keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Varusteiden sopivuus

Nyt kun ei oo ridakerrottavaa kun Leimulla oli eilen vapaa ja tnää kävi satulaseppä ni teen tällasii "asiapostauksii"

Eli nyt mulle ajankohtaisena asian varusteiden sopivuus..
Leimulla todettiin nyt siis että on selkälihaksia tullut lisää jonka takia satula liian kapea, joten satula meni nyt sitten levennettäväksi.

Mutta mitä mieltä olette ihmisitä jotka käyttää epäsopivia varusteita?
Monestakin olen kuullut että on sanonut että on vaikka 3hevosta joilla kaikilla käyttää samaa satulaa,ja joo voisi muuten toimiakkinmutta monesti on vielä että hevoset ovat täysin erinmallisia, esim.siro pv, raskas suokki,ja leveä poni...ei voi olla sopiva kaikille.

Tiedän myös itse tallin missä on 6hevosta joilla ratsastetaan ja niille on 1satula, ja kaikki on erinmallisia, on paksua,laihaa, kapeaa,leveää, korkeasäkäistä, matalasäkäistä...Ja niille kaikille EI VAIN VOI mennä sama satula.
Mitä mieltä olette tällaisesta, mielestäni on erittäin ilkeää, itse en tykkää pitää satulan alla edes romaania (tekemässä satulan sopivaksi) koska jos sitä tarvitsee niin satula ei ole sopiva.
Jos hankkii monta hevosta pitäisi olla varaa hankkia niille myös satulat...

Sama juttu suitsien /kuolaimienkanssa.Jos toinen ratsu on vaikka welsh poni ja toinen raskas suokki ja niillä käyttää samoja kuolaimia niin ne eivät vain voi olla sopivia,miksi siis käyttää sellaisia.

Mitä mieltä te olette tästä? Kannattaako samaa satulaa pitää erinmallisilla hevosilla? eikö tällä saada aikaan vain kipeitä hevosia...?
Minä olen tätä mieltä, olkaa itse sitä mieltä mitä olette mutta mielestäni on todella epäreilua käyttää hevoselle varusteita jotka eivät sille sovi..

P.S.huomenna tulee 1 tai  2tuntilaista taas:)

10 kommenttia:

  1. Satulan alla romaanin käyttö on järkevää. Hepallani on ollut yli 4 v sama satula, nyt 2 v vain sillä menty. Aina romaani alla ja tuossa ensimmäisen 2 v aikana oli paljon ongelmia, koska toisen satulan alla ei ollut romaania. Toisinkuin nyt, ei ole ollut MITÄÄN ongelmia.

    Eli kunhan satula ei ole ihan eri mallinen (pyörii selässä/on liian pitkä) niin sitä voi käyttää joka hepalla. Näinhän ne ulkomailla tekee; yksi satula/ratsastaja. Alle vaan geeliä/mattesia tarpeen mukaan!

    VastaaPoista
  2. Opettele ihan oikeesti kirjottaan selkeesti! erinmallinen ei ole todellakaan sana. Ihan oikeesti sun tekstiä on IHAN JÄRKYTTÄVÄ yrittää lukea kun ekaluokkalaisetkaan ei tee tollasia kirjotusvirheitä ihan perus sanoissa.

    VastaaPoista
  3. Saa olla kyllä tyhmiä ihmisiä jotka käyttää samoja varusteita eri hevosilla... Taas vaihteeksi nähdään kuka hevosen ansaitsee ja kuka ei, miksi niitä annetaankin rääkättäväksi. Todellakin epäsopivat varusteet viimeistään ennen pitkää aiheuttavat vaivoja ja hevosen käyttöikä lyhenee ja varmaan taas elinikä kun ne laitetaan kuoppaan hyödyttöminä :(

    Älkää lukeko jos teitä noin ärsyttää, itse ymmärrän joka sanan eli taidan sitten ola yliälykäs toisin kuin te kommentoijat jotka ette ymmärrä? On sitä pahempaakin kieltä nähty nykynuorilla, että menkää vaan foorumeille etc nautiskelemaan :)

    VastaaPoista
  4. Siis ei nyt näppiksen syy tuo sinun kirjoitustyylisi ole. Koko tämän blogin olemassa olo ajan kirjoitustyylisi on ollut sama ja se tekee blogin lukemisesta hirveän raskasta kun ei ole pilkkuja pisteitä yms oikeilla paikkoilla ja sitten kun kaikki yhdyssanat ei ole oikein tai sitten kun jotkut sanat ovat yhdyssanoja vaikka eivät oikeasti ole.

    Oletko koskaan yrittäny että kirjoitat tekstin ja sen jälkeen luet sen uudelleen ja paikkaat virheet? Itelläkin lukihäiriö ja sen takia teen välillä itekkin kirjoitusvirheitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. harvemmin aikaa tarkistella tekstiä...eli jos ei kelpaa niin älä lue:D

      Poista
  5. Okei,aattelin vaan et jos haluut alkaa korjailla tekstejäsi :)
    Koska lukijamääräkin saattais tuplaantua.

    VastaaPoista
  6. Hohhoo, minusta Nadjan teksteissä ei ainakaan oo mitään valitettavaa. Kukin kirjoittaa tyylillään ja that't fine.

    Hei näin varusteiden sopivuudesta puheen ollen voisitko tehä postausta sun heppojen satuloista?
    Ja samaten antaa vähän vinkkiä mitä tuollainen satulan tarkistuttaminen maksaa ja mihkä se pitää lähettää ja millä hinnalla tulee oikeanlaisena takaisin. :D

    Niin ja osaatko ite kattoo suurinpiirtein millainen on hyvä satula tai huomaatko jos se ei istukaan oikein? Mistä? Vinkkejä kehiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos:) hinnoista en erityisemmintiedä kun heppa äidin nimissä ja hän hoitaa maksut:D
      Suurinpiirtein osaan, jos satula painaa säkää, tai nousee takaa tai ei istu selkään kunnolla, esim pyörii ja heiluu niin se ei ole sopiva:) satulan pitää istua niin ettei se liiku, eli jämäkästi mutta ei niin että se puristaisi:)

      Mulla on yksi heppa ja 1satula ni en tiiä onko järkee tehä siit postaus?

      Poista
    2. Aa, onko Lassi siis nyt myyty? :)

      Minkä mallinen ja merkkinen Leimun satula muuten on?

      Poista