maanantai 3. kesäkuuta 2013

3.6. Leimu!

Heippa taas kaikki lukijat :) Pitkästä aikaa olen taas näppäimistön äärellä, eli Julia täällä kirjoittelee.'
 Tänään menimme tallille kuuden aikoihin, koska päivällä oli tosiaan niin kuuma. Haimme Leimun laitumelta, ja antoi yllättävän hyvin kiinni. Menimme ylös talliin, ja harjailimme n.20minuuttia ja tarkistimme  jalat ja kaviot, koska takakengät otettiin pois pahempien laidun potkimisien vuoksi.

Laitoimme suitset   päähän, ja menimme kentälle. Nadja aloitti, ja Leimu haki aika hyvin alas jo alussa. Nadjan sanojen mukaan Leimu liikkui tosi kivasti, ja käytti takaosaa hyvin. Vasen laukka oli erinomaisen kolmitahtista ja tahdikasta. Oikeassa kulki kivasti pyöreänä,mutta  laukka oli paikoittain nelitahtista ja vauhti vähän epätasaista. Kaiken kaikkiaan meni ihan hyvin! Ryhti oli tänään parhaimmillaan. Energiaa riitti, ja tällä kertaa se ei esiintynyt pukkeina, vaan työntekona. Lopuksi Nadja otti kypärän pois muutamaa kesäistä kuvaa varten, koska Leimu meni todella kivasti.

Nadja päästi minutkin vielä selkään, ja otin muutaman laukan, ja sitten ravit ja käynnit. Mullakin oli siis aluksi kypärä, jotta näin miten Leimu tänään toimii kanssani, koska se saattaa olla täysin erilainen kahden ihmisen kanssa. Hienosti meni joten otettiin muutama kesäkuva mekin. Laukatessa tuli olo; "tällänen kesän 2013 pitääkin olla!"Kaiken kaikkiaan ratsastus oli onnistunut. Liikutuksen jälkeen huuhdottiin hevonen, otettiin pari kuvaa, harjattiin ja puettiin.



















Donna on edelleen ep. Liike on jäykkää ja epäpuhdasta, ja kintereissä on nestettä, eikä turvotus ole enää jännetupen kohdalla. Kiinnitettiin huomiota oikean takajalan jäykkyyteen, ja mietimmekin kinnerpatteja. Huomenna juoksutamme ja katsomme vertyykö jalka yhtään... Jos ei, soitamme ell. ja kyselemme miten pitäisi toimia, koska hevonen selvästi on enerinen ja haluaisi liikkua, mutta jokin estää, näkyy, että liikkuminen tuntuu joissainmäärin epämiellyttävältä.

7 kommenttia:

  1. Tuohon Donnan turvotukseen ja ontumaan... Kinnerpatti ei turvota, koska pattiraot on niin ahtaat ja sellaisessa paikassa, ettei ne mahdu turvottamaan. Näin useampi eläinlääkäri minulle kertonut joten uskon sen olevan faktaa. Jos kintereessä on turvotusta, se tarkoittaa että se varsinainen kinnernivel on reagoinut jollain tapaa. Voi olla rasituksesta tai sitten tapaturma, venähdys, isku ym. Suosittelen tilaamaan eläinlääkärin pikimmiten kun ei ole levolla tullut paremmaksi.

    Marjo

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia tuli tosi kesäinen olo :) upeeta miten Leimun kanssa menee! Voikun Donnakin tulisi kuntoon pian :/ Mahtavaa hevoskesää teille! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti.joo se menee hyvi...niimpä...kiitti,samaa sul

      Poista
  3. Vastaat niin tyhmällä tavalla, idioottimaista! Ja sitten ihmettelet miksei kommentoida. Vastaisit sitten edes mukavasti.... Esim ylempään.

    Kiitos kivasta kommentista, Leimun kanssa menee kivasti:) Olisi kiva saada Donna pian kuntoon, toivotaan ettei mitään pahempaa. Hyvää kesää myös sulle!

    Oliko vaikeaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MIKSI OOT NOIN ILKEE JOKAINEN VASTAA OMALLA TAVALLAAN😞

      Poista
  4. En tarkottanu sua Nadja. Olithan Nadja😊

    VastaaPoista