sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ähky!

Tänään mentiin Julian kanssa tallille.Tehtiin kaikki normijutut,karsina yms.
Sitten haettiin Leimu tarhasta, harjatessa se oli hiukaan levoton mutta muuten täysin normaali.
Itsellä oli paha olo(joku vatsapöpö..?) ,joten kysyin jos Julia voi kokeilla ratsastaa Leimulla että tiedetään miltä se vaikuttaa nyt..Julian mukaan Leimu vaikutti reippaammalta nytten, mutta pian Leimu ei halunnut kävelle...se pysähteli ja peruutteli yms.Ei tajuttu mikä sitä vaivaa...No pian se selvisi, Leimu meni julia selässään makaamaan, ja meni piehtaroimaan(julia ehti alta pois ja ei ollut satulaa).

Tässä kohtaa tuli itselle jo että ei vittu, ähky.No sitte julia talutti(koitti taluttaa) Leimuu mut Leimu hyppäs pystyyn ja lähti jyrää...No talutin sitä itse hetken, äidille soitettuani, meni uudelleen makaamaan, saatiin onneksi ylös..Siinä kohtaa varmistui että kyllä, ähky.Leimu ei käyttäytynyt perus ähkymäisesti, se koitti jyrätä, hyppi pystyyn ja pukitteli mutta heti kun antoi pidempää narua niin koitti mennä piehtaroimaan..

Äiti tuli sitten tallille ja talutteli myös.Juteltiin siinä sitten ja tuli mieleen julialla että leimun karsinassa oli vain YKSI kasa paskaa yön jäljiltä...
Eli selvääkin selvempi ähky...Taluteltiin joku ainakin 3h sitä siinä sitten vuorotellen kaatosateessa...Välillä käytiin antamassa parafiiniöljyä joka oli työn ja tuskan takana kun Leimu ei halunnut sitä..

Noin 4tunnin jälkeen heppa paskansi ja oli normaalin oloinen, käytiin vielä illalla antamassa Leimulle pieni tuppo heinää+ tarkistamassa vointi, täytyy toivoa että meni nytten ohi ja selvittiin säikähdyksellä..Nyt on vain ongelma, luulen että uudesta ruuasta tuli ähky, mitä me sitte syötetään sille, heinää ei sulata kunnolla ja greenmixistä saa ähkyn...

Vois nyt heppa parantuu ni pääsis joskus kiinni tavalliseen päivärytmiin...

13 kommenttia:

  1. Kai te nyt totutitte hevosen pikkuhiljaa siihen uuteen ruokaan ettekä yhtäkkiä antaneet koko määrää? Ettekö soittaneet eläinlääkäriä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. annettiinn uutta ruokaa jus eläinlääkärin ohjeiden mukaan...ei soitettu kun meni sit ohi...tosin ei tainnu mennä ohi ku yöl ei ollu paskonu yhtää..illal yhden kasan..

      Poista
  2. Voi ei, ei todellakaan kivaa tällainen :( Hyvä kuitenkin kun saitte sontimaan niin kyllä silloin pitäisi olla ns. ohi ja normalisoitua jopa itsestään meilläkin kerran poni selvisi näin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paitsi ettei normalisoitunu, yöllä ei paskonut kasaakaan...seuraillaan...

      Poista
  3. Mikset vaan laita koko ponia kuoppaan, eihän siinä oo viimiset pari vuotta muuta ollukaan ku vikaa? Varmaan toisest kiva kärsii kuukaudest toisee...
    Mä ymmärrän et olis kiva vaa yrittää parantaa uudestaa ja uudestaa ja uudestaa, mut täytyy joskus miettii hevosenki parast.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leimussa ei itseasiassa ennen kuin nyt niin ollut suurinpiirtein mitään vikaa...nyt vasta jotain ongelmia...et nii...ja ähkyjä ollut harvoin ja näihinkin ähkyihin varmasti syy...pitää vaan selvittää se

      Poista
    2. Ei ole taas totta mitä ihmisiä täällä liikenteessä viitaten A:n kommenttiin. Hevosta joka ei kärsi päivittäin jatkuvasta kivusta tai ongelmasta ei pistetä kuoppaan heti, kun tulee ongelma jota pitää selvitellä pitempään. Siihen on tietty raja minkä jälkeen voi todeta ettei ole mitään tehtävissä ja tällöinkin pitäisin pääsääntönä sitä että tuska on päivittäistä ja jatkuvaa eikä hoitokeinot ole auttaneet.
      Luulette varmaan, että Nadja menee halpaan ja tekee jotain teidän idioottimaisten ideoidenne mukaan, kun puoli piloillanne (sinänsä toivon, että A:kin pilailee, koska ei kukaan voi oikeasti olla noin tyhmä ja tulla sanomaan noin).

      Poista
    3. Ps. Varmaan ottaa A:ta koville, kun itsellä ei hevosta ja nyt olisi kiva nähdä toinen kärsimässä hätiköidyllä lopetuspäätöksellä, voi hyi stn. Hyvä luoja auta meitä näiden hullujen keskellä... Itse olen Leimun nähnyt ja siitä näkee ettei se kärsi päivittäin ja jatkuvasti, tällaiset sairastelut saadaan varmasti hoidettua ja paras ainakin yrittää eikä luovuttaa heti. Onneksi tiedän myös sen ettei Nadja kuuntele idioottimaisia ohjeita täältä :'D

      Poista
    4. Viitaten vaikkapa taas A:n kommenttiin, anteeksi Nadja kommenttien pommituksesta, mutta aina tuli lisää sanottavaa :D Nyt poistun ja tsemppaan teitä!

      Poista
    5. kiitos tsempeistä...uusiähkyollu kokoyön...pianklinikalle...

      Poista
    6. Sori kultsit, mutta mulla on terve poni tuolla tallissa :( Pieleen meni teiän arvelut.
      Sun hevosella on ollu jalkavaivoja, selkävaivoja, nyt kolmatta päivää pian ähky? ja huomauttaisin, että esitin kysymyksen, en tosiaankaan ehdottanut kuoppaan laittamista. Niin raaka peli kun se vaan on, niin hevosen lääkintä on kallista, mut jos porukat maksaa ni eipä tuo mitään :)

      Poista
    7. selkävaivoja ei oo ollu, kaviorustoluutuma joka ei käyytöä haittaa...ja ähky johon syy löytyi..toivottavasti

      Poista
    8. P.S.leimu on äidin nimissä joten hänen ne kulut kuuluukin maksaa..

      Poista