keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Janita kävi

Sama meno jatkui janitallakin...
Hevonen oli 2jalalla pysähdyksissä ja teki janitan kanssa myös tällaista ( ei ole mun kanssa koskaan tehnyt) että ravista hyppäsi pystyyn eteen...

Janitakin oli sitä mieltä että jostain se on kipeä/ärsyyntyny...Itse veikkaan suuta kun heinääkin syönyt hiukan huonommin...ja kun alakanut heitellä päätään..tai sitten satula painaa..se tarkistetaan..

Se hyppäsi janitan kanssa kerran jopa ihna tikkuna lähes kaatui selälleen...pahalta näytti mutta janita pysyi sinnikkäästi kyydissä:)
Muuten se meni Janitan kanssa ihan ok ja olen iloinen että janita kävi..

Jossei tamma mene mihinkään suuntaan 2kk niin klinikalle pitää varmaan mennä...

Tässä pari kuvaa



Anteeksi laadut...alkoi hämärtää hiukan..Ja nyt kukaan ei voi sanoa että tekee tuota VAIN mun kanssa.Janita on osaava ja taitava ratsastaja , samoin anna joka myös käynyt:)
Tamma on joka kipeä jostain tai sitten se on vain päästä kiinni...itse veikkaan hampaita tai satulaa...

8 kommenttia:

  1. Koska raspaaja tulee?
    Entä satulan sovittaja?

    Jos tamma on nyt keksinyt entistä rajumman tavan protestoida, toivon todella ettei teillä käy sen kanssa vahinkoa - huonosti.

    Jos raspaaja ei löydä ongelmaa, eikä satulan sovittaja, viettehän tamman pian tutkimuksiin. Ihan oman turvallisuutesi vuoksi. Yhdenkään eläimen kanssa ei kuitenkaan kannata riskeerata omaa terveyttä.

    VastaaPoista
  2. Voi helkkari sun kanssas! "Itse veikkaan suuta kun heinääkin syönyt hiukan huonommin.." Eikö tässä vaiheessa pitäs hälytyskellojen soida ja soittaa se ell käymään ja raspaamaan sen! Ei tuolloin mietitä "Jos ei mee suuntaan eikä toiseen kahdessa kuukaudessa niin sitte klinikalle." Mä en vaan voi uskoa, että sä oot kohta 20v, kun olet noin helkkarin tyhmä! Tai ainakin sellaisen kuvan itsestäsi annat. Voi olla, että ymmärsin myös postauksesi väärin, mutta tälläisen kuvan tästä saa aika helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen jo MONEEN aimpaan tekstiin vastannut että ell tulossa tallille kyllä ihan lähiaikoina(hänelle soitettu siis mutta ei pääse noin vaan tulemaan ku Donna ei ainut jonka takia tulee) eli kyllä raspataan ja uusi satula tulee sen jälkeen/ennen sovitukseen että jos olisi siitä.Odotan lähinnä siksi että jos raspaamisen jälkeen esim 3viikon päästä vähenee niin en vie klinikalle..:) Eli ymmärist väätin..

      Poista
  3. Heyy mite se sun projekti etenee? ;) Joko kuukauden sisää uskallat kertoo siitä lisää vai luuletko et menee pidempää??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aikaisintaan viikon päästä....mmutta en lupaa....

      Poista
  4. Oon lukenu sun blogia jo kauvan ja petsiessä jo Lassin aikoina seuraillut suo!
    Ihan näin alkuun pitää sanoa että mukavia juttuja kirjoitat:)
    Mutta nyt ajattelin kommentoida ensimmäistä kertaa tuota donnan ongelmaa, sillä minulle tuli ajatus siitä että mikä voisi olla vikana...
    koska Donna ei päästä selkään, hyppii pystyyn kun ohjia otetaan käteen tai pysähdytään en epäilisi ihan ensimmäisenä suuta, koska suussa te ette kiinni ole.. minulle tuli sellainen mieleen että olisiko donnan lapojen ja selän alueessa jotain vikaa joka ei hierojille "tunnu", sillä uskon että käytätte pysähdyksissä ja esim. janita ravissa ym vatsalihaksia jolloin ratsastaja "jännittyy" hevosen selässä ja jos sen aiheuttama paine saa donnan kiputilaan ja protestoimaan. myös selkään nousu ongelma selittyisi tällä eikä suuhun viittaavaan ongelmaan! En tietenkään ole kuin ano kommentoija joka ei ole koskaan kyseistä hevosta nähnyt, mutta toivottavasti tulevana ell. lääkärinä rupesin tälläistä mahdollisuutta ajattelemaan.

    Tsemppiä ja jaksamista Donnan kanssa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hierojahan on todennut että lavat jumissa..että voi siis siitäkin olla.kiitos kommentista

      Poista
  5. jaa videossakin väittelyt siitä että "huonot kokemukset pysähdyksistä, ehkä lyöty tms.." no mietitäänpä kuka saa hevosen pysähtymään sitä piiskaamalla.. suussa se on toi teidän vika, myös kuulema satulassa jos irtona juoksee pää sivulle. Mainitsemasi "energisyys" tai se että mahoton pysäyttää, ovat myös suusta kiinni= se pyrkii kuolaimesta ja tuntumasta irti. Sitä meidänkin poni teki kun piikkejä tuli hampaisiin, eikä se laukassa pidättely auta, vaan hellitys ja istunnalla hidastaminen.. Toivottavasti saatte asiat kuntoon.

    VastaaPoista