sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Helvetinmoinen päivä!-.-

Juu siis tää päivä meniki sit tallin osalta ihan vituiks, anteeksi kiroilu.
Alku sujui hyvin, harjailin hevosen, ja laitettiin satulasepältä haettu korjattavana ollut satula selkään yms.

No alkoi tulla pimeä niin äiti meni sitten laittamaan kentän valot päälle sillä aikaa kun laiton hepalle suitset.Sitten talutin hepan ulos tallista, niiku normaalistikki, vilkasin mäelle(missä on se kentän  valosydeemi) ja Leimu yhtä aikaa, ja siel seisos äiti ja yks tuttava, ja Leimu säikähti ku huomas ne yhtäkkii..lähti täysil juoksee(juoksi kirjaimellisesti mun yli) kaaduin ja Leimu karkas,onneksi oli kypärä päässä!

No sitte tietty äiti kysyy sattuko, oon sillee et NO en tiedä, ihan sama ja meen hakee hevosta...
Onneks se anto kii.oli tallannut ohjansa muttei onneks rikkonu, siin vaihees oon sillee et ai vittu mun polvi/polvet+ käsi..No talutan hepan takas tallipihaan jossa vilkasen polvee, housut repeytyneet rikki ja polvi veressä, kädessä haava...Mut oon sillee, et mähän ratsastan.
Pakkohan oli satula testata, polvi sattus ihan helvetisti..No käynnissä ok, ravissa oikee kierros ok ja vasen tosi tahmee+pukki...No oikee laukka  ok, vasen laukka rodeota, onneks en tippunu, ei meinaa ollu pienii pukkeja... Sit oon sillee et mä en pysty ratsastaa, en vaa pystyny ku heppa tollanen +polvikipee...

No äiti sit talutteli sitä hetken kentällä...ite menin sit jakaa heinii ku oli TIETENKI sopivasti iltatalli...se oli aika pahuksen inhottavaa jakaa niit ku polvi särkee ja kirvelee ja käsi sattuu..Sitte hakee heppoja tarhasta, Luna onneks käyttäyny hyvin no sitte äidin kaa Lissu ja Sulevi, no Lissu säikähti melkee tallipihas jotain ja hyppäs mun toisen jalan päälle...AI VITTU...siin kohtaa oli lähel et oisin ruvennu itkee,sattu jo  valmiiks nii paljo...No eiku iltatalli loppuun, ponit viel sisää...Äiti oli kiltti ja täytti heinäkärryn...

Tässä ennen-jälkeen kuvia haavoista...

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
Tallilla,näkyy myös housun repeämä..
 
Photobucket
Ennen pesua
 
Photobucket
Pesun jälkeen
 
Photobucket
Paketissa
 
Photobucket
Toinen polvi ei oo nii paha.
 
Ja ennen ku joku valittaa kunnioituksesta niin korostan vielä ETTÄ LEIMU SÄIKÄHTI ja koska en ollut varautunu niin jäin alle.
 
Ja satula ei ilmeisesti ole vieläkään sopiva tai sitten Leimu vain pukittelee siksi ettei halua tehdä töitä..Nyt en tiedä pystynkö ratsastamaan huomenna,saa nähdä..pirun kipeä jalka nimittäin..

8 kommenttia:

  1. Ai huhhuh noita haavoja :o Paranemisia niille ja jos joku kehtaisi tuosta kunnioituksesta tulla jotain sanomaan niin ei tiedä mistä puhuu. Hevonen on pakoeläin ja säikähtäessään menevät toisinaan niin shokkiin että kyllä unohtuu varoa yhtä sun toista... Jaksamista sulle ja tosi kurja tuo pukittelu heti satulan kanssa :/ Voikun selviäisi ja alkaisi sujumaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii..sattuu iha pirusti..No mulle valitetaan kunnioituksesta aina, on kyse sitten liiastya energiasta(n2kk sitte pukitti kaveriani päin kun oli seissyt 3pvää ja kaveri ei varautunu ilopukkiin päästäessään hepan laitsalle..Ja leimu on tosiaan näe mitään jos se säikähtää varsinkin kun sen kunnioituskaa ei ole 100%.. Kiitos...meneen tosiaan hermo et mitä teen ku en voi satulan kaa ridaa..jos ei pian lopu ni kuvauttaa selkä josko sieltä löytys jotain pientä..

      Poista
  2. Pakko kyllä sanoo siun puolesta että ai saatana. Ite oisin kyllä oikeesti alkanu vollottaa tuossa tilanteessa. Mut paranemisia siulle, otahan rauhallisesti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ite en hirveen helpolla rupee itkee..mutta eilen oli lähellä...Juu koitan ottaa rauhallisesti...(P.S.tänää meen autaa yhen pystyynhyppivän ponin "Koulutuksessa":D)

      Poista
    2. Toivottavasti voit kertoa tuostakin kun käyt auttamassa tuon ponin kanssa, sekin kiinnostaa :)

      Poista
    3. teen varaan jonkun lyhyen postauksen siigtä

      Poista
  3. kivat karvasääret =DD
    no ei, paranemisia!

    VastaaPoista