maanantai 18. maaliskuuta 2013

Donna Video

Tässä tää video jonka lupasin:)

Ja ennen kuin kukaan sanoo niintehnyt tuota hyppimistä myös mm.annan kanssa..ei tee sitä ihan joka päivä mutta lähes...
Ja tänään hypyt olivat todellakin pieniä...ONNEKSI...ehkä tamma on taas rauhoittunut,kiimassa hyppii aina paljon enemmän...

Ja jos tulee oikeasti paljo valituksia yms niin video poistuu heti.
Ja en ainakaan ole suussa kiinni kokoajan, syy miksi teen pidätteitä on että niinkuin videolta näkee tamma hyppii ylös JA ETEEN...


21 kommenttia:

  1. Mielikuvat tästä tammasta muuttui kyllä aika tavalla. En mitenkään oo vähätällyt mielessäni sen vaikeutta, mutta tämä avasi kuitenkin melkoisesti mun mielikuvia lisää. :D

    Hitsi, olispa mielenkiintoista saada joku taitava bloggari ratsastamaan Donnalla ja saada vähän hänen mielipidettään kehiin. Siitä vois olla apua teillekin :) Siiri Kaskinen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Janita ainakin tulee lähipäivinä ja saas nähdä millainen tamma silloin on;D PÄIVÄKOHTAISTA!:D...

      Poista
    2. Noni hieno juttu :D

      Poista
  2. Nii ja hei Leimun "ongelmista" samanlainen, kiitos :D:D:D Jos pikkusen sais ihmisii ajattelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voishan tehä tällasen siitä Leimun energian koordinointi ongelmasta<:D

      Poista
  3. Minkä kokonen satula donnalla on? Näyttää niin pienelle tai sit sil on pitkä selkä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tiedä ja kuulemani mukaan donnalla on lyhyt selkä...en sitten tiedä

      Poista
  4. Voikun se on söpö kun se pomppii tolleen :D Anteeks, ei varmana kiva mut söpö hevonen oikeesti <3 Toivottavasti ongelmat selviäis! :)

    VastaaPoista
  5. Ootko sie kurkannu sen suuhun jos vois johtuu hampaista tai sitten se on vaan tollanen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hampaat raspataan kun ell tulee käymään:) eli sittent tulee selvyys siihen..

      Poista
  6. Korvien väliin nyrkillä kun hyppää pystyyn. Loppuu toikin ongelma:)

    VastaaPoista
  7. Hei! Janitan blogin kautta eksyin tänne. En ole lukenut muita kommentteja/ muita postauksia, joten en tiedä onko näitä jo ehdotettu. En halua myöskään olla ilkeä/haukka, ihan hyvällä hengelle ajattelin jakaa mielipiteeni ja mitä minulle tuli mieleen donnan käytöksestä.

    Onko donnan hampaat raspattu/ tarkistettu? Hieman näyttäisi siltä, että kun hevosen suuhun tulee painetta se protestoi sitä hyppimällä.. Ratsastajan käsi ei näytä erityisen kovalta, mutta se voi olla myös yksi syy pidätteiden vastustamiseen. Toki taustalla voi olla muuta, mitä ei videolta katsojalle välity.

    Onko donnan satula sovitettu/tarkistettu ammattilaisella satulasepällä? Satula voi olla epäsopiva ja painaa ikävästi, jonka vuoksi hevonen voi protestoida. Satula näyttää olevan myös melko eteen satuloitu?

    Hieroja voisi myös olla avuksi, hän voisi käydä koko hevosen läpi, katsoa onko sillä lihasjumeja, jotka voivat olla protestoinnin syynä. Epäsopiva satula on voinut aiheuttaa lihasjumeja.

    Nämä asiat tulivat siis minulle mieleen videota katsoessa, mutta toki videosta on vaikea nähdä koko totuutta. Toivottavasti saatte selville syyn donnan hyppimiselle ja pääsette harrastamaan turvallisesti ja sekä hevoselle, että ratsastajalle mukavalla tavalla :)

    VastaaPoista
  8. Onko leimulla varsoja? Näyttää ja kuulostaa yhden Faksin emältä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leimulla on 2 varsaa.grann julius ja grann velipekka...eli en tiedä onko jomman kumman kutsumanimi faksi:D

      Poista
  9. Siis isä:D en tajunnu kattoo sukupuolta:D

    VastaaPoista
  10. Mun silmään näyttää kanssa, että suu kannattaisi tarkistaa kunnolla eli niin, että sinne katsotaan myös kunnolla ja käydään hampaat lävitse. Pelkkä raspaus ei välttämättä auta. Mulla hevonen, jolla porraspurenta ja pitää käydä välillä klinikalla hoidattamassa suu kuntoon. Miten tämä toimii juoksuttaessa eli onko juoksutettu esim. sivuohjilla, jolloin tulee myös painetta suuhun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu sen hampaat kyllä katotaan..Juoksuttaessa on hiukan parempi mutta siinäkin tuntuman lisääntyessä nostaa pään..vapaana juostessa juoksee pää ylhäällä sivulla...

      Poista
  11. Jos juoksee irtona pää sivulla niin sillä voi olla jokin jumi jossain. Eli kannattaa pyytää hieroja hieromaan Donnan sekä raspauttaa hampaat, koska minä myös epäilen, että sillä olisi hampaissa jotain..

    VastaaPoista
  12. moikka, syy noihin poniesi pukitteluun ja pomppimiseen saattaa hyvinkin olla epäsopiva penkki tai piikit hampaissa, joten suosittelen pyytämän satulansovittajan katsomaan kuinka nuo satulat selkään sopivat ja hampaatkin kannattaa katsoa ja raspata tarvittaessa:)

    VastaaPoista
  13. Hevoseni teki ennen tuota, kylläkin hyppi niin korkealle pystyyn että oltiin joka päivä melkein ympäri. No jalasta löytyi vamma, jota nyt ollaan hoidettu ja pystyyn nouseminen loppunut kokonaan, Tähän auttoi toki myös kova työ maastakäsin harjotteiden kanssa. Mutta aina kun hevoseni hyppäsi pystyyn valmentajat neuvoivat että ajatus eteen ja hevonen liikkeelle eteenpäin, ei pysähtymisiä tilanteen ollessa "päällä" vaan pitäisi yrittää saada hevonen liikkumaan eteenpäin, ihan sama missä askel lajissa, eikä antaa sille muita mahdollisuuksia. Tsemppia teille toivottavasti saatte ongelmat ratkottua :) yleensä tollasen käytöksen aiheuttaa jokin jumi tai kipu..

    VastaaPoista