tiistai 13. joulukuuta 2016

Tämän päivän ratsastus

Joo tosiaan lähdettiin sitten jo aamupäivällä/päivällä ajelemaan tallille päin kun haluttiin sinne valoisassa. Aurinko paistoi kun lähdettiin muta kun päästiin tallille niin olikin enimmäkseen pilvistä.

No Juha sa taas hakea Leimun laitumelta ( siitä tulee hevosmies;) ) ja tällä kertaa avasi portitkin itse ja hyvin sujui sekin vaikka häntä hiukan aluksi se epäilytti.
Stten Juha talutti hevosen talliin ja laitettiin se käytävälle.
Hakemaan harjat ja suitset ja kypärä:)
Harjattiin Leimu taas yhdessä ja selvitin vielä hännän ja kun hevonen oli hoidettu niin suojat jalkaan ja kypärä päähän ja hevoselle suitset ja tänään herra sai sinisen korvahupun :D kiva välillä laittaa sellanen kuvailuun kun sellasia omistetaan eikä ne hevosta haittaakkaan:)

Sitten selkään ja käveltiin taas pellolle.
Siellä sitten käveltiin ensin jonkin aikaa ja sitten aloinkin ottamaan pitkästä aikaa vähän väistöjä ja tosi hyvin meni nekin.
Mentiin väistöjä käynnissä molempiin suuntiin ja otettiin sitten pikkuhiljaa ravia.
Tänään mentiin alkuun ravisiirtymisiä kun hevonen oli alkuun hiukan hidas pohkeelle.
Vasemmassa kierroksessa herra alkoi melko nopeasti liikkumaan kokorungon läpi kantoi itsensä paremmin ja ravailtiin siinä sitten jonkin aikaa vasempaan kierrokseen ympyrällä:)
Sitten siirryttin oikeaan kierrokseen mikä on yleensä Leimulle helpompi suunta mutta tänään siinä meni kauemmin että alkoi käyttää kokorunkoaan eikä painanut kädelle niin paljon.Mutta kun hevonen alkoi liikkua paremmin niin se menikin sitten tosi hyvin:) paikoitellen oli hiukan etupainoinen mutta melko hyvin oli takaosa alla verrattuna mitä se tässä lähiaikoina on ollut kun hevonen on liikkunut vähemmän.Sitten otettiin laukkaa. Siinäkin otettiin siirtymisiä ensin molempiin suuntiin jotta hevonen olisi paremmin hereillä. Vasemmassa kierroksessa saattiin pari ihan hyvää pätkää ja oikeassa hevosella kesti kauemmin saada itsensä hereille kunnolla mutta saatiin silti ihan hyvää laukkaa.
Seuraavan kerran tarkoitus laittaa satula jotta sitten voidaan tehdä kerrankin ihan kunnolla hommia, kun heppa saanut nyt vähän laiskotella osittain oman motivaationpuutteen takia..Sitten loppuun ravailtiinn vielä ja sitten hevonen sai pidemmät ohjat ja sai venyyttää kaulaansa ja selkäänsä ja sitten loppukäynnit:)
Otettiin siinä sitten vielä pari yhteiskuvaa musta ja Leimusta ennen kun käveltiin pellolta tallille takaisin.
Tallilla sitten vielä harjattiin hevonen ja tänään Juha vei myös itse Leimun takaisin laitumelle, kun ajateltiin jos hän joskus käy yksin tallilla hevosen harjaamassa:)

Tallin jälkeen käytiin sitten vielä kaupassa ja nyt on pyykit kuivumassa ja vielä pitäisi imuroida ja ehtiä syömään ja käymään porukoilla ja sitten illalla toivottavasti olisi aikaa vaan olla ja katsoa leffaa. Lenkillä tosin voisi käydä kun aamulla se jäi kun lähdettiinkin sitten heti tallille:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti