perjantai 29. maaliskuuta 2013

29.3. Suuria harppauksia :)

Ekaksi täällä kirjoittaa Julia.

Aloitetaan Donnasta. Haettiin neiti tarhasta, ja leimu saikin jäädä vielä hetkeksi tarhailemaan. Päätettiin harjata Donna ulkona harjauspuomilla kun viimeksi nautti siitä kovasti. Harjailtiin siinä n. 30 min, ja Mari oli autossa koska ei halunnut tulla ulos syystä että heitimme hänen mielestään paskaa läppää. Sitten aloitettiin totuttamaan kun joku menee selkään ilman satulaa. Ensin nojailin selkään, ja Donna vähän oli kummissaan, mutta käyttäytyi fiksusti. Kun oltiin saatu tamma rennoksi ja totutettu sitä jonkin aikaa, nadja päätti että yritetään mennä selkään. (olimme siis suunnitelleet ensin eetä joudumme varmaan laittamaan jalustinvyön ja ottamaan sen selkäännousun jälkeen pois) mutta kappas kehveliä, Donna seisoi ihan huippuhienosti paikallaan ja päästi kiltisti selkään ! Paljon paremin kuin satulalla. (satula varmaan painaa jostakinkohtaa). Siinä mentiin sitten kentälle, ja nadja meni käyntiä, ja Donna oli yllättävän rento. Selkälihaksia jännitti kuulemma aluksi, mutta sekin jäi pois jossakin kohtaa:)



Oltiin ajateltu ottaa vain käyntiä ja muutama askel ravia, ja nadja siirtyikin raviin kun käynti oli rentoa kokonaan. Ensimmäinen ravi oli minun silmissä aika kauheaa, koska Donnalla on niin isot liikeet, ja se käyttää selkäänsä todella hyvin. Huomasi kyllä että oli vähän suurehkoa kun nadja ekalla askeleella tarrasikin harjaan (ravin ja laukannosto on melko lennokasta) mutta kun nadja rentoutui ja mukautui hevosen liikkeisiin, alkoi ravikin olla jo melko hyvää. (Nadja sanoi ennen ratsastusta ettei ota ravia, mutta sanoin että sinä päivänä kun sinä et osaa istua jonku hevosen ravissa ilman satulaa ni saa olla pahuksen outo hevonen) ja lopuksi se menikin ihan hyvin.



Sitten se varmaan jännittävin juttu :LAUKKA! Nadja nosti laukan, joka pyöri paremmin kuin olisimme osanneet uneksiakkaan. Donna haki alas, mutta välillä oli niin kivaa että pää vähän kohosi :D Nadja sanoi että laukkaa voisin minäkin kokeilla. Laukkasivat vain vasenta, koska oikea laukka on vielä raskaampaa ja vaikeampaa nostaa, ja vielä hankalampaa on saada oikea laukka.



Minä meninkin sitten loppuverkan. Ensin ajattelin että ehdottomasti vain käyntiä, mutta nadjan innoittamana otinkin ravia. Huhhuh ei mulla muuta :D Aika moinen oli, mutta ravurinliikeet jäivät vähemmälle ja ravi oli ravia. Pysähdyksetkin sujui :)







Sitten haettiin leimu tarhasta ja ratsastettiin se kaksipäällä tarhoilta ylös. Harjattiin 20 minuuttia, ja ajateltiinkin lähteä kaksipäällä maastoilemaan, kun marikin oli jo irtautunut auton penkistä ja puhelimesta. Ensin köpöteltiin, ja ravattiin vähän. Yhdessä ylämäessä ajateltiin ottaa laukka, mutta leimu päättikin olla ravuri. Lopulta laukkakin nousi, mutta kamera ei oikein ollut yhteistyökykyinen... Käveltiin siinä hetki, ja otettiin yhdellä suoralla laukka kun kamerakin toimi taas.

 

 
kunnes näimme kutsuvan pellon ! Ei siellä ollut paljon lunta joten mentiin sitten sinne vähän laukkailemaan, ja leimu tykkäsi kovasti. Otettiin laukka PELLOLLA ilman käsiä ja leimu oli supermies ! Muutamaan kertaan tasapaino VÄHÄN horjahteli meillä molemmilla ja melkeen luiskahdettiin alas :D


 
 


Lähdettiin siitä sitten pikkutallille päin, jossa leimu moikkasi lajitoveriaan Winskiä, ja arabitamma Panteraa. Mentiin vielä vähän eteenpäin ja käännyttiin laukkaamaan maria kohti, joka oli jäänyt odottelemaan, mutta video oli suoraansanottuna ihan paska, joten sitä on turha tänne laittaa. Mentiin tallille takaisin käyntiä ja ravia, ja pohkeenväistöä :D Tallilla oltiin vähän ennen maria, joten ajateltiin mennä piiloon. mentiin keittön roskiksen taakse, ja pidettiin "pelottavia" ääniä :D Mari oli ollut pihalla, joten turha oli vaivamme :D Ajateltiin myöhemmin että olisi muut tallilaiset saattaneet katoa vähän vinoon kun me istutaan roskiksen takana mölyämässä.


Sitten mentiin vaatteidenvahdon kautta nadjan vanhemmille syömään pääsiäisateriaa, ja hyvää oli:) Jälkiruoaksi oli mango-appelsiini rahkaa. Sitten oli iltatalli, ja nyt ollaan täällä. Illalla vielä tunnin lenkki.  Huomenna tulee se toivottu ns "myday" eli videopostaus meijän päivästä. Hyvää yötä ja aktiivisuutta lukijat ! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva ku uskallatte ja pystytte menee toimeen kahdestaa, siistin näköstä! Ja siis upea Donna kun on rauhottunu! :D Mahtava postaus, kiva ku kerroitte hauskailuistannekin :"D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siistii se onkin:D

      Donna yllätti meijätkin:)

      Kiva kun tykkäsit :D

      Poista