lauantai 4. helmikuuta 2012

Maastoilua

Päätimpä nyt sitten kirjoittaa, vaikka en kyllä millään jaksaisi, koska edelleen puolikuntoinen (olen siis kipeä).
Tänään yllätyin iloisesti kun Leimu antoi kiinni tarhasta, tai oikeastaan tuli luokse vaikka sillä oli heinää tarhassa, no ok lahjoin sen keksillä, mutta silti.Aiemminhan Leimu ei tullut luokse vaikka mikä oli..
Mutta siis, menin Leimun kanssa maastoon, päätin mennä ilman satulaa koska silloin itselläkin lämpimämpi kuin satulan kanssa.
No kun olimme noin ehkä 1km menneet niin kappas Leimulla oli tilsat etusissa (en tajua miten leimu saa itselleen tilsat kun on n.-16astetta pakkasta) ja se oli kuin bambi liukkaalla jäällä..Tulin sitten alas selästä ja koitin ensin raipan päällä hakata tilsoja pois, sitten kivellä, ja sain kuin sainkin suurimmat tilsat pois.
    Mutta seuraava ongelma olikin sitten että miten pääsen takaisin selkään maastossa kun ei ole satulaa.Ensin koitin sellaisen "kallion" päältä, mutta Leimu ei suostunut seisomaan paikallaan ja venäytin reiteni kun koitin kurkottaa Leimun selkään.
Yritys numero 2olikin sitten roskalaatikko jonka päältä pääsinkin melko helposti selkään, ja matka jatkui.

Menimme tien reunassa kohdissa missä olisi edes vähän lunta koska auratut osat olivat liukkaita enkä ollut saanut tilsoja kokonaan pois.Sainkin välillä muistuttaa Leimua katsomaan jalkoihinsa ja keskittymään kun se katseli jotain ihan muuta ja hivuttautui tiellä päin ja meinasi liukastua.No pääsimme kuitenkin haluamaamme tien haaraan. Siellä sitten kävelimme "keskellä" tietä, jottei Leimu joutunut kävelemään liukkaissa kohdissa (ja siis sillä tiellä ei aja autoja).Köpöttelimme rauhassa pitkin polkua ( tämä maastoreitti ollut sellainen että aiemmin saanut vain talvisin mennä mutta nyt ensivuonna saa mennä kesälläkin).

Oli mukavan rauhallista keskellä metsää, no myönnän että kylmä kyllä oli, ja varsinkin naama ja sormet jäätyivät ensin.Jatkoimme matkaa suoraan kohdasta mistä aiemmin oli käännytty metsään, kun nyt saimme tietää että suoraan menemälläkin pääsee "ympäri" siis takaisin tielle mistä käännytään sinne metsäpolulle.Vähän sain ottaa ohjaa lyhyemmäksi kun Leimu katseli hieman, että mikä paikka tää on, kun ei ollut koskaan ennen siellä ollut.Pääsimme lopulta takaisin tielle, mutta miettisin kyllä pitkään että onko se varmasti se tie, koska ei näyttänyt samalta. Ihmettelin hetken kuljettuani jos että missä kummassa olen, seutu näytti siis niin vieraalta, mutta pienen matkan päästä huomasin tehtaan ja siinä vaiheessa tiesin ainakin olevani oikealla tiellä.
   No tie tuntui jatkuvan loputtomiin, sillä se vain jatkui ja jatkui, mutta viimein huokaisin, sillä sain varmistuksen että tie oli oikea kun näin tutun risteyksen edessä päin, huomasin myös että Leimulla oli taas tilsat.Koitin ravata pätkän hiekkatiellä jonne käännyimme siinä toivossa että tilsat olisivat lähteneet mutta ei..
  Taas vaan alas selästä ja koitin hakata niitä pois jollakin, en saanut pois paljoakaan ja tällä kertaa nousin takaisin selkään tynnyrin päältä, ja venäytin toisen reiteni..

Kun olin päässyt selkään ja jatkoin matkaa niin sekä naama, että sormet ja varpaat oli ihan umpijäässä.En voinut pyytää Leimua menemään reippaammin tilsojen takia vaan pikemmin sain hidastaa sitä jotta se ei liukastele.Pikkuhiljaa pääsimme takaisin isolle tielle ja lopulta sitten tallille.
 Ja kun tulin selästä alas niin voi he***tti että sattui jalat kun ne oli oikeesti ihan jäässä.Talutin hevosen talliin ja harjasin ja otin suojat pois.Ja Leimu sai jäädä sisälle.Tein vielä ruuat jonka jälkeen lähdin kotiin lämpimään suihkuun ja juomaan lämmintä kaakaota:)



Huomenna menenkin sitten apassionataan:)

6 kommenttia:

  1. Miten voit jäätyä maastossa -16 asteen pakkasessa jos täälläpäin ihmiset menevät ongelmitta maastoon -25 asteen pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertaista.ensinnäkin vain kävelin eli en liikkunut ja silloin tulee herkästi kylmä -10 asteessakin , toiseksi tuuli eli oli kylmempi kuin -16 ja kolmanneksi oli liian ohuet hanskat ja sukat eikä kommandopipoa.

      Poista
  2. ...kannattaisi ehkä harrastaa jotain muutakin liikuntaa/venytellä, jos reidet venähtää noin helposti :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli reidet jäykät koska oli kylmä..venyyttelen kyllä..mutta kun yllättäen tekee omituisen liikkeen ni venähtää..

      Poista
  3. Siis hei haloo, täällä päin mekin menemme maastoon pelkästään kävelemään jopa kolmeksi tunniksi ja asumme pohjanlahden rannikolla jossa todellakin tuulee. Nojaa, jos ei ole älyä pukeutua lämpimästi niin sitten on parasta jättää menemättä ulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO itsellä ei ollut naamassa mitään..en tiennyt että tuulee :D ja koska en tiennyt että kyseinen lenkki oli niin pitkä (luulin että on korkeintaan 1h) niin ei sit ollu tarpeeks vaatteita..yleensä kyl pukeudun melkeimpä liian lämpimästi :D

      Poista