perjantai 13. tammikuuta 2017

Maasto

Tänään menin tallille päivällä yksin kun Juha oli ollut yön töissä.
Leimu oli jo laitumelta otettaessa ihan pöllö, se pörisi kun piha oli lanattu ja näki vihreitä miehiä, eipä olekkaan ollut tollanen pitkään pitkään aikaan :D
Taluttelin sitä hetken siinä pihalla, mutta järkytys jatkui vaan joten mentiin talliin jonne se JUOKSI, no ulos vaan ja kävellen sisään, pölhö se välil on.

Menin hakemaan tavarat ja edelleen herra pörisi sieraimet suurina käytävällä ja tuijotti ovea ja tallin nurkkaa, huomaa että sillä oli nyt pari vapaapäivää välillä kun oo nyt vähään aikaan ollutkaan.

Hoidin hevosen ja suitset päähän ja minähän menen silti ilman satulaa..:D
Pihassa en sitten meinannut päästä selkään kun herra pöyri ja juoksenteli kuin kevätvarsa..Mietin jo mitä teen sen kanssa kunnes sitten vaan ohjasin sen pallin viereen ja karjaisin että "NYT PAIKALLA" ja taisi Leimu huomata äänensävystä että kannattaa kuunnella. Kun pääsin selkään se hypähti vauhdilla eteen ja sitten seisi ja vasta pyynnöstä liikkeelle, on se kiva kun on "vanha" hevonen joka käyttäytyy kuin nuorikko (huonotapainen sellainen)

Päästiin liikkeelle ja herra rauhottui ja ajattelinkin jo että jes, nyt tää menee hyvin ja otettiin ravipätkiä ja ravattiin pidempikin pätkä ja mietin kumman lenkin menen ja päädyn pidempään.
Mutta kun pitäisi yhden risteyksen ohi mennä niin herra pistää jarrut pohjaan ja peruuttelee ja steppailee, ärähdän ja peruutetaan n15m menosuuntaan ja sitten päästään taas eteenpäin, kunnes edessä on taas "Mörköjä" ja minä fiksuna en juuri tänään ottanu raippaa..No taas alkaa pyöriminen ja steppailu ja herra pomppii ja kiemurtelee. Yritän samaa tekniikkaa kuin aiemmin, ei toimi. Sitten Leimu lähtee peruuttamaan metsikköön ja meinaa kompastua ja törmätä puuhun tai vaihtoehtoisesti yrittää ryöstää pellolle.
Ratkaisu hyppään alas ennen kuin käy jotain, mietin hetken miten pääsen takaisin selkään, no heppa seisomaan ojaan ja "rakennan" suojalumesta pallin ja 20 yrityksen jälkeen pääsen selkään.
Yritetään vielä lähteä pidemmälle lenkille mutta sama rumba jatkuu ja vaikkei saisi luovuttaa niin kun saan sen menemään pari metriä haluttuun suuntaa niin käännytään ennen kuin sattuu jotain kun ei sitä raippaakaan ollut. Mennään sitten lyhyempi lenkki, sielläkin herra pörhistelee ja pörisee mutta päästään menemään sekä ravia että laukkaa ja kun olin kokoajan askeleen edellä niin pahemmilta singahduksilta vältyttiin ja loppumatka sujui hyvin.

Ennen pihaa hyppään alas koska tiesin jo että pörinä jatkuu kun auratulla pihalla on mörköjä, tosin nyt oli Leimu sentään rauhallisempi.
Hoidin hevosen ja laitumelle viedessä yrittää se vielä jotain pörhistellä mutta siinä sitten kunnon komento ja herra menee nätisti laitumelle ja saa leivän.

Kyllä olin tänään herran kanssa ihmeissäni kun ei pitkään aikaan ole tollainen vatipää ollut, mutta toki ymmärrän että energiaa oli kertynyt.
Huomenna tallikaveri liikuttaa Leimun kun meillä päivä menee Ukissa ja ilta pennun kanssa touhutessa.

Saapa näköjää yhdestä pieleenmenneestä maastosta kirjoitettua pitkän sepustuksen :D"en minä ikinä mitään tee, oisko jotain nannaa?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti