keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Hupsista :D

Tänään menin tallille päivällä ja ensin siivosin sekä Leimun että Roden boksin.
Hain sitten Leimun tarhasta ja sitten harjauspaikalle.
Harjaus ja annoin siinä yhen nannankin.

Sitten päätin että meen suht kevyesti enkä laita satulaa ja päädyin myös taas hackamoreen :)
No eikun kypärä päähän, selkään ja kentälle.
Leimu oli ihanan kevyt edestä ja panostettiin alusta asti siihen että liikkuu reippaasti eteen ja saatiinkin kiva käynti.
Lähdin sitten pitkästä aikaa tekemään hiukan väistöjä käynnissä..No herra oli erimieltä tästä ja vaikka väistö meni ihan ok niin lähti sitten peruuttamaan kohti aitaa..pysäytin ja uudestaan eteen peruutus jatkui, oltiin melkein portin ulkopuolella..no näpäytin raipalla ja annoin kunnon pohkeet..meinasi peruuttaa kentän vieressä olevaan ojaan..oli siis pakko poistua kentältä ja lähdin sitten takaisin kentälle ja leimu sanoi ei :D
No siinä se sitten alkoi vedellä sarjapukkeja jäisellä pihalla minä selässä ilman satulaa..totesin että kohta tipun ton vasemman reiden päälle joten kun meinasin tippua niin käännyin jaloilleni alas.
Onneksi ehtisin reagoida..ku saa vähän varoa tota reittä.

No eikun takas selkään ja sitten päästiin kentälle ongelmitta ja sitten mentiin ravia ja laukkaa nii kauniisti reippaasti ja väistötkään ei ollut ongelma :D höpsö poni.

Loppuverkka siihen sitten ja harjailemaan. Sitten poika boksiin:)Lähdin sitten hakemaan Roksun tarhasta,
Se tulikin heti portille niiku leimukin;)

Rode harjauspaikalle ja loimet pois.
Sitten kunnon harjaus herralle. 
Ja Roden polvessa oleva haavahan ei vieläkään ole umpeutunut, muttei vuoda enää.siihen laitoin hunaja suihketta..Onko jollain kokemusta sitten kun rodelle on ilmestynyt useampaan kohtaa yhtä jalkaa ja pari pientä muissa jaloissa outoa rupea..luultiin riviksi mutta sitten siitä lähti rupi ja karvat kokonaan pois ja nyt karvattomia kohtia ja niissä jotain ihmellistä veristä rupea..useammassa kohdassa tosiaan. 

tässä jonkinlainen kuva.


kännykällä en parempaa saanut..

Ja sitten laitoin roksulle BOT-selänlämmittimen selkään loimen alle kun ollut sillä selkä vähän jumissa jos toi nyt alkuun auttais, jos ei niin hieroja paikalle.


On tää kyl helppo hevonen kun kokoajan jotain pientä täytyy olla:D mutta minkä toinen voi ..


Kävin tänään myös vanhemmilla mamman muru sirkkua katsomassa:)
Trimmasin neidin nassun ja selvitin pääturkin ja laitoin pampulan,leikkisin sen kanssa hetken ja vain rapsuttelin:)
Heti rupesi haukkumaan ja vinkumaan kun huomasi että oon lähdössä..voi pieni <3
Kyl mä meen joku päivä täs taas ku täytyis pestä se ja trimmaa ihan kokonaan.3 kommenttia:

 1. Meillä oli yhdellä hevosella syksyllä sellaista punertavaa rupiköhnää jaloissa (lähinnä jalan alaosassa, useammassa kohdassa vuohista muttei kuitenkaan vuohiskuopassa). Rupi levisi hiljalleen laajemmalle alueelle.Normivoiteet eikä pesu ei auttanut, bakteeriviljelyssä löytyi joku suht harmiton pöpö, kosteudesta johtuva. En nyt saa päähäni mikä se oli. Hoidoksi lehmien antibioottituubia, carepen nimeltään. Sitä rupeen ja terveeseen ihoon ruven ympärille aamuin illoin. Ensin rupi lakkasi leviämästä ja hiljalleen myös varsinainen rupikohta parani. Kysypä eläinlääkäriltäsi asiasta.carepenia suosittelisin. Mutta tosiaan sitä saa vain eläinlääkäreiltä.

  VastaaPoista
 2. Näyttää vähän valkuaisruvelta... Eli rehujen valkuaismäärät on liian korkealla ja ylimääräinen valkuainen tulee läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun rehuissa ei pitöisi olla pahemmin valkuaista...niin en sitten tiedä.

   Poista