torstai 15. toukokuuta 2014

Eilinen ratsastus

Eilen menin Leimulla kentällä kun edellispäivänä olin maastossa:)
Alkuun oli hiukan laiskempi mitä yleensä ja sai oikeasti ratsastaa ja käskeä sitä liikkumaan kun jäi pohkeentaakse ja oli alkuun hiukan etupainoinen.

Sitten kun sain herran piristymään niin liikkuikin sitten hyvin eteen ja alkoi kantaa itseään hyvin.Töitä sain tehdä mutta sitten hevonen reagoi pohkeeseen hyvin.

Otin sitten ravia ja liikkui tosi kivasti pyöreänä ja pohkeen edessä, hetkittäin oli vähän hidas ja pohkeen takana mutta pienellä muistutuksella heräsi ja alkoi liikkua taas omalla moottorillaan:)
Suunnan vaihdoissa pyöreys säilyi ja ravi pysyi reippaana myös ympyröillä.

Laukka oli alkuun todella hidasta ja hevonen oli todella tahmea ja hidas.Se ei oikein reagoinut apuihin mutta tein sitten ravi-laukka siirtymisiä paljon niin sain sen sitten heräämään laukassakin.
Laukanvaihdot sujui vähän huonommin mitä yleensä johtuen juurikin siitä että herra jäi herkästi pohkeen taakse.

Kun saatiin onnistuneet laukanvaihdot ja hevonen liikkui molempiin suuntiin laukassa pyöreänä koko runkoaan käyttäen niin otettiin ravia, sitten hevonen sai pitkät ohjat ja ratsastin sitä eteenalas.

Sitten piitkät loppukäynnit löysin ohjin ja olin erittäin tyytyväinen herraan:)

Tässä yksi kuva viime treeni kerralta ettei jää kokonaan kuvattomaksi.



Mitä tykkäsitten tälläisesta yksityiskohtasemmasta ratsastus sepustuksesta?

Sunnuntaina olen kai menossa pitköstä aikaa käymään tammankin selässä, liinassa tosin koska en tiedä mitä reisi isompiin liikkeisiin sanoo.
Kisoihinkin on enää alle 2päivää HUI! itteä jännittä ihan Riinan puolesta, Donnan ekat kisat kuitenkin.

Tänään seka Leimulla että Donnalla on vuokraaja:)


1 kommentti:

  1. Sit tarkka sepustus kisoista! Näissä ratsastuspostingeissa kiva lukea ihan vain omia fiiliksiäsi siitä miten hevonen meni ja miten meni kokonaankin, eli tämä oli mielestäni hyvä ja tietty kuvat :) Onnea kisoihin! Hirveet jännitykset puolesta ja toivomukset, et menis tosi hienosti ja saisitte yllättyä ilosesti! Ja kuvia sit kanssa! :P

    VastaaPoista