sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kunnioitusharjoituksia ja eiliset tunnit

Donnan kanssa eilen pidettiin ihan sellanen päivä et tehtiin vain maastakäsinharjoituksia.
Eli tässä esimerkkejä.

Kävelin Löysän narun kanssa ja pysähdyin, Donna pysähtyi..Lähdin liikkeelle, tamma lähti myös, pysähdyin ja tamma pysähtyi.Sitte kävelin selkä edelle hevosta kohti ja hevonen peruutti muutaman askeleen ja tamma sai ISOT kehut..Sitten toistin tämän harjoituksen muutamaan kertaan.

Sitten harjoitus kävelen ja tamma kävelee perässä, pysähdyn ja tamma pysähtyy, sitten kävelen sen takaosaa kohti, se väistää takaosaa, ja saa taas kehut, tämä toistettiin muutamaan kertaan ja molempiin suuntiin:)

Kolmas harjoitus, otettiin naru irti eli hevonen vapaana kentällä, lähden kävelemään ja teen äkkinäisiä kurveja, tamma seuraa vapaana perässä, pysähdyn ja tamma pysähtyy...saa rapsutuksia paljon palkinnoksi.

Neljäs harjoitus vielä, Kävelen löysällä narulla kolmikaarista kiemurauraa ja tamma tulee kauniisti perässä:)

Julia teki myös kaikki samat harjoitukset ja hyvin meni:)






Sitten eilisiin tuntilaisiin, Eilen olikin 2 tuntilaista, Eerika ja Susanna.
Susanna on ratsastanut 3 vuotta ja Eerika aloitti mun tunneilla noin 2-3kk sitten:)

Ensin neuvoteltiin kumpi ratsastaa ekan, vedettiin pitkää tikkua ja Eerika sai olla ensimmäinen:)
Eerika autettiin selkään ja kentälle.Sitten sanoin että kävelee uralla.Tunnin tavoitteena oli hakea tuntumaa ja saada Leimu kuuntelemaan Eerikaakin kunnolla.:)

Eerika meni ensin käynti ja keskittyi pitämään hevosen uralla ja kuuntelemaan pohje-ja painoapuja.
Sitten ensin Julia talutti ravissa kun Leimu ei halunnut ravata ja Eerika ei ollut ikinä ilman talutusta ravannut.Mutta sitten sekä Eerika että Leimu yllätti ja Eerika ravasi ekaa kertaa ilman talutusta oikein keventäen kenttää 2kierrosta.Molempiin suuntiin menivät.Reipas Eerika ja hieno Leimu.Olen mä kai jotain oikein tehnyt?:D


Sitten olikin Susannan tunti, Susanna saikin aloittaa melkein heti ravista kun Eerika oli jo mennyt.Ensin Leimu jumitti ja stoppasi pari kertaa kun ei halunnut ravata..Mutta kun Susanna oli sinnikäs niin ravi tuli ja hieno ravi tulikin, Leimu haki jopa alas pariin otteeseen:)

Susannalle laitettiin nyt myös pieni (40cm) este ja Leimu ravasi sen yli kauniisti.Susannahan ei ole koskaan laukannut Leimulla, nyt esteellä koitettiin ja Susanna tuli esteen laukassakin 2 kertaa, reipas tyttö:)Sitten kunnon loppuverkka ja hevosen hoito:)

Tytöt sai meidän kanssa tehdä heppojen ruuat:)

Molemmat on ihan intona jo kesäleiristä:D


Eerikan tokalta tunnilta:)






7 kommenttia:

  1. Voisko tulla videopostaus sellasest päivästä ku meette esim turkuun shoppailee ja sen jälkee tallil tai toisinpäin?:) olis kiva lukee millasia juttuja teette muuallakin kuin tallilla, mistä puhutte yms!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. katotaan, jos jossain vaiheessa on rahaa lähtee shoppailee:D

      Poista
  2. Kesäleiri? Pidätkö niille sellasen :D hieno Donna kun toimi noinn hienosti :3

    VastaaPoista
  3. Miten toteutat sen leirin? :) Tulevatko aina joka päivä tallille kotoaan vai majoitatko heidät? Mitä kaikkea olet suunnitellut?

    VastaaPoista
  4. Heii kerro lisää sun leiristä, missä yövytte leirillä ym ja muuta ohjelmaa? Tuleeko muuta kun nää tytöt, entä muita heppoja= :)))

    VastaaPoista