tiistai 21. huhtikuuta 2015

Hyppelypäivä 19.4

Ollaan nyt päätetty Julian kanssa että nyt hevosilla hypätään se kerran viikkoon ainakin jotta tulisi jotain rutiinia hevosille sekä ihmisille siihenkin hommaan.
Haettiin ensin Rode ja harjattiin se. Laitettiin kaikkiin jalkoihin pintelit ja ajateltiin kokeilla rintaremmi martingaalia kun tuppaa vähän nostmaan päätä lähestyessä estettä.

No varusteet päälle ja pöydältä menin selkään, mutta sitten Rode lähti jyräämään toiseen suuntaan ja pukitti tallia päin ja lähti kohti autoa, hyppäsin ihmeissäni vauhdista alas ennen kuin menee auto..
Takaisin selkään ja käännän kentälle päin ja taas jumittaa ja peruuttaa, sitten hoksasin, martingaali otti ihan hiukan vastaan kun rode kääntyi niin se kertoi asian heti protestoimalla selkeästi.
Napattiin martingaali pois ja jätettiin rintaremmi ja sitten hevonen liikkui ongelmitta kentälle, helpottunut huokaus.. Se ei siis mitään pahaa tarkoittanut, on vaan niin pirun herkkä että ei voinut liikkua kun jostain ottaa hiukan vastaan..

Sitten kentälle ja Rode liikkui suhteellisen hyvin, mutta oli alkuun hiukan laiska, siirtymisillä herra kuitenkin piristyi.Pari kertaa se stoppasi kesken ravin eikä suostunut liikkumaan ja oltiin ihan että täh.No häntä kutitti jalasta niin oli pakko raapia niin pystyi taas menemään :D

Menin alkuun ristikkoa ravissa ja sitten pystyä laukassa.Meni tosi kivasti ja jotain ehkä 50-60cm hyppäsin. Se on vaan niin kiva kun se hiukan imee esteelle ja sen hyppy on niin pehmeä!:)

Julia koutsasi taas vähän ja sitten vaihdettiin kuskia.Julia meni siis selkään ja alkoi hyppäämään, alkuun sujui tosi kivasti mutta sitten tuli vähän mutkia matkaan, kentälle tuli toinen hevonen ja ratsastuskoulu-uran jälkeen se on tuottanut rodelle ongelmia..

No niin tälläkin kertaa..Rode alkoi purra kuolaimeen ja kuuroutti itsensa avuille, lähti vähän väliä omaan suuntaansa toisen hepan perään..Esteillä keskittyminen jäi kokonaan ja hypyt oli aika hirveitä... Kerran Rode lähti esteen jälkeen omaan suuntaansa kiikuttamaan Juliaa ja pomppi paikallaan ja kääntyi 180 astetta ja Julia tuli jaloilleen alas, Sitten takaisin selkään ja Julia käski hevosen keskittyä..samaa keskittymistä kuin alussa ei kuitenkaan enää saatu ja kun saatiin onnistunut hyppy 130 pystylle niin jätettiin isommat esteet siihen. ja mentiin 30cm pikkuesteitä loppuverkkana.

Ja nyt ollaan viisaampia, ensikerralle meillä on kenttä varattu..
Ratsastuksen jälkeen hevonen talliin ja varusteet pois, olin ajatellut että harjaan ennen kuin otan pintelit pois mutta hevonen seisoo haaraasennossa ja kuopii kiukkuisesti...ihmettelin ensin että mitä..no otin pintelit pois ja lopetti, hän vain ilmoitti että hiki pinteleiden alla häiritsi..:D Mikä herkkis :D


Sitten Leimuun, Siitä vähän lyhyempi juttu.
Menin Leimullakin alkuun ja tällä kertaa pääsin jo vähä rimakauhusta yli vaikka hevonen olikin taas kuin dynamiittia:D mutta hyppäsin n100cm!:D jeeJulia hyppäsi taas selkään. Leimu oli eneginen niinkuin ollut nyt keväisin kokoajan..Pari kertaa kiemurteli ennen estettä ja juoksi ohi mutta sitten Julia piti pohkeet hevosen ympäri ja pyysi reippaasti eteen niin se meni kyllä :D Nyt hypättiin 110cm asti, ettei aina mitään korkeusennätyksiä rikota:D
Mutta jos sillä vaikka kisaisi useammat kisat 100cm tasolla kesällä? Tai sitten ei, Sen näkee sitten mutta kuitenkin nyt treenattu säännöllisesti vähän isompaa.Terhakka poni aina valmiina:3

Loppuun Julia meni ilman satulaa ja sitten vielä kakspäällä kaverinsa kanssa.2 kommenttia:

  1. Ihanko tosissas hypit 130-140 senttisiä Rodella? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en, Julia hoitaa toistaiseksi nää isommat :) ja miksi en hyppäisi kun ihan pari korkeampaa loppuun mennään ennen kuin kunto nousee. tol hevosel on kisattu 120 aktiivisesti ja myös 130cm jolloin todennäköisesti treenissä menty 140cm :) et taida ymmärtää :D

      Poista