tiistai 17. tammikuuta 2012

Taas Pellolla!

Olin siis tänään taas pellolla leimun kanssa treenaamassa.Sain kuvaajankin kun kaveri herätti mut aamulla 8aikaan ja tuli sitten meille ja sitten mukaan tallille.Leimu antoi hyvin kiinni tarhasta tänään ja oli kivan pirteä jo taluttaessa.
Laitoin sen käytävälle ja harjasin suht nopeasti, kun ei se ollut varsinaisesti likainenkaan:) Mutta kuitenkin kävin koko hepan parilla harjalla läpi+ selvitin hännän.

Päätin laittaa satulan koska ajateltiin että kaveri ratsastaa myös.Siis satula selkään ja sitten lämmitettiin kuolaimet ja suojat jalkaan, kamera mukaan ja menoksi.
Mentiin isommalle pellolle johon on n.10 min kävelymatka.Mutta noin 100m tallilta päästyämme Leimulla oli n2cm tilsat (sillä siis ei ole tilsakumeja vaan pohjalliset jotka ei näköjään estä tilsojen tulemista) mutta kiitos kuopimis tempun Leimu sai kuopimalla ne itse irotettua niin ei tarvinnut palata hakemaan kaviokoukkua.Ja loppumatka käveltiin sen verran keskemmällä ettei tilsoja tullut.Ja sitten oltiinkiin jo pellolla:)



Menin aluksi vähän aikaa käyntiä ja sitten aloin ravailla.Vasemmassa kierroksessa Leimu oli hieman jäykkä mutta rentoutui kyllä pikkuhiljaa.Oikeassa kierroksessa oli alusta asti paljon rennompi ja haki hyvin kuolaimelle ja oli muutenkin tosi kivan kevyt edestä. Ravi oli aluksi hieman halutonta kummassakin suunnassa mutta ensimmäisen laukkapätkän jälkeen raviinkin tuli selvästi enemmän energiaa. Oli myös muutama pikkupukki aluksi mutta niistä ei ikävä kyllä ole kuvia.









Aloin sitten laukkailemaan vähän enemmän.Ensin ympyrällä ja sitten pikkuhiljaa menin pidempiä pätkiä vähän reippaamin pellon päästä puoleen väliin ja välillä pellon päästä päähän mutta niin että hevonen oli kokoajan hallinassa eikä menty niin kovaa kun hevonen pääsee.Laukassa Leimu ei ole vielä niin hyvin hakenut kuolaimelle enkä ole sitä siltä nyt paljoa vaatinutkaan, sillä ei kuitenkaan ole tarvittavia lihaksia siihen joten se on sille todella raskasta.Pieniä pätkiä mennään laukassakin kuolaimella mutta vain välillä.
Laukassa Leimu myös kuumui pellolla hieman ja muutama pukkiyritys sieltä tuli mutta yritykseksi jäi.:D











Sitten kaverini meni Leimulla.Ensin ihan käyntiä ja sitten ravia ja otti hän pari kertaa laukkaakin ja Leimu kuunteli hyvin kun kaveri rentoutui satulassa:) Leimun selkään uskaltaakin päästää melkein kenet vaan melkein missä vaan.Kaveri sai Leimun kulkemaan myös tosi kivasti ja laukassakin Leimu pysyi hyvin hallinnassa.Kaverilla oli hauskaa kun Leimu kulki yhdessä vaiheessa pää vinossa :D













Videoitakin on kyllä mutta teen niistä koosteen kunhan ehdin ja jaksan:)Lopuksi kävelin tietty sitten hetken sitten laukkasin vielä viimeiseksi pellon päästä päähän ennen kuin kävelin sitten tallille:)
Tallilla tein vielä kerran kuopimistempun selästä ennen kuin vein hevosen talliin. Siellä kaveri harjasi sen kun kävin kuvat läpi ja sitten laitoimme sille loimen koska se oli hikinen jonka jälkeen laitoimme sen karsinaan.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti