maanantai 26. tammikuuta 2015

Hepparikas päivä

Tänään oli tosiaan taas kunnon talleilu päivä.
Ensin ku menin tallille menin hakemaan Leimun tarhasta.

Kunnon harjailu pojalle ja satula selkään ja suitset päähän ja itselle kypärä ja sitten menoksi.
Päätin että tänään pidetään Leimun kanssa hauskaa ja lähdettiin pellolle.Alkuun Leimu oli enemmän laiska kuin reipas vaikka annoin sen mennä ku laukattiin peltoa ylös.Mutta vasta 5kerralla se oikeasti lähti laukkaamaan kovaa :D mutta sitten siihen lopetettiin koska ei sillä ole vielä niin hyvä kunto..
Joten sen jälkeen mentiin sitten vain pieni lenkki ja takaisin tallille että oli sellnen kevyt päälle 30min treeni :)No sitten olikin vuorossa Folken haku tarhasta kun ratsastan sitä taas melko aktiivisesti kun koitetaan nyt selvittää sen ongelmien syytä..

Folkin sain hakea tarhasta kun se vaan kattos korvat hörössä et täh pitäiskö mun tehdä jotain.
Folken harjaus ja kuntoon laitto ja sitten selkään.
Ajattelin olla hullu ja mennä sen kanssa alkukäynnit pienellä maastolenkillä..ja kyllä se oli huono idea..

Alkuun sujui ihan hyvin ja ajattelin että eihän tässä oo ongelmaa..No yhdessä kohtaa se näki peuroja juoksemassa metsässä, siitä otti sitten kierrokset ja meinas kääntyä kotiin..Sain sen rauhottumaan (tai luulin niin) ja jatkettiin matkaa..hetken päästä alkaa steppailu, siis se ei ollut käyntiä eikä ravia vaan jotain siltä väliltä ja ei suostunut kävelemään..Koitti siinä ryöstääkkin pari kertaa mutta osasin onneksi ennakoida.

Sitten kun käännyttiin takaisin päin niin vasta riemu repesi..ensin koitti lähteä taas ja sitten kun sain sen estettyä niin se koitti ihan kokoajan lähteä ainakin ravaamaan ja nosta pään ylös ja lähteä..Liukkaassa alamäessäkin yritti ja olin itse vain että sooh yms..Eli osasin kyllä pysyä rauhallisena..Sitten pieni hiekkatiepätkä mistä näkyy tie ja siellä meni auto, Folke koittaa lähteä ja kun estän kerran niin lähtee muutaman askeleen laukassa, saan sen hidastamaan nii  pysähtyy ja hypähtää pystyyn ja lähtee vauhdilla peruuttamaan kohti syvää ojaa..tässä kohtaa hyppään itse alas (en halua jäädä  hevosen alle ojaan varsinkaan kun reisi ei ole vielä kunnossa)
Sitten talutan loppumatkan kotiin. Siellä uudelleen selkään ja kentälle.
Folke oli tosi jännittynyt ja koitti sielläkin lähteä useamman kerran mutta sain pidettyä.
On siis nyt lähiaikoina alkanu ryöstämään etenkin laukassa ja koitetaan selvittää että onko nyt siis liiasta enegiasta vai onko sillä vatsa kipeä kun on ollut kipeänä paljon..Ja mä olen ainut joka sillä nyt suostuu menemään..Siis siksi sillä nyt menenkin, mutta kohta en mene jos ei toi mee mihinkään suuntaan koska sitten haluan että se tutkitaan ensin en halua ratsastaa hevosta jos se on kipeä..Mutta vielä ei voi olla varma koska se on myös lomaillut paljon..


Asiallisia vinkkejä tän herran kanssa menoon saa antaa. on siis mun kaverin ei mun hevonen.Syö tällä hetkellä vain heinää ja jotain suolistoa parantavaa lisärehua.Ja lomaillut paljon ja ei ole ennen ollut ryöstäjä vaan tosi kiva ratsastaa..


Sitten olikin vielä Roden hoito, harjasin sen hyvin ja hieroin hiukan selkää ja hemmottelin, huomenna säästä riippuen menen sen kanssa mahdollisesti maastolenkille :)
Tänään sai vapaan.Vuokraaja sille tulee tällä viikolla vielä vasta torstaina mutta lauantaista alkaen vuokraajia käy ma,to,pe,la :)

Pojat tarhassa :)

Sitten olikin vielä Leimun ja Roden boksin hoito ja vielä paikkojen lakaisu.Tänään tuli taas tehtyä ehkä vähän liikaa vaikka saikulla olen vielä :D

Huomenna ois sitten Roden ja Folken hoito.4 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja päättyipäs maastoretkenne huonosti :/ Aiemmin mulla oli täys jukuri shetlanninponi, se oli juuri samanlainen kaahottaja ja söo kyllä kauraa, johtui siitä. Ooks kokeilla onko Folkella jumeja tai selkäkipuja tms. ? Kannattaa kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja juu se ei menny nyt niihyvi :/ ollaan kokeiltu ja ei arista selkää mitenkään...siksi just koitetaan selvittää onko se vatsa vai energiaa,,

   Poista
 2. Kiva postaus, kun tarkkaan kerrottu! :) Ja huh tuota Folken juttua, olet kyllä urhea ja hyvä kun pysyt rauhallisena :D Onnea sen kanssa, toivottavasti ongelma ratkeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit.:) ja juu, no jonkun täytyy olla urhea että saadaan ongelmien syy selville..se voisi toki olla joku jolla ei ole murtuma jalassa :D ja juu toivotttavasti ratkeaa pian !

   Poista