, mutta 14tunnin paastosta  huolimatta vatsalaukka oli TÄYNNÄ heinää...Ei päästy edes ohutsuolelle asti..mutta vatsahaavaa ei näkyvällä alueeella ainakaan näkynyt.Sen sijaan ell, oli sitä mieltä että Leimun pukittelu on johtunut siitä että siitä tuntuu kuin se olisi juuri syönyt ku ratsastan kun vatsa ei sulata heinää kunnolla...Olenkin ihmetellyt miksi paskoo niin vähän..

Raspattiin myös jossa tuli lisäsyy siihen miksi ruoka ei sula...Nimittäin Leimun hampaat on tosi kuluneet kuulemma(siis sileät), voi kuulemma verrata Leimun heinän syömistä että voiko 2jääpalaa vastakkain silputa heinän...Eli vanhemmiten tulee ongelmaa hampaiden kanssa...

Nyt sitten Leimu saa 2/3 osaa heinistä greenmixinä ainakin jonkun aikaa, eli siis aamulla ja illalla 3kg, joka on 20litraa greenmixiä turvotettuna.
Kalliiksi tulee...Mutta toivotaan että tuo nyt sitten on syy...2viikon sisällä on uusi tähystys...

Käytiin myös vähän shoppailemassa, mulle Mountain Horsen paksumpi tallitakki, ja Leimulle uusi fleece loimi yms:)Myös yksi kaulakappaleellinen fleece loimi tilattiin:D

Eipä muuta, kysykää jos en muistanut kaikkea.:D

8 kommenttia:

 1. Huhhuh... :( Toivottavasti ei nyt olis mitään sen kummempaa. et raspaus auttaisi.

  Minkälainen toi uusi s´ruokinta siis oikein on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. raspaus nimenomaan ei auta kun hampaat on kuluneet niin sileiksi...eli täytyy vaa vahtii et syö tarpeeks... Siis saa 3l kuivaa greenlinea joka on 20litraa kun se turvottaa..saa siis 2/3 osaa heinistä greenlinena..

   Poista
 2. Sanooko miksi hampaat kuluneet? Hyvä kuitenkin, ettei mitään vakavaa tullut tietoon :) Tosi kiva postaus varsinkin kun itse ei ikinä ole hevosen kanssa klinikalla ollut niin jännittävää tietoa tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanoi että on nuoresta asti ollut niin hyvät hampaat että on kulunut niin tasaisesti että tässä tulos...kiva et pidit:)

   Poista
  2. Ahaa, no kivat kun hyvien hampaiden seurauksena on tällanen vaiva :/ Hei joo ja mitä toi greenline sisältää ja millasta "materiaalia" se on? :)

   Poista
  3. niimpä...Greenmix on jotain viherjauho pelletti juttu:D

   Poista
  4. En aivan tajua tota hyvät hampaat niin nyt huonot juttua.. Mulla yp-heppa 19v (ens vuonna 20) ja aina ollut hampaat todella hyvässä kunnossa. Ja niin myös edelleen. Tottakai iän tuomaa kulumaa löytyy mutta eihän ne nyt sileiksi tule silloin. Sillon on kyllä jonkinlainen purentavika tms jos sileiksi puree hampaansa niin ettei saa heiniä purtua..

   Poista
  5. en tajunu mäkään mutta niin meille sanottiin...

   Poista