lauantai 7. kesäkuuta 2014

Donnan kuulumisia+ maastoilua Leimulla

Donnan kaviokuume on jo parempaan päin paljon.Kaviot ei oo enää lämpimät ja kääntyy melkei  normaalisti.Foameja pidetään silti edelleen ja ne vaihdetaan päivittäin:)

Vähän huonosti tamma syö ja juo, mutta päivästä riippuen välillä paremmin.Se on nyt saanut paljon huomiota,kunnon harjaamisen pari kertaa päivässä ja päivittäin venyytellään jalat jotta lihakset pysyy kunnossa edes jotenkin.

Maanantaina on sitten klinikalle meno ja toivotaan ettei kavioluussa ole mitään muutoksia.
Sen jälkeen tamma saa olla parisen viikkoa tarhassa ja totutetaan uusiksi ruohoon ja sitten menee takaisin laitumelle.Ensi vuonna laitetaan se vasta n3viikkoa muiden jälkeen laitumelle ettei pääse syömään sitä kaikkein vahvinta ruohoa.


Eilen menin sitten Leimulla maastoon pitkästä aikaa yksin. Oli ihanan lämmintä ja aurinko paistoi, otin leimulta turpiksenkin irti suitsista että saa sekin rentoutua.Joo tuskin sille oli välii mutta varmaan mukavampaa oli ilman turpista.
Mentiin sitten joku n40min maasto ja Leimu oli niin pirteä.Kuin nuori varsa:D
Poika ravasi oikein reippaasti ja välillä meinasi kokonaan unohtaa kuunnella , mutta lopulta kuunteli ihan hyvin.Piti mennä pidempi maasto mutta paarmat alko ärysttää puolessa välissä matkaa ni ei sitten menty pidempää ku Leimu selvästi hermostui.
Sitten tallilla harjasin sen vielä kunnolla kun hikikin tuli vähän ja laitoin loimen takaisin päälle, sitten ratsastin sen laitumelle:)



Ja loppuun vielä kun jo pari ihmistä sanonut mun rats.vaatteista niin käytän silloin kun käytän:) Ei se ole keneltäkään pois ja ratsastan lökäreissä ja tennareissa tai rats.housuissa ja crokseissa.
Olen vaan laiska tässä asiassa ja varsinkaan kuumina päivinä en jaksa aina laittaa rats.housuja tai saappaita:D

Ja tähän vielä kun siitäkin on sanottu että 148cm säkäinen on jo hevonen niin ei, ponin säkäkorkeuden raja on 148cm.

Ponien rotumääritelmään kuuluu tavallisesti säkäkorkeuden yläraja, joka voi olla ponikorkeuden raja 148 cm tai jokin matalampi säkäkorkeus

Kansainvälisten hevosurheilusäännösten mukaan poneiksi luetaan kaikki hevoset, joiden säkäkorkeus on enintään 148 cm

Että kai noi nyt riittää, alkaa ärsyttää kun ihmiset ei ota asioista selvää ja tulee sanomaan että 148cm on jo HEVONEN.
Ja 149cm korkea ponikin on YLIKORKEA PONI ei hevonen.Toivottavasti nyt loppuu näiden asioiden jauhaminen. Ja anteeksi saarna.


4 kommenttia:

  1. Kun "saarnataan" ratsastusvarusteiden (erityisesti kenkien) tärkeydestä, ajatellaan vaan sun parasta. Ratsastuskengissä ei turhaan oo korkokantaa. Mä en ainakaan henk. koht. halua itseni enkä kenenkään muun jäävän roikkumaan jalustimeen kun jalka sujahtaa jalustimesta läpi.

    ps. wikipedia ei oo absoluuttinen totuus, siellä mm. lukee myös näin "Kilpailuyhteyksissä yli 148 cm korkea hevosyksilö lasketaankin hevoseksi ja alle 148 cm korkea poniksi rodusta riippumatta." = 148cm = hevonen, alle 148 (eli korkeintaan 147,9) =poni
    148,0 & siitä ylöspäin = hevonen. Paitsi jos kyseessä on ponirotu, sillon se on ylikorkea poni.
    147,9 & siitä alaspäin = poni. Paitsi jos kyseessä on hevosrotu, ei niistä silti tuu poneja.

    Jos oikein ruvetaan pilkkua nuolemaan, ni Leimusta ei ponia tuu, koska se on suomenhevonen. Hevonen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. viilataan sitten pilkkua, Leimu on ponikokoinen hevonen.:D oletko nyt tyytyväinen? ja hei leimun saisi nyt rekistöröityä piensuomenhevoseksi:)

      Poista
  2. miksi sinä hyppääät niin paljon donnan ja leimun kaa? no riina hyppää.. olen kuulut sun tallikavereist että leimulla on ollut kavoiten ongelmaa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmilla hevosilla hypätään ihan max.2krt viikossa ja leimun kavioongelmat on sellasia että kestää normaalin hyppäämisen näin ell.sanonut:)

      Poista