torstai 13. kesäkuuta 2013

Donnan tilanne part.2

Noniin....nyt kävi ell tallilla kun soitin klinikalle...ja kappas...Donnalla on nyt sitten 90%varmuudella kaviokuume...Kaviopulssi oli etusissa voimakkaampi vaikkei tosi voimakas ja aristi pihdeillä hiukan...

Saatiin kipulääkettä ja tiistaina mennään klinikalle.

Donna ei tosin suostu syömään kipulääkkeitä millään...että saa sitten suonensisäisiä tiistaina klinikalla..

Nyt on sitten ehdoton karsina lepo ainakin tiistaihin asti ja mahdollisesti siitä eteenpäinkin jos se sitä kaviokuumetta on...

Eli siis en huolestunut turhaan ja soitin klinikalle ajoissa että huonosti joo hoidan:)


36 kommenttia:

  1. voi ei ;( mistä se kaviokuume vois johtua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varmaan liian vahvaa ruohoa oli jotenkin sitte...:(

      Poista
  2. Eikä :( tuntuu että kaviokuume vain yleistyy... Liikaa tapauksia ihan talvisinkin... Voimia <3

    VastaaPoista
  3. Voi pientä :( miten suokkiherruli voi ? Ja mitä Julialle kuuluu?:o

    VastaaPoista
  4. Heppa seissy kaviokuumeessa (?) Viikkoja. Ajoissa hoidit juu näköjään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. seisoi kaviokuuumeessa 4pvvä ennen ku soitin ell:D eli ajoissa kyllä...2viikkoa sitten oireili TAKAJALKA...etuset vasta 4pvä sitte

      Poista
  5. Toi donna vai mikä lie on kuopassa jos ''huolehdit'' siit noin :( koulutuskin on aivan päin vittuja

    VastaaPoista
  6. http://forum.hevostalli.net/read.php?f=1&i=917421&t=917421

    VastaaPoista
  7. Uutta postausta klinikkakäynnistä?

    VastaaPoista
  8. Hyi mitä puhetta tuolla foorumilla! Pisti vihaksi. T. Nytriittää

    Toivottavasti postaat pian ja asiat paranemaan päin :/ Ja muista että tuokin keskustelu perustuu kateudelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. turha vääntää kaikki aina kateudeksi, ei tätä kukaan kadehdi

      Poista
  9. Kannattaa sitten pitää turpa tukossa koska mitään muuta syytä ei ole haukkua ihmistä joka vaivautuu elämästään avautumaan, eikä elä kuin teiniprinsessa kaikin herkuin ja te niin nautinnolla sitä luette. Mitään väärää Nadja eläimille ei tee vaan pitää niistä huolta vaikka itsellä olisi vaikeaa, ihailen sitä enemmän kuin helppoa elämää viettäviä läskiperseitä. Hyvä siellä kermaperseiden huudella vanhempien suojista. Te olette surullisia ihmisiä jos jaksatte sotkeutua toisten elämään noin ilkein kommentein. Jokainen täysjärkinen ja tasapainoisen elämän omaava ihminen osaa käyttäytyä eikä lähde aiheettomasti haukkumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Te olette surullisia ihmisiä jos jaksatte sotkeutua toisten elämään noin ilkein kommentein."
      Ja mitähän sä ite just teet :D:D:D:

      Poista
    2. No toi ei ollut ilkee kommentti vaan puolustava kun jotkut udiootit puhuu vaan paskaa, jota tuo ei ollut. Ainakin mun mielestä

      Poista
  10. postausta kiitoooosss

    VastaaPoista
  11. Lopettakaa haukkuminen! Hevosta on käynyt katsomassa eläinlääkäri, se saa ohjeen mukaan lääkettä ja hoitoa. Kengittäjä on käynyt paikalla ja kavioita hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt voi vain odottaa että hevonen paranee.

    Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Marjo on pätevä, ja ell on käynyt katsomassa, eli kaikki mahdollinen tässä vaiheessa ON TEHTY! Nyt riittää jo!

      Julia

      Poista
  12. Miten Donna voi? Mitä klinikalla sanottiin? Mites jatko? :(

    VastaaPoista
  13. Jos tuo tukkisi viimein panettelijoiden turvat kun itse kengittäjä ja hoitaja käynyt täällä vastaamassa.

    VastaaPoista
  14. Nyt ihmiset se turpa kiinni! Jos teidän mielestä on hauskaa ja kivaa haukkua ja mollata toisia ulkonäöstä JA JOPA NIMESTÄ, niin on korkea aina hakeutua hoitoon! Menkää itseenne, miettikää vähän, miltä tuntuisi jos tällänen paskavyöry tulis teidän niskaan. Mä olen ollut tallilla, ja tiedän todellakin, että Donna EI seissyt kaviokuumeessa viikkoja. Siltä olisi 100% varmasti tullut jo kavioluu ulos, sillä kengittäjä sanoi että kuopivalla hevosella se voi tulla jopa muutamassa tunnissa, ja donna kuopii. Jos se olisi siis seissyt 2viikkoa, se olisi montussa jo. Huomasimme ajoissa, ja Marjo tuli laittamaan sille foumit. Eli hevosta hoidetaan todellakin parhaamme mukaan. Kaikkemme teemme, joskus se riittää, joskus ei. Miettikää panostamme leimun vatsahaava aikoina. Joka helvetin päivä yli 12 tuntia tallilla kävelyttämässä, satoi tai paistoi. Ell ennuste oli todella huono leimun kohdalla, mutta kappas vaan, siellä herra laiduntaa omana ihanana itsenään. Nyt idiootit se naama kiinni ja käyttäkää aivojanne!!!

    T. Erittäin kiukkuinen Julia !

    VastaaPoista
  15. Mistäs sie taas kaavit rahat tähän hevosesi pilaamiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilaamiseen..? Julialta oikeen hyvä kommentti!!!

      Iida

      Poista
    2. Idiootit nokka kiinni !

      Poista
    3. Nadja onnistui jo melkein laittaa lassi oikeasti kuoppaan mutta onneksi janita todisti että KOKO HEVOSEN "HULLUUS" OLI VAIN JA AINOASTAAN NADJASTA JOHTUVAA. Minua ainakin hävettäisi että laarittelen että hevosella on aivokasvain yms ja 2,5 kk kuntoutuksen jälkeen se menee 12 vuotiaalle ensimmäiseksi hevoseksi ja tämä meidän rinsessa "19 v" "15 vuotta ratsastanut" ei pärjää sille eikä voi myöntää sitä. Leimulla jatkuvat ähkyt keväällä, mistä muusta se voi johtua kuin paskasta hoidosta,ruokkinasta ja tallin olosuhteista?


      En ymmärrä myöskään että miksi s*atana pitää ottaa vielä senkin jälkeen hevonen kun lassi oli saatu myytyä vaikka hän osti lassin alunperin siksi ettei leimulla voi hypätä (ja hyppäsi vaikka lassi oli hänen true kilpaesteratsunsa) Mutta nyt klinikalla käydessä Eläinlääkäri sanoi että hevosella voi hypätä niin mikä v*ttu siinä on syynä että piti ottaa vielä toinen hevonen jolle hän ei pärjää ja nyt nadja on ihan yksi sormi suussa ja toinen perseessä.

      Itse veikkaan että donnan tilanne johtuu taas siitä että hevonen tyrkätään laitumelle heinästä ja eikä jakseta niittää ees sitä ruohoa että hevonen tottuisi siihen. Itse en myöskään ymmärrä että KUKA HELVETTI MAKSAA TÄMÄN NEIDIN HARRASTUKSEN? Mutta tämä on niin tätä että on opittu että kävellään sosiaaliin ja haetaan sieltä se toimeentulotuki että maksetaan vuokra ja hevoset <3

      Tälläkin hetkellä nadja voisi olla jo valmistunut ja työelämässä ja tienata itse ne rahat hevoseensa,koiriinsa,asumiseensa.
      Mutta kun ei, Kun on paljon kivempaa istuu kotona mässyttämässä karkkia ja istumassa siellä facebookissa ja keräämässä sitä läskiä vähän sinne vyötärölle lisää ja välillä käymässä leikkimässä hevosilla valtion laskuun!

      Minä en pidä turpaani kiinni ennen kuin hevoset lähtee tältä idiootilta!!!

      Poista
    4. Sa*tanan sika pidät turpasi kiinni koska tämä viestisi todisti ettet tiedä asioista mitään! Oksettavaa käytöstä tietämättömiltä ihmisiltä. Toivottavasti saatte opetuksen elämänne aikana, mikä onkaan aiheellista ja mikä ei. Nadjalle voimia vaikka kusipäät yrittääkin lannistaa!

      Poista
    5. sen verran tähän sanon että leimul ähkyt johtui ell mukaan vatsahaavasta ja tiedätkö vatsahaav tuli hepalle kun menin opiskelemaan:) että silleen ja hevosia totuttettiin ruohoon siitä asti kun sitä alkoi kasvaa eli varmaan 1kk tai enemmän ennen laitumille laskua PÄIVITTÄIn..

      Poista
    6. +leimun ähkyt oli kyllä syksyllä:D ja ostin Donnan koska Leimulla ei voi kuitenkaan nyt alkaa ikinä paljoa kisaamaan vaikka jalat ok koska oli vatsahaava:)

      Poista
  16. Tekisi mieli sanoa tosi rumasti haukkujista... Eikun IP osoitteet selvitykseen ja kunnianloukkaukset vetämään. Pakko tuohon on puuttua kun huviksensa penikat tekevät. Voimia Nadja ja hyvä Julia pidä puolia! :)

    VastaaPoista
  17. Onko Leimu tuossa videossa:
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10151665235818486
    ? :)

    VastaaPoista
  18. Okei. Nadja ei ole aina toiminut oikein hevosten kanssa. Nyt kuitenkin kysyn: miten nadja on saanut Donnalle aiheutettua itse kaviokuumeen ? Olisi kiva tietää. Mä tallilla käyvänä tiedän, että ruohoon on totutettu kyllä. Tänä vuonna se oli todella vahvaa aluksi, ja jotkut hevoset ovat herkempiä kaviokuumeelle.

    Lassista vielä, nadja on itsekkin sanonut mielestäni ettei lassi ollut hänelle sopiva. (?) ja suurin osa ihmisistä ajattelee tietenkin ensin, että hevosessa on vikaa, koska ei halua uskoa omien taitojen riittävyyden loppuvan.

    Tämä kommentti ei ollut pahalla, ei Nadjalle, ei Julialle, ei kommentoitsijoille. Kuitenkin vähän voi miettiä mitä tänne kirjottelee, että blogi pysyisi kivana paikkana meille kaikille :-)

    VastaaPoista
  19. Noniin riittää jo XD Nadja on ämmä joka ei hevosta ansaitse? Juupajuu..

    VastaaPoista
  20. Ikävä sun postauksia :( miten donna voi? Voisitko kirjottaa kuulumispostauksen?

    VastaaPoista