tiistai 14. huhtikuuta 2015

Hyppelyä Leimulla ja Roden onnistunut ratsastus

13.4. Olimme Julian kanssa tallilla, kun olimme sopineet että ratsastamme Leimun puoliksi. Herra olikin oikeen nauttinut ja kierinyt mudassa koko rahan edestä. Harjailtiin ja laitettiin Leimu kuntoon ja lähettiin kentälle. Oli suokkipojassa taas niin paljon virtaa että sai ihan huolella pidellä! Tein alkuun siirtymisiä jotta saataisiin Leimu vähän kuulolle. Puolipidätteillä saatiin vähän hidastettua ja rauhoitettua, mutta kun Leimu tajusi että esteet ovat kentällä muutakin kuin koristeina niin vauhtipiikki iskeytyi voimalla takaisin !

Aloitettiin ihan pienellä n. 40 cm pystyllä ja 60cm ristikolla koska vauhtia oli aika reippaasti ja oma rimakauhu pisti vähän hanttiin...Julia neuvoi siinä ja piti ns. tuntia. Huomautuksia tuli oikeastaan lähinnä kantapäästä kun se tuppaa vähän nousemaan. Julia myös käski laskemaan askeleet ennen estettä, kun aijemmat hypyt olivat lähteneet vähän mistä sattuu. Alkoi sujumaan heti paremmin kun muistin vain laskea askeleet ja istua alhaalla eikä lähteä nousemaan ennen aikojaan.  Pikkuhiljaa Julia nosti esteitä ja Leimu kuumahtikin oikeen kunnolla. Tehtiin voltteja ja laukattiin muutama kierros ihan kevyessä istunnassa kun ei oikeen jarrut pelanneet. 70cm kohdalla alkoi oma korkeuskammo verottaa ja olin jo valmiina antamaan Leimun Julian käsiin, kunnes hän sanoi että nyt nostetaan vielä vähän, että huomaisin itsekkin että kyllä se Leimu yli pääsee. Lopulta uskaltauduinkin menemään 90 cm ja heppakin meni yli tosi mallikkaasti! Tässä vaiheessa jo ajattelin että perkele, kyllähän tämä hyppää, mutta lopputunnista se todistautui vielä paremmin että kyllä ne suokitkin tykittää;)
Sitten Julia meni leimun selkään ja ottivat kerran askellajit läpi ja siirtyivät sitten hyppäämään. He aloittivat n. 70 cm pystystä ja hienosti meni yli.Nosteltiin siinä sitten vähän ja oltiinkin pian metrissä... metri kymppi... kunnes tehtiinkin Leimun oma ennätys, 125 cm! Kukaan ei ole koskaan hypännyt ennen Juliaa leimulla noin isoa, ja sehän meni huippuhyvin! Leimu on irtona hypännyt tähän mennessä irtona 130cm, mutta näköjään ponnua riittää isommillekkin, etenkin ilman ratsastajaa :).

Julia sitten innostui ja päätti kiivetä Rodenkin selkään kun oma luottamus on vähän vaakalaudalla, ja istun jalkamurtuman takia vinossa niin Rode saattaa ottaa siitäkin nokkiinsa kun se on herkempi istunnalle kuin yksikään tietämistäni hevosista. Juoksutin ensin ilman ratsastajaa nopeasti askellajit läpi. Kun se meni hyvin, Julia kiipesi selkään. Käveltiin muutama kierros ja nostettiin ravi. Rode meni mukavan rennosti ja otimme muutaman siirtymisen siten että Julia pyysi ravin selästä käsin ilman minun apua ja sekin sujui ihan hyvin. Laukannostossa sai vähän avustaa liinan toisesta päästä, mutta hyvin pyörivät molempiin suuntiin.

Sitten otettiin liina irti ja muutama kierros käyntiä sekä ravia.Julia otti muutaman laukan ja pitkästä aikaa ei tullut yhtäkään pukkia!Olemme nyt monen hevosihmisen kanssa miettineet Roden hammasongelmaa, ja vaikka hevonen on nyt ollut ilman kipulääkkeitä niin käytös on pysynyt samana tai jopa hieman parantunut. Jos hevonen ei reagoi mitenkään liinassa ratsastajan kanssa tai ilman, eikä tee mitään "pahojaan" jos joku seisoo kentän keskellä vauhdittamassa, niin voiko vika todella olla hevosen hampaissa/selässä, vai onko se todella vain korvien välissä? Syöminenkin on nyt normalisoitunut. Mikäli hevonen alkaa kipuilemaan tai syöminen huononee, tutkitaan asiaa lisää. Nyt kuitenkin olemme ottaneet taas askeleen kohti parempaa:) Nyt vain menemme päivä kerrallaan ja opettelemme tuntemaan ja rakentamaan luottamusta tämän äärettömän kiltin mutta herkän ruunan kanssa.
ONKO TEILLÄ KOKEMUSTA SAMANKALTAISESTA TILANTEESTA? JOS ON, KERTOMUKSIA SAA HEITTÄÄ KOMMENTTIBOKSIIN. MYÖS JOS JOTAIN KYSYTTÄVÄÄ ILMENEE, SAA KYSYÄ ASIALLISESTI !

3 kommenttia:

 1. JESSS!! Ihanaa lukea Rodesta tällaista kehitystä <3 Sydän ihan sykähti tätä lukiessa ja helpotti vain lisää jos näin paljon paremmin jo asiat :)
  Ja Leimu (hähää mutaylläri :P byää mä haluun harjaamaan kans...) on ihan järjettömän upea estehirmu! Noi hypyt! :D Hahaa joo kommentoin tänne ku en säpöön raahautunut xD
  Plus näitä kuvia on ihanaa kattoa, Leimu ja Rode <3 Ihan mun lempiheppojen joukossa :3
  T: Janina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja odotappa uusinta ni et pysy enää tuolillas :D ja tervetuloa harjaamaan mutaåyöriäisiä:D Ne on kyl vaa nii hienot pojat, mamman murut<3

   Poista