maanantai 28. huhtikuuta 2014

Estevalemennus 27.4.

Tosiaan Donna oli ekassa estevalmennuksessaan ainakin mulla.
Päätettiin tallilla että kokeillaan myös laittaa neidille kuljetussuojat ja ei se onneksi pahemmin niistä välittänyt.
Traileriinkin käveli ihan suoraan ilman mitään ongelmia.

Oltiin mietitty että miten se paikan päällä tulee ulos trailerista ja onkohan se hirveän levoton varustaessa, mutta hyvin neiti tuli pois trailerista ja varusteita laittaessakin oli niin rauhallinen että saa kyllä olla tammasta ylpeä!Muutaman kerran huuteli kavereille joka oli ihan arvattavissa etenkin kun sillä on se kiima nytten:D


Sitten talutettiin neiti kentälle ja ensin Riina talutteli sitä hetken, sen jälkeen Ramona (valmentaja+Riinan sisko) juoksutti Donnaa hetken liinassa, martingaali ei meidän "stoppari viritelmällä" pysynyt niin se piti ottaa pois.



Sitten päästiin aloittamaan, Ramona korosti eniten että Riina pitää Donnan huomion itsessään ja asettaa ja taivuttaa että hevonen keskittyy  vain ratsastajaan.
Aluksi riina ratsasti käynnissä pientä ympyrää ja alkoi saada siinä hevosta kuulolle, Sitten Ramona pyysi Riina tekemään paljon pieniä käännöksiä ja suunnan vaihtoja esteiden ympäri ja käyttä mielikuvitustaan:)





Sitten siirryttiin raviin ja ravissa tehtiin aikalailla samoja tehtäviä,ensin pientä ymåyrää jonka jälkeen suunnan vaihtoja esteiden välissä kiemurrellen ja samalla asetus ja sisäpohje läpi.Donna toimi ihan hyvin ja kuunteli Riinan ohjeita yllättävän hyvin vaikka oli yksin kentällä ja vieraassa paikassa.




Sitten Riina alkoi tulla tehtävää, Puomi-ristikko-3 laukkaa ja puomi+puomi .Alkuun Donna innostui hiukan sitten ei taas oikein keskittynyt vaan kaahotti vaan mutta sitten tehtävä meni onnistuneesti,hieno neiti.




Tämän jälkeen sama tehtävä tultiin laukassa ja sitten neiti alkoikin innostua ja vauhtia oli niin paljon että katsojatkin oli että hui:D
Mutta Riina viilipyttynä selässä pysyi täysin rauhallisena kokoajan.Tähän tehtävään vain toinenkin aiemmin puomina ollut oli vaihdettu pieneksi pystyksi.





Sitten tultiin ristikko pysty tehtävää(ristikosta ei kuvia) ja tässä vaiheessa neiti veti herneen nenään kerran, oltiinkin jo mietitty että oikeastikko ei tulisi mitään kiukuttelua tältä tempperamenttiselta neidiltä mutta päättihän se sitten näyttää että tempperamenttia löytyy...





Tämän jälkeen Riina sitten viel ravaili ja asetteli hevosta ja neiti meni pari todella hyvää pätkää ja kuunteli nätisti.Sitten otettiinkin loppukäynnit pitkin ohjin.







Valmentajan kommentteja Donnasta oli mm."On siinä vielä työtä" ja "vähän kuriton se on" ja molemmathan pitivät paikkaansa.
Itselle jäi ainkin tosi hyvä fiilis ramonan valmennuksesta,ja niin toivottavasti riinallekkin.
Ensiviikolla ehkä uudelleen vielä ei ole varmaa mutta toivottavasti onnistuu.



Suur kiitos Riina ja Julia sekä Janina ja kase kivasta valmennuksesta:)

2 kommenttia:

  1. Riina ja Donna on ihan mieletön pari! toivon kaikkee hyvää molemmille ja onnee kisakentille!! toivon kans et tää kaksikko näkyis täällä useemmin ku sopii toisilleen kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu,siksi riina saakin donnalla mennä:) ja tulee nykyään esiintymän blogissa varmaan useammin:))

      Poista