torstai 12. tammikuuta 2012

Mietiskelyä..

Olen jo kauan meinannut kirjoittaa tämän postauksen mutta en sitten olekkaan jaksanut tai viitsinyt..Ja tämä on sitten oikeasti todella pitkä ja tylsähkö ehkä joidenkin mielestä..
Mutta yksi päivä tallilla kun harjasin Leimua niin rupesin miettimään kuinka helppoa elämä oli ennen kuin oli pääätynyt hevosineen nettiin..Silloin se että hevonen kulki puoli kierrosta rentona oli iso saavutus ja vain hevosen kanssa oleminen oli maailman ihanin asia.

Nyt ajattelen liikaa mitä muut ajattelevat..Minulla on muutenkin huono itsetunto ja olen saanut hevostelun osalta niin paljon paskaa niskaan että koitan liikaa olla täydellinen..Välitän liikaa muiden mielipiteistä ja en osaa enää kunnolla vain ratsastaa..Olisi kiva jos joku neuvoisi että miten tästä tunteesta pääsee pois..En "osaa" enä elää ilman muiden mielipiteitä ja päätöksiä..Ja aikaisemmin nauttisin vain ratsastamisesta ja nykyään ajattelen enemmän että pahus kun hevonen ei nyt kulje hyvin ja ärsyttäävää kun ei ole kuvaajaa yms..

Haluaisin kelata aikaa pari vuotta taaksepäin ja olla laittamatta mitään tietoja/kuvia tai videoita nettiin niin voisin elää niinkuin ennen.Nyt en vain enää pysty elämään ilman muiden mielipiteitä..Alan myös itse liikaa uskoa että ole surkea ratsastamaan ja hoitamaan hevosia..Olenko? ärsyttää kun en osaa sivuuttaa noita ilkeitä kommentteja vaan jään miettimään niitä liikaa..Vaikka tekisin mitä ja miten niin aina teen väärin ja pilaan kaikki hevoset ja rikon ne ja en välitä niistä..

Kukaan ei tiedä kuinka paljon rakastan ja välitän hevosistani..kukaan ei voi tietää kuinka hyvin niitä hoidan kun kaikesta en sekunttitarkasti kirjoita minnekkään.Tiedän etten ole täydellinen,mutta kukaan ei ole.Ja koitan korjata virheitäni ja ottaa opikseni mutta muuttuminen ei ole niin helppoa että PING ja olen eri ihminen.Ja hevosaharrastajista vielä melkein kaikki antavat eri ohjeita..Yksi sanoo että hevonen ei kunnioita eli komenna enemmän, toinen sanoo että hevonen pelkää minua..
Aina kun saan oikeasti positiivisen kommentin tyyliin "nyt se liikkuu kivan näkösesti ja sovitte tosi hyvin yhteen älä välitä haukkujista" niin jaksan taas kun tiedän että edes yksi näkee kuinka paljon yritän.

En tiedä auttaako tämän kirjoittaminen yhtään tai onko siinä järkeä mutta oletteko te itse joskus ajatellut kuinka paljon helpompaa oli ennen kuin mitään kuvia tai muuta oli netissä..Kun oli kiva vain ratsastaa eikä ollut paineita siitä mitä muut sanovat?

Oli pakko purkautua..tämä on vaivannut mieltäni jo pidemmän aikaa ja toivoisin että edes joku ymmärtäisi minua tämän jälkeen paremmin..Minä todella yritän kehittyä ja muuttua ja koitan ottaa ohjeita vastaan jos ne asiallisesti esitetään mutta tavoista on vaikea päästä eroon.

Jos pystyisin niin poistaisin kaikki jutut netistä mutta enää en pysty..Kuulostaa tyhmältä mutta en pysty.Toivoisin etten ikinä siis olisi laittanutkaan mitään kuvia/tietoja/videoita itsestäni ja hevosistani nettiin..

Toivottavasti edess joku jaksoi lukea tämän pitkän ja tylsän tekstin loppuun..

6 kommenttia:

  1. Suosittelen lämpimästi ottamaan niistä kommenteista opikseen, enkä vain itkemään että kuinka paska olet. Vaihda asennetta niin ihmiset on sullekin ystävällisiä. Vaikutat lähinnä 14-vuotiaalta "minä tiedä kaiken älä neuvo minua!"-ihmiseltä. Sahailet hevostasi "muotoon", painat esteillä tavoitteenasi metri, kun et pääse edes 70cm puhtaasti.
    Opettelisit perusasiat.

    VastaaPoista
  2. luitko anna ollenkaa tekstejä? otan opikseni ohjeista jos en asiallisesti kerrotaan minulla ja koitan päästä huonoista tavoista eroon mutta se ei ole niin helppoa..ja olen leimun kanssa sijoittunut ihan 90cm luokassakin..ja en todellakaan ole ihminen joka tietää kaiken..tiedän että minulla on oppimista vielä paljon.

    VastaaPoista
  3. Oletko kuullut koskaan sairaudesta mytomania?
    Suosittelen lämpimästi hankkimaan itsellesi apua nadja, ja olen ihan oikeasti huolissani sinusta.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Mytomania

    VastaaPoista
  4. anonyymi...en kyllä mielestäni vastaa täysin kuvausta..riippue onko sairaudesta lievempiä versioita..koska en paisuttele asioita enkäkeksi juttuja..saattaa olla että joskus valehtelen haluamattani..mutta muuten oireet ei kyyllä täsmänny..tai no haluisin olla täydellinen ku kaikki haukkuu mua mut...en sit tiiä

    VastaaPoista
  5. Kiva kirjoitus, jossa oli hyviä ajatuksia.

    Nimettömiä neuvoja ratsastukseen ja hevosten käsittelyyn tulee varmaan sullekin harva se päivä, eikä niiden neuvojien taitotasosta ole mitään tietoa. Sulla on kuitenkin valmentajat ja muu tuki olemassa, joten kannattaa kuunnella pääasiassa heitä - hehän sut parhaiten tuntee. :-) Ja sinä omat hevosesi...

    Netissä on niin helppo kirjoittaa ja arvostella tietämättä asioista kuitenkaan yhtään mitään. Itse tiedät asioiden oikean laidan, älä anna ihmisten lannistaa itseäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. et tiedäkkään kuinka iloiseksi tulin tästä kommentista!:)kiitos.ihana tietää että edes yksi ihminen ymmärtää minua..valmentajia tosiaan kuuntelen :)kiitos vielä kerran tästä kommentista!:)

      Poista