lauantai 8. syyskuuta 2012

Estetreeniä

Tänään tosiaan päätin hypätä niinku kunnon estetreenin, oli 3estettä kentällä, yksi sarja mistä toinen este okseri ja sitten yksi pysty:)

Leimu oli aluksi ratsastaessa hieman nihkeä, mutta alkoi liikkua hyvin eteen ja kuuntelemaan sekä eteenpäinvieviä että pidättäviä apuja kun tein käynti-ravi siirtymisiä.

Laukkakin oli aluksi hieman tahmeaa mutta sitten laukkasin vähän reippaammin aluksi ja sitten hevonen reipastui, ja kun esteelle tultiin ekan kerran niin vauhtia ei todellakaan ollut liian vähän, pikemminkin liikaa:D

Aluksi mulla oli ihan estejalustimet mutta olen nin tottunu pidempiin jalustimiin etten yksinkertaisesti pystynyt menemään lyhyillä jalkkareilla ja menin sitten normaaleilla:)


 
Hyppäsin ensin yksittäistä pystyä ja sitten sarjaa, okserin alla oli tynnyri ja ensimmäinen hyppy oli aika mielenkiintoinen:D jäin jälkeen ku heppa lähti kauempaa kuin odotin:)
 


Sitten lopputunnista nostettiin pystyä hieman pikkuhiljaa ja lopuksi se olikin 100-105cm ja kevyestihhän Leimu meni sen yli myös:) 

 
 
Mitäpä muuta, niin sitten kaverini hyppäsi Leimulla ihan pientä muutaman esteen(hän alkaa käydä tunneillani) ja meni loppuravit ja Julia meni loppukäynnit vielä maastossa(mä ja mari käveltii mukana) ja hyvin sujui(myös julia alkaa käydä tunneilla:)
 

5 kommenttia:

 1. Jos tolle okserille lähti hyppymuka kaukaa niin mistä normaalisti hevosta hypytät?? Ihan hyvästä paikkaahan tuo näyttää lähtevän

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää Leimu :))))))

  Olis kiva saada sulta semmonen postaus missä kerrot hepan kuntoon treenaamisesta! kun leimullakin on ollu välillä löysempää ja näin niin miten sä sit kohotat sen takas kisakuntoon? Mitä treenejä ym ja kauan siinä suunnilleen menee?
  Ja osaatko sanoo millä treeneillä sit sais eniten selkälihaksia? Entä peppulihaksia? Ja mitä lihaksia heppa tarttee et se pääsee kovempaa?

  T.Essi :D (joo... en oo ratsinu kovin kauaa :D)

  VastaaPoista
 3. 2ano:) juu voin tehdä jossain vaiheessa:) jos ei kuulu sellasta ni muistuta mua jos oon unohtanu

  VastaaPoista
 4. Eiks sulla mee enää ratsastushousut jalkaan kun pitää tollasissa yöhousuissakin ratsastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee kyllä, mutta kiireessä kun oon tallille mennyt niin en oo ridahousuja laittanut:)Ja noi ei ole yöhousut vaan peruscollarit

   Poista