keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Millainen lemmikki kissa on?

Joo tä nyt ei oo mitenkään hevospostaus mutta mulla on tylsää niin haluan kirjoittaa asiasta jota olen nyt oman kissan myötä miettinyt paljon.
Siis millainen lemmikki kissa on?

Lapsena ja nuorena luulin että kissa ei ole seurallinen ja kuulin monelta myös että kissat ovat itsenäisiä ja viihtyvät enemmän omissa oloissaan ja tulevat vain silloin tällöin rapsuteltaviksi kiehnäämään ja pyytämään ruokaa.

EI, ainakaan nyt oman kissani kohdalla se ei ainakaan mene todellakaan noin.
Riiviö on aina mukana kaikessa mitä teen, oli se sitten siivous,ruuanlaitto tai vessassa käynti, ja muutenkin kaipaa eritttäin paljon hiomiota ja jos joutuu kauan olemaan "Omissa oloissaan" kun olen kotona niin alkaa naukua jossain tai tulee viereeni riehumaan :D

Myös aina kun tulee vieraita juoksee kissa ovikellon soidessa ovelle ja usein vielä maukuu, samoin kun tulen itse kotiin niin aina on naukuen ovella vastassa.

Eli oma kissani ainakin on välillä liiankin seurallinen.


Kuinka kissa sitten eroaa koirasta?
No onhan paljon eroja, ei riiviö kauan jaksa olla paikallaan jos rapsuttelen mutta ei tosin sirukaan, mutta enemmän kuitenkin kuin riiviö.

Koiran kanssa käydään lenkillä jossa tekee tarpeensa,käyttää energiaa ja saa liikuntaa.
Kissa käy hiekkalaatikolla joka siivotaan päivittäin ja lenkkejä sen kanssa ei tehdä vaan leikitään jotta kuluttaa energiaa.

Kissa on myös ainakin omassa tapauksessani hiljaisempi kuin koira.


Oma kissani tosin on erittäin koiramainen, kantaa leluja ja KENKIÄ suussaan olohuoneen matolle :D Ja tuo leluja mulle että leikittäisiin. Riiviö vaatii vielä enemmän huomiota kuin siru ikinä. Mutta yksin jäädessään on rauhallisempi eikä mitään eroahdistuta ollut jos sellaista edes kissojen kanssa esiintyy :D


Ajattelin nyt vain kirjoittaa tällaisen, koska mietin että ajatteleeko monikin kissan olevan enemmän omissa oloissa oleva eikä niin seurallinen?
Onko se sitten kiinni siitä miten kissan kanssa on pentuna ollut?
Onko sisäkissat seurallisempia kuin ulkokissat?
Onko se vain luonteesta kiinni?
Onhan koiriakin erillaisia?

Saa kommentoida ja keskustella asiallisesti aiheesta, itse olen vain tätä paljon miettinyt, koska kissan hankkimista mietin kauan kun ajattelin onko siitä seuraa edes vähän kun koira ei täällä nyt voi asua..
,Mutta kyllä Riiviö nukkuu joka yö vieressä:)
2 kommenttia:

  1. Kiva postaus tämmöinenkin!:) Kyllä olen aina ajatellut, että kissat ovat melko seurallisia ja kissat ovat oikein kivoja, vaikka olen itse enemmän koira ja hevos ihminen:) Mukavia hetkiä Riiviön kanssa, pitäkää hauskaa!!

    VastaaPoista