torstai 15. tammikuuta 2015

Leimuilua

Tänään oli taas Leimu päivä.Mietin kauan että kannattaako vielä mennä ilman satulaan, mutta päätin että kyllä mä leimun kanssa pärjään.
Sitten vielä sain idean koittaa mennä leimulla pitkästä aikaa hackamorella.Oikein luonnollisesti ilman satulaa ja ilman kuolainta :D (ja juu hackamore on periaatteessa kuolain mutta ei nyt viilata pilkkua)

Eikun selkään ja kentälle.
Koitin alusta asti saada herran liikkumaan reippaasti ja tehtiinkin käynti-seis siirtymisiä ja sitten ravi-käynti siirtymisiä.
Pikkuhiljaa herrä alkoi heräillä ja ravi oli jo ihan ok.
Mutta halusin siihen enemmän energiaa joten otin sitten laukkaa, ja Leimu laukkaa yleensä kurveissa herkästi nelitahtisesti vaikka omaakin muuten kolmitahtisen laukan, mutta tänään laukka pysyi koko kierroksen kolmitahtisena *.*

Laukkojen jälkeen tehtiin sitten pitkillä sivuilla vähän temponlisäyksiä ravissa ja oi että se oli niin hieno poika tänään!
Päätin sitten mennä lopuksi käymään metsässä pienen lenkin ettei tarvitse loppuverkkaa kentällä pyöriä.
Niin hienosti mentiin metsässäkin ja katsottiin mihin astutaan, oli kyllä niin huippu ratsastus!
Mamman ihana poni :)


Rodella on nyt kokeilussa synteettinen yleispenkki, vuokraaja kokeili tänään, ja vaikutti että on ok. Mutta vaikea varmaksi sanoa kun se meno on yleisesti niin jäykkää kun kenttä on hiukan jäässä edelleen ja rode jännittää sitä pohjaa..Jos menisi huomenna maastoon (ko)?

2 kommenttia:

 1. Mukava lukea tällaisestakin että mennään hevosen kanssa ilman hirveää sotavarustusta vaan ihan kuolaimetta ja satulatta :) Leimu kuulostaa niin hienolta ja kivalta, ilahduttavaa lukea onnistumisista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ite tykkään välil mennä ihan rennosti, hepoistakin mukavampaa:)
   Leimu on kyl tosi hieno,mutta hienointa on tunne että oon lähes yksin kouluttanut siitä tollasen :3

   Poista